“Upeslīči Atpūtai” - atpūta ģimenei “Viss iekļauts”

“Upeslīči Atpūtai” - atpūta ģimenei “Viss iekļauts”

04. Apr 2022, 23:07 Mamma ceļotāja Mamma ceļotāja

Neaizmirstamu nedēļas nogali pavadīju kopā ar ģimeni atpūtas kompleksā “Upeslīči atpūtai”, izmantojot īpašo piedāvājumu “Viss iekļauts”, un ar pārliecību varu teikt, ka tik brīnišķīgas ģimenes brīvdienas mums vēl nav bijušas.

Komplekss atrodas tikai kilometra attālumā no Jelgavas. Ierodoties mūs sagaidīja viesmīlīgi saimnieki, ar kuriem mēs izstaigājam plašo teritoriju un māju, mums visu uzrādīja un izstāstīja, detalizēti iepazīstināja ar programmu, kas mūs sagaida.

Saimnieks uzjautāja, vai vēlamies pabarot dzīvniekus, un mēs labprāt piekritām. Paņēmot trušiem maizi un alpakam rīvētus burkānus, devāmies uz aplokiem, kur mūs sagaidīja mīļie dzīvnieciņi.

Pūkainie truši ļoti patika mani meitai, un komunikablas un mīkstas alpakas iepriecināja manu dēlu.

Apskātījam arī jērus un kazs, satikām kaķeni. Te ir vesels mini zoodārzs, kas sniedz daudz pozitīvu emociju.

Pēc pastaigas iekārtojāmies divās istabās, kuras izvēlējāmies paši. Numuri ir labi iekārtoti, ērtas gultas, katrā nummurā ir tualete un duša.

Tad mūs uzaicināja pie galda. Starp citu, vakariņu, pirts un brokastu laiku izvēlējāmies iepriekš paši, tāpēc tas bija ideāli pielāgots bērnu grafikam.

Mājīgā un plašā zālē tika uzklāts galds, ar projektora palīdzību uz lielā ekrāna tika pārraidīts koncerts. Mums arī piedāvāja ieslēgt to, ko paši gribam un vēlāk meita tur dejoja pie savām mīļākajām bērnu dziesmām.

Vakariņās mums tika pasniegta grilēta gaļa, cepti kartupeļi un svaigu dārzeņu un garšaugu salāti, deserts. No dzērieniem bija ūdens ar citronu un augļu dzēriens. Viss ir garšīgs un mājās gatavots.

Uzturēšanās laikā bija arī galds ar uzkodām, dažādas tējas un kafija.

Nu pēc sātīgām vakariņām mūs gaidīja pirts un karstais kubls.

Pirts ir slapja, kurta uz malkas. Ir liela izvēle ar aromeļļām, kuras var izmantot gan pirtim, gan kublam, ja vēlaties, kublā var pievienot rožu ziedlapiņas. Pirtī mūs gaidīja rokām dadināts ķermeņa skrubis.

Turpat ir arī atpūtas telpa ar kamīnu, galdiem, dīvānu un krēsliem.

No rīta mūs uz galda gaidīja brokastis - ceptas olas ar bekonu un plānās pankūkas ar ievārījumu, garšīga aromātiska kafija un tēja.

Pēc brokastīm mēs atkal tikām aizvesti pie dzīvniekiem, šoreiz ne tikai pabarot, mums stāstīja dažādus interesantus faktus par tiem, tas bija ļoti izzinoši. Ar lielo mīlestību kompleksa darbinieki izturas pret saviem dzīvnieciņiem, viņi zina katra ieradumus un raksturu, sauc viņus vārdā un sazinās ar viņiem kā ar draugiem.

Starp citu, ir tāda lieta kā “alpaku terapija”, jo saziņa ar šiem dzīvniekiem pozitīvi ietekmē garastāvokli un psihi. Mums ļāva sazināties ar dzīvniekiem tuvāk, viņi tika atbrīvoti no aploka, un mēs ar viņiem brīvi staigājām pa teritoriju.

