5 dienas bez saldumiem jeb rakstura rūdīšana

5 dienas bez saldumiem jeb rakstura rūdīšana

12. Jul 2011, 12:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Meitenes!!

 

Man ir jauns hobijs! Tas ir sports! Smiesieties? Nu, labi, es vienmēr esmu bijusi samērā sportiska un aktīva, bet pēdējā gada laikā kaut kā vairāk sanāca biroja darbs un aktivitātes aprobežojās ar pastaigām ar vīru un meitiņu vai kādu izbraucienu uz laukiem.

 

Pagājušās nedēļas beigās gadījās apslimt, līdz ar to uz treniņu 4 dienas negāju, bet es jutos TIK slikti! Patiešām slikti! Bija tāda pilnuma un nemiera sajūta. Tad nu zvanīju manai trenerītei Dairai ar vēlmi tikt vingrot, neskatoties uz to,ka man vēl bija nelielas iesnas. Apsolīju, ka dienas laikā vēl pavērošu, kā jūtos un, ja vakarā nekas nebūs mainījies, būšu klāt! Cītīgi dienas laikā dzēru ingvera tēju (paldies manai mammai par šo lielisko atklājumu pirms 2 gadiem) un domāju pozitīvas domas.

 

Uz treniņu aizgāju ar aizliktu degunu, bet pēc treniņa jutos vienkārši burvīgi un viegli! Jā, vieglums laikam būs īstais vārds, kas aprakstīs manas sajūtas. Pēc tam, kad meita vakarā bija nolikta gulēt, pagulēju karstā vannā ar grāmatu rokās un...no rīta pamodos kā jauns cilvēks :)) Vesela, izgulējusies un smaidīga! Un slimība bija prom! Tā kā ne vienmēr piekritīšu tam, ka uz treniņu nevar doties, ja ar apslimis :) Reizēm- manā gadījumā VIENMĒR- ķermeņa izkustināšana palīdz uzlabot pašsajūtu.

 

Jā, bet kāpēc virsraksts ir šāds- 5 dienas bez saldumiem? Jo es pagājušajā svētdienā SEV apsolīju, ka nedēļu neēdīšu saldumus. Tā kā esmu liela saldummīle un man patīk našķēties (mmmm, atceros piektdienas vakara ekleru), tad tas man bija īpaši liels izaicinājums. BET  tā kā ir jau ceturtdiena, tad varu jums šo apņemšanos atklāt un izskatās, ka būšu izturējusi. Tas, kāpēc es to darīju, ir vairāku iemeslu pēc.

 

Pirmkārt, jau tāpēc, lai pārbaudītu savu raksturu. Un ziniet- NEPRASĀS! Vienkārši neprasās saldumi,ja tie nerēgojas visu dienu acu priekšā! Bija gan liels kārdinājums, kad trešdien kolēģi redakcijas virtuvē ēda kūku,bet es padzēru zaļo tēju un man pietika.

 

Otrkārt, šajā sestdienā atzīmēsim meitas un vīra jubilejas, kas nozīmē arī našķēšanos ar kādu kūkas gabaliņu, ko, domājams, būšu godam nopelnījusi :)

 

Šos saldumus nedēļas laikā aizstāju ar āboliem un kādu banānu, aizpildot otro un ceturto dienas ēdienreizi. Un PALĪDZ! Vēders nejūt smagumu, pēc tam nešķebina dūšu un jūtos labi!

 

Un mana apņēmība izturēt līdz galam auga vēl vairāk, kad trešdien, dodoties uz treniņiem parunāju ar trenerīti Evu! Kas zina, varbūt arī jubilejā knakstināšos tikai ap dārzeņiem?!

 

Tiešām žēl, ka šīs 8 nedēļas tuvojas izskaņai, bet es jau sen sev esmu apsolījusi, ka nekas nebeigsies un noteikti turpināšu doties vingrot, jo veselība jau nav īslaicīgs pasākums, bet par to jārūpējas vienmēr :) Vairāk par saviem sasniegumiem rakstīšu nākamajā nedēļā (domāju, ka man būs par ko palepoties)

 

Meitenes, tā ir arī lieliska iespēja nozagt stundiņu SEV! Jā, reizēm uz nodarbībām es dodos kopā ar meitiņu, bet brīžos, kad es vingroju viena, tas ir īsts pārdomu laiks, tāda kā meditācija un pabūšana ar sevi, lai pēc tam, kad dotos prom no studijas, es sev pateiktu: "Es jūtos laimīga un apmierināta ar sevi!"

