(Sveiki, es esmu...) Sievišķīgas pārdomas martā

07. Mar 2014, 13:06 zacc zacc
Marts patiešām ir sievišķības mēnesis, ir pavasaris, tulpes, gaisma.
Māmiņu klubā reģistrējos ar segvārdu zacc. Manam pirmajam bērniņam tad jau bija daži mēneši, biju apradusi ar jauno situāciju un atradies laiks lasīt par bērnkopību. Māmiņu klubs ir viena no tām interneta vietnēm, kurās rodu padomus par bērna kopšanu, attīstību, kā arī lasu citu māmiņu vērtīgo pieredzi. Māmiņu vajadzība pēc sarunām par bērniem ir veca kā pasaule, un, tā kā šodien vairs nemēdzam dzīvot lielās saimēs, internets palīdz "satikties". Zināju par Māmiņu klubu jau iepriekš,  biju redzējusi arī raidījumu.
 
Dzīvoju Rīgā, Dārzciemā. Joprojām baudu bērna kopšanas atvaļinājumu, darīšu to vēl visu vasaru, atgriezīšos darbā rudenī, kad mazajam jau būs gads un deviņi mēneši. Jā, es baudu šo laiku. Neskatoties uz visām nakts ēšanām, kas joprojām mums notiek, un to, ka ikdienu lielā mērā nosaka mazuļa vajadzības, kuru dēļ tik bieži nākas pamest iesākto, man izdodas gan izgulēties, gan izkustēties, gan arī veselīgi paēst. Tieši tas, nevis manikīrs, matu krāsa un augsti papēži man ir labsajūtas un harmonijas pamatā. Un harmonija ir sievišķības vistiešākais sinonīms.
 
Savas mīļākās brīvā laika nodarbes šobrīd diemžēl nesanāk īstenot, jo tās paredz došanos ārpus mājas uz noteiktu laiku, bet vajadzīgajos laikos man nav, kas pieskata mazo, tā ka aprobežojos galvenokārt ar grāmatu lasīšanu. Nu jau kādu trešo gadu esmu atklājusi fantāzijas un fantastikas žanru. Iepriekš tādas grāmatas nelasīju, izņemot Nārnijas hronikas, kas man kopš bērnības ir viena no mīļākajām grāmatu sērijām, bet kāds labs draugs ieteica, tā nu es arī "saslimu". Esmu pa šo laiku izlasījusi Mārtina Dziesmu par ledu un uguni, visas grāmatas, daudzus citus mūsdienu autoru darbus šajā žanrā, kā arī vecākus padomju laikā tulkotos autorus, piemēram, Azimovu. Šobrīd lasu Orsonu Skotu Kārdu. Mans labākais draugs un sabiedrotais ir e-grāmata, kas paver iespējas iegūt lasāmvielu teju neierobežotā daudzumā (angļu valodā vairāk nekā latviešu). Lasu arī dažādas grāmatas par zīdaiņu un mazuļu audzināšanu, attīstību, psiholoģiju. 
20140307130552-68715.jpg
Attēls no http://markfiend.wordpress.com/2011/09/14/kindle-screensaver-images-identified/.
 
Sievišķība un mātišķums nav pretrunā. Es pat nezinu, kā to pareizāk noformulēt, jo runāt par kaut ko tik netveramu kā sievišķība vispār ir grūti. Pirmkārt tā ir iekšējā harmonija, manuprāt. Un, ja sieviete jūtas harmonijā ar sevi, tad sievišķība nezudīs. Tad ir jājūtas arī harmonijā ar mātes lomu. Es esmu vienkārši es, neprotu  nodalīt, ka, rau, tagad esmu sieviete, bet tagad - mamma. 
Iespējams, tas ir līdzīgi kā ar vīrišķību manās acīs - vīrietis, kuru es nespēju iedomāties tēva lomā, man nekad nešķitīs vīrišķīgs. Līdzīgi laikam skatos arī uz sievišķību. 
20140307130620-51714.jpg
(Attēls no www.buduars.lv)

Sievišķīgais MARTS sācies: piedalies un laimē dāvanas no Attirance!

20140303104346-14749.jpg

www.attirance.lv 

Tērbatas ielā 14, Rīga

Теl.: +371 67139993 (SPA); +371 67139994 (veikals)

20131101124652-78660.jpg