№2: Brokastu maizītes ar lasi

№2: Brokastu maizītes ar lasi

31. May 2012, 11:30 nosiguldas nosiguldas

Nedaudz atvelkot elpu arī es kaut ar nokavēšanos, bet iesūtu pirmās nedēļas uzdevumu. Lai to izpildītu, ieplānoju došanos uz centrāltirgu. Manā ģimenē zivi ēdu es un pavisam nedaudz vīrs, tapēc zināju ko gribu un ko izmantošu. Nopirku laša vēderiņus un pie garšvielu stenda pēc ilgas domāšanas sadūšojos un painteresējos par garšvielu maisījumiem zivju ēdieniem. Pēc pārdevējas ieteikuma nolēmu, ka šajā receptē izmantošu garšvielu maisījumu "Kraukšķīgā forele", un nebiju vīlusies, jo jaukā garšvielu smarža piepildīja visu virtuvi, kad apcepu maizītes.

Mūsu ģimenes pavārs un ideju ģenerētājs ir mans vīrs. Uz jautājumu, ko darīsim, nedomājot tapa šī un vēl viena recepte, kuru pacentīšos īstenot tuvākā laikā. Varu pateikt, ka nekas tamlīdzīgs vēl nav iesūtīts. 

Man jau gan salds un sāļs kopā īpaši nerada jaukas asociācijas, tapēc šis uzdevums bija sava veida pārbaudījums man. Pēc maizīšu sagatavošanas kādu brītiņu domāju, garšot vai nē. Saprotams, ja neizdevās varēšu paburkšķēt vīram , ka tā bija viņa ideja. Maizītes izdevās labi, tās novērtēja arī vīramāte un nav man Jums jāstāsta, cik vīramātes ir nopietna žūrija.

Ar gudru ziņu pirms devu degustēt rezultātu vīram pieminēju, ka tā ir viņa recepte, pēc pagaršošanas viņa vērtējums bija pozitīvs. Pie izmaiņām vīrs minēja sīpolloku nomaiņu uz parastā sīpola ripiņām  - stiprumam. Man pašai gribējās vairāk citrona.

Visā visumā salikums ir pat ļoti labs un ēdams, pie tam es noteikti zinu ko pasniegt kā uzkodas ciemiņiem, nav dārgi, labi garšo un būs kas interesants.

 

{fotoblog:4650}

Šefpavāra pirmais uzdevums: pievienojies