Nr.48: Mīlestības bilžu vārdnīca

Nr.48: Mīlestības bilžu vārdnīca

25. Jan 2013, 23:09 zandish zandish

Man, laikam, kā lielai daļai dalībnieču, arī sākumā šķita, ka mēs mīlam viens otru tik dažādi! Bet, kad tā iedziļinās, tad jau nemaz tik dažādi nesanāk! Tas skaistākais mīlestībā ir, kad vari nolikt malā savu "mīlestības izprašanu" un mīlēt otru tā, lai viņš sajūtas īpašs un saprasts. Kad tava mīlestība spēj uzupurēties.

Teikšu godīgi - man visi trīs šīs nedēļas uzdevumi šķita varen līdzīgi. Varbūt tā īsti neizpratu to atšķirību. Bet uzdevums bija ļoti noderīgs - bija interesanti tā apstāties un padomāt, kā tad varu to savu mīļoto vīrieti mīlēt, kā varu viņam katru dienu padarīt īpašu. Un, tas, kā izrādās, nemaz nav tik grūti :)

1. Mana mīlestības valoda

Jau sen esmu sapratusi, ka man vissvarīgākais ir kvalitatīvi pavadīts laiks. Un ne tikai kopīgi pavadīts. Arī laiks, ko mīļotais ir veltījis, lai sagatavotu kādu pārsteigumu, vienkārši padomātu par mani. Manam vīram ļoti labi izdodas mani mīlēt. Šķiet, ka viņam tas padodas tik tīri un vienkārši, ka viņam pat nekāda "mīlestības vārdnīca" nav nepieciešama! Jūtu viņa mīlestību, kad ejot uz savu mašīnu redzu viņa agrāk aizsalušajā logā ieskrāpēto "Es tevi mīlu", kad no rīta pamostos un "pieķeru" viņu vērojot (kā viņš pats saka - apbrīnojot :)) mani. Jūtu viņa mīlestību katrā kūciņā, ko viņš man atved, lai arī cik noguris tajā dienā būtu (viņš zina, ka kūkas ir mans dienišķais laimes avots :)). Jūtu viņa mīlestību lielajās rūpēs, smagajā darbā. Es zinu, jūtu, redzu, dzirdu, ka viņš vienmēr manas vajadzības ir licis augstāk par savējām. Jau pašā mūsu draudzības sākumā viņš teica - "First you, second our children, then me." ("Vispirms tu, tad mūsu bērni, un tad es.") 

2. Viņa mīlestības valoda

Zinu!! Tie ir vārdi! Tā kā man pašai saldi vārdi nenozīmē gandrīz neko, reizēm mani tiešām šokē, cik maz vajag, lai darītu viņu laimīgu!!! Esmu pat reizēm veikusi eksperimentus, lai redzētu, vai tiešām ar dažiem "es tevi mīlu, tu esi superīgs!" pietiek, lai radikāli mainītu viņa garastāvokli. Un pietiek!! Viņam vajag no manis dzirdēt, ka mīlu katru dienu, daudzas reizes dienā! Viņš jūt manu mīlestību, kad pasaku, ka cienu viņu, lepojos. Un, ja vēl to izdaru kāda cita priekšā, tad laime ir pilnīga! Viņš jūt manu mīlestību, kad, par spīti savai pilnīgajai neieinteresētībai, dodos skatīties viņa futbola spēles, uzvelku viņa mīļākās komandas kreklus. Arī kad pagatavoju ko garšīgu - viņa izpratnē kādu īstu gaļas gabalu :) 

3. Tā kā manam, tāpat, kā droši vien visiem pārējiem, vīrietim vajag, lai pasaku konkrēti un skaidri, ko un kā vēlos, tad mūsu mīlestības vārdnīcas pagatavoju taustāmā, skatāmā un ļoti skaidrā veidā. Dievs ir devis mums visu, lai mēs spētu otru cilvēku mīlēt. Tad nu mūsu "bilžu vārdnīcas" ir par to - kā mīlēt vienam otru ar to, ko Dievs mums devis! 

20130125230429-92552.jpg

26. Jan 2013, 18:27

superīgi izdomāts. Man patīk, ka ir vizuāli 😀