Un tas vēl nav viss, bērns staigāja vienu no alpakām pie pavadas.

Pēc tam mūs aizveda uz citu izklaidi - kvadracikliem.

Vīrieši brauca ar kvadracikliem, un mēs ar meitu skatījāmies no malas. Pirms braukšanas īpašā trasē instruktors sniedza vīriešiem instruktāžu un viņi parakstīja papīrus, ka ir izlasījuši un piekrīt noteikumiem.

Pieejams viens bērnu un vairāki pieaugušo kvadracikli. Dēls uzsēdās uz bērnu, pamēģināja, un sapratām, ka mašīna ir jaudīga un mūsu puika nav gatavs tik nopietnas lietas vadīšanas, tāpēc viņš kopā ar tēti brauca ar pieaugušo. Emocijas, protams, bērnam bija neticamas, tētim arī patika.

Teritorijā ir arī dīķi ar zivīm makšķerēšanai. Komplekss atrodas upes krastā un siltā laikā ir pieejami SUP dēļi un laiva.

Pašlaik te var vienkārši vērot putnus – gulbjus, pīles un citus. Svaigs gaiss, miers un daba apkārt.

Ir pieejams batuts.

Kopumā te ir 11 ērtas 2-3-vietīgas istabas, bet ir arī telpas ar papildus vietām nakšņošanai, tāpēc vieta piemērota arī brīvdienām un pasākumiem ar lielu viesu skaitu.

“Upeslīči atpūtai” nav tikai bizness un atpūtas komplekss, 2020. gadā tas ieguva sociālā uzņēmuma statusu kā darba integrācijas uzņēmums. Šeit saimnieki nodarbina cilvēkus ar īpašām vajadzībām, kuri šeit ne tikai strādā, bet arī dzīvo un saņem jaunas sociālās zināšanas un, starp citu, to pašu “alpaku terapiju”. Priekš viņiem tas ir integrācija sabiedrībā un iespēja dzīvot pilnvērtīgu dzīvi un justies noderīgam.

Kompleksa īpašnieki dara daudz laba un sabiedrībai noderīga, un ir vienkārši ļoti viesmīlīgi un sirsnīgi cilvēki. Tik daudzas reizes “Vai viss ir kārtībā? Varbūt vēlaties...? utt." es vēl neesmu dzirdējusi.

Tātad ko mēs saņēmam:

·         Izmantojam visu viesu namu un tā plašo teritoriju, kā vienīgie viesi;

·         Uzrurēšanos nummuriņos ar visām ērtībām;

·         Garšīgas vakariņas;

·         Mūsu rīcībā visu uzturēšanās laiku bija arī neliels uzkodu galds, kā arī bija pieejama plaša tējas izlase, kafijas automāts, ūdens;

·         Sakurināto malkas pirtiņu, kamīnzāli un saimnieces rokām gatavoto skrubi;

·         Baļļu un lielu izvēli ar ēteriskam eļļām, kurus var izmantot savā baļļas rituālā, kā arī, ja gribēsiet baļļai pievienos rožlapiņas;

·         Sātīgas brokastis;

·         Iepazīstinājamies ar alpakām, trušiem, aitiņām un kāzam. Mums daudz stāstija par šiem dzīvniekiem, mēs tos barojam. Pastaigās ar alpaku.

·         Braukšanu ar kvadracikliem.

Ja jums patīk lauku tūrisms un relaksējoša atpūta pie dabas, bet tajā pašā laikā ar ērtībām, komfortu un izklaidēm un jūs nolemjat šeit ierasties, jūs noteikti nenožēlosiet ne mirkli.

Noteikti iesaku! Bijam apmierināti uz 100 procentiem un vēl vairāk! Izcils serviss, izcila atpūta.

"Upeslīči", Līvbērzes pagasts, Jelgavas novads

Talrunis: 28 117 861