 

Vai jūs ikdienā saredzat "zīmes"? Nav jābūt nekādam pareģim, lai tās ievērotu. Varbūt tā ir tikai un vienīgi sakritība, bet pēdējo 4-6 nedēļu laikā saņemu vairākas "zīmes".. Gan par attiecībām, gan darbu, gan par dzīvi un vērtībām kopumā. Kā tas notiek, jautāsiet? Es nemāku izskaidrot, bet "zīmes" mani atrod pašas :) Uzrodas kāds žurnāls, kur iegūstu atbildes uz saviem jautājumiem; satieku kādu sev nozīmīgu cilvēku. Domāju, ka liels nopelns ir arī šai programmai, kuras ietvaros esmu kļuvusi pozitīvāka, mierīgāka un apņēmības pilna!

 

Jūs par mani vēl dzirdēsiet :p!

 

Kā jums veicas ar sportošanu un fiziskām aktivitātēm?

Kāds ir ilgākais laiks, kad Tu esi izturējusi bez saldumiem :)?

 

Dienas ieteikums no trenerītes Evas:

Mēģini nedēļā 5 dienas iztikt bez saldumiem, jo našķiem un saldumiem jābūt kā svētkiem, nevis kā ikdienai! Tas noteikti uzlabos Tavu pašsajūtu! 


 

 

 

Kristīne Damškalne, Māmiņu Klubs

 

1

10. Sep 2010, 21:56

Nu apsveicu turamies 🌷 Jā raksturs ir jārūda gan!

09. Sep 2010, 22:57

oooo, ja jau svars krities, tad ir labs progress.....🌷

09. Sep 2010, 21:09

Es pret savu gribu esmu kļuvusi par veģetārieti. Svars mazinās un jūtos arvien labāk! 😀 Pret savu gribu, jo tas nebija ar nodomu - man bija kaut kāds nesaprotams vīruss, kā rezultātā organisms jebkura veida gaļas izstrādājumiem saka Nē!.

taschinka taschinka 09. Sep 2010, 16:20

Patiesiba tas ir diezgan gruts darbs,sanemties un nepadoties.
Tu turies godam 🌷
Man ar saldumiem ir ta,man tie garso,bet varu no tiem atteikties.Organisms dod zinu,ka tad kad saedos saldumus,gribas est,bet vedera vietas nav un lidz ar to sliktak jutos.Bet,kad ed garsigu,veseligu edienu,tad gan ir pustukss veders,bet esmu paedusi.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 09. Sep 2010, 15:51

Es jau turpinu, turpinu 😀 Šodien pat dodos uz klientu vakaru!

Muuna Muuna 09. Sep 2010, 15:44

Man tā patīk Tavs pozitīvisms! Viens raksts un uzlabojas garīgais 😀 Malace esi! Tā tik turpināt 🌷

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 09. Sep 2010, 15:01

bebriishi, tieši pastaigas laikā, kad mazā bija maza, bija labākais, lai zaudētu vēl -2kg no pirmsgrūtniecības svara 😀

Tagad arī esmu sevi pieķērusi, ka man vairāk gribas ko sātīgu un pamatīgu!

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 09. Sep 2010, 14:24

sandrulish, varu pačukstēt, ka svars arī ir krities 😀 Tiesa, ne tik daudz kā gribējās, bet ir!Centimetros atskaitīšos nākamajā nedēļā!

09. Sep 2010, 14:22

Oooo, man šādu apņemšanos arī vajadzētu ieturēt,
jo kopš 1.sept. kad tika sapirkti un pagatavoti
daudz saldumi ir sanācis daudz našķēties...😃

Vai ir izdevies arī svaru nomest vai muskuļu masa tik pieaugusi????😀

LaimīgāPriede LaimīgāPriede 09. Sep 2010, 13:54

Malacis🌷
Prieks,ka esi vesela 😀