13.08. Flamenko teātris – ugunīgā nakts

13.08. Flamenko teātris – ugunīgā nakts

23. Jul 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

 Jau desmito gadu viens no galvenajiem muzikāliem notikumiem vasarīgajā Jūrmalā ir izcilā latviešu soprāna Ineses Galantes rīkotais festivāls Summertime, kas pulcē brīnišķīgus mūziķus no visas pasaules. Vienas augusta nedēļas laikā klausītājus kā vienmēr sagaida aizraujošs ceļojums mūzikas pasaulē, kurā nav robežu starp stiliem un  žanriem: no klasikas līdz džezam, no baroka līdz populārajai mūzikai – katrs ceļojuma pieturpunkts nesīs prieku un pārsteigumus!

20140722084648-75313.jpg


Katru gadu festivāls tradicionāli tiek ieskandināts ar Prelūdiju, un šoreiz tā skanēs Rīgas Domā, -  tas ir viens no lielākajiem Latvijas galvaspilsētas vēstures un kultūras pieminekļiem un koncertdzīves epicentriem. Kopā ar slaveno ērģelnieku Aivaru Kalēju un Ineses Galantes talantu laureātiem festivāla patronese Inese Galante piedāvā jaunu programmu – ar baroka un romantisma laikmeta mūzikas pērlēm. Zem staltā Rīgas Doma kupola izskanēs J. S. Baha, G. F. Hendeļa,  A. Vivaldi, R. Šūmaņa, K. Sensānsa, G. Mālera un citu ievērojamu komponistu garīgie skaņdarbi, turklāt daži no tiem – vēl līdz šim Latvijā nedzirdēti. Ineses Galantes siltā un niansēm bagātā balss un ērģeļu monumentālais tembrs vienosies apgarotajā lūgšanā par mākslu, dabu un mīlestību, skarot ikkatra klausītāja dvēseles stīgas. 

13.08. Flamenko teātris – ugunīgā nakts

Temperaments, karsti ritmi un neredzētas flamenko teātra emocijas

13_08 Daminaro Summertime

Viņu augumi traucas un acis zib, rokas vijas un kājas ugunīgi sit takti. Madrides flamenko grupa Daminarodesmit gadu  laikā izaugusi par Spānijā ievērojamu flamenko apvienību, kuras sastāvā ir gan dejotāji, gan mūziķi. Programma Cae la Noche ir Daminaro jaunākais veikums. Tajā caur grieķu mitoloģijas tēliem atklājas nakts burvība, skumjas, kaisle, nolemtība un nāve. Stāstu viņi atklāj smeldzīgi trauslā, pilnasinīgi spēcīgā un jutekliski izsmalcinātā dejā. Šis nebūs vienkārši flamenko šovs, bet gan mītisks stāsts, kurā vienkopus saplūst dejas un mīta neizzināmā mistērija. 

Biļetes festivālam “Summertime – aicina Inese Galante” varat iegādāties Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā www.bilesuparadize.lv