Iesaku izlasīt grāmatu "19 minūtes"

18. Feb 2013, 11:26 DaceT DaceT

Droši vien sākšu ar to, ka vieglāk izdzīvot ir vienā nometnē ar kanibāliem, vai peldēties vienā ūdenstilpnē ar piranjām nekā dzīvot, it kā civilizētu ļaužu vidū. Kāpēc? Tāpēc ka tu zini ko gaidīt no kanibāliem un piranjām, bet ko gaidīt no it kā mūsdienīga, varbūt pat izglītota cilvēka, tu nevari zināt nekad. Varbūt viņš tev dunci mugurā iedurs pie pusdienu galda, varbūt izdarīs vēl ko šausmīgāku.

Un te es runāju par vardarbību skolās, ģimenēs un vispār sabiedrībā. Kāpēc šie temati netiek apspriesti tik pat skaļi kā seksuālā mācība skolās. Kāpēc nav tāda Papardes zieda, kas par šo runātu? Vai tad tas nav tikpat svarīgi? Nē, tas ir vēl svarīgāk!!!

Pie kā noved visatļautība - tu nevari kontrolēt ko dara tavs bērns. 16 un mazāk gadīgi bērneļi tusējas pa klubiem, ir tas atļauts vai nav. Kas ir pats labākais? Viņi tur arī pamanās piedzerties. Kādā veidā? Nu katrs uzņēmējs grib nopelnīt, tas ir viens. Otrs, ja klubā ieeja ir no 16, tad šie bērniņi palūdz alkoholu nopirkt kādam par sevi krietni vecākam cilvēkam...Tātad secinājumi - nav jābūt tādiem klubiem kur ieeja ir no 16 gadiem, ja jau nav iespējams izkontrolēt ko dara nepilngadīgie.
Tālāk - kas notiek skolās? Vai skolotājs ir tiesīgs kaut ko aizrādīt bērnam? Nē nav. Atkal jautājums , Kāpēc? Jo tūliņ būs klāt bērnu tiesību aizstāvji un viņi tikai un vienīgi sodīs skolotāju nemaz neiedziļinoties situācijā. Tagad skola ir kaut kas pārsteidzoši dīvains, vismaz priekš manis. Skolēni sēž stundās ieurbušies telefonos, kāds pat pamanās uzlikt uz galda  kājas un pie lūguma tās noņemt, skolotājs, maigi izsakoties, tiek aizsūtīts pāris mājās tālāk.
Mājās - vecāki cenšas runāt ar savu bērnu, bet tā vietā saņem ko? Bērns pār vecākiem vienkārši izgāž savu žulti un tāpat dara to , kas viņam ienāk prātā. Un neviens pusaudzi neapturēs. Jo? Jo tas nav iespējams.

Attiecības starp vienaudžiem. Tā tik ir tēma. Atceros savu 1.klasi un tūlīt gribu aizmirst. Kāda velna pēc bērni jau sešu gadu vecumā ir tik ļauni? Vai to viņiem māca vecāki? Biju kādā ļoti jaukā lekcijā, pie kādas psiholoģes un man nāca apskaidrība. Šie cilvēki jau kopš bērna gadiem ir iedzīti kompleksos, viņi ir mācīti darīt visu ,lai izpatiktu citiem. Ja tas nozīmē, ka tāpēc ir jāpazemo citi, vājāki, tad viņi tieši to arī darīs. Respektīvi, viņi to dara, lai iekļautos barā un tādēļ, ka tas viņiem liek justies labāk. Tātad dziļi kompleksainas būtnes, patiesībā. Tātad ir jāķeras pie tā kā bērns tiek audzināts.

Par audzināšanu - mūsdienās bērnus izaudzina datori. Un nevajag man te pūst pīlītes ka savādāk bērns būs izstumts vai kā savādāk. Dators mācībām - jā. Dators spēlītēm - nē. Ja vecākiem nav mugurkauls šīs lietas nodalīt, vai vienkārši nav vēlēšanās (galvenais, lai bērns liek man mieru) tad nu vecāki varēs ēst savus darba augļus...Bērnu, un it sevišķi pusaudzi nevar atstāt novārtā. Tas ir vecums, kad viņi kļūst neprognozējami un var sastrādāt tādas muļķības, kas iedragās visu viņu turpmāko dzīvi. Nesen izlasīju Džodijas Pikoltas grāmatu -19 minūtes. Un iesaku arī jums izlasīt...Varbūt, tas liks jums aizdomāties, jo nedomāju, ka mani vārdi sasniegs kaut vienas dzirdīgas ausis.
Tāpat arī ar naudu cigaretēm un alkoholam. Pazīstu vecākus, kas paši iedod naudu savam bērnam. Kad prasi kāda velna pēc, tad atbilde, es gribu mieru,viņš jau tāpat dabūs un tādā garā...Nu skaisti.

Ja nekontrolē visas šīs lietas, tad čiks vien sanāk. Kādu dienu jūsu bērns ir pārvērties par briesmoni, vai vienkārši par aitu , kas seko baram.

Tā kā man aug dēls, es priekš viņa gribu labāku pasauli. Vai arī jūs gribat, lai es viņam mācu būt ļaunam, cietsirdīgam? Jo izdzīvo stiprākais. Kā zinat uz cita cilvēka nelaimes, savu laimi neuzcelsi. Vai ,lai mācu apsmiet un terorizēt vājākus, lai nepienāk brīdis ,kad par upuri kļūst viņš?

Un ko vēlos piebilst beigās. Dieviņš pie sevis neņem sliktus cilvēkus, viņš paņem labus. Kāpēc? Viņam vienkārši ir žēl, ka šim cilvēkam jādzīvo starp tādu hiēnu baru.

Kamēr cilvēki neapstāsies un nepadomās, ko pie velna viņi dara un ko jau ir izdarījuši pasaule nekļūs labāka. Un zinot kā ir realitātē, viņa labāka nekļūs nekad.

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 18. Feb 2013, 18:59

Iesaku noskatīties filmu Black Mirror - šausmīga filma, par tehnoloģijām un to ietekmi uz cilvēkiem nākotnē. Filma ļoti aizraujoša, sen neko tādu nebiju redzējusi

DaceT DaceT 18. Feb 2013, 11:53 iegrave

Labprāt pievienošos.

Patiesībā šis ieraksts tapa pateicoties 16. februāra traģiskajiem notikumiem manā dzimtajā pilsētā. Es esmu šokā par cilvēku vienaldzību, un cietsirdību. Šī grāmata bija papildinājums šim visam.