Zinātniskā teātra „Laboratorium.lv” jaunā sezona: vēl vairāk eksperimentu, emociju, pārsteigumu un vienkārši brīnumu!

Zinātniskā teātra „Laboratorium.lv” jaunā sezona: vēl vairāk eksperimentu, emociju, pārsteigumu un vienkārši brīnumu!

04. Jan 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajā sezonā skatītājus gaida seši iespaidīgi uzvedumi – vienam no tiem būs pirmizrāde –, kas sāksies jau 14. janvārī un turpināsies līdz 14. maijam! 

Zinātniskais teātris „Laboratorium.lv” piedāvā daudzveidīgus, interaktīvus un iespaidīgus zinātniskos šovus bērniem un viņu vecākiem. Katrā uzvedumā gan mazajiem, gan lielajiem skatītājiem ir iespēja tuvāk iepazīties ar konkrētu zinātnisko tēmu. Piemēram, šajā sezonā pirmais uzvedums būs „Īssavienojums”, kas veltīts elektrībai. Teātra apmeklētāji kopā ar vadītājiem–zinātniekiem veiks arī aizraujošus eksperimentus ar aukstumu, skaņu un uguni un uzzinās par tiem daudz jauna (uzvedumi „Mūžīgais sasalums”, Skaņas noslēpumi”, „Ugunīgā zinātne”).

„Mēs demonstrējam tādus eksperimentus, kurus to sarežģītības dēļ nav iespējams rādīt bērniem skolā vai mājās. Tā ir mūsu teātra galvenā priekšrocība – maz ticams, ka tādus priekšnesumus var redzēt vēl kaut kur,” saka Mārtiņš Gulbis, viens no teātra dibinātājiem.

Iepriekš minētie uzvedumi domāti visu vecumu skolēniem. Arī tiem, kuri vēl neiet skolā, teātrī būs kas interesants! Uzvedums „Kas jāzina katram skolēnam” noteikti patiks bērniem 5-9 gadu vecumā. Tajā redzēsiet vienkāršus, taču iespaidīgus zinātniskos trikus, kurus būs viegli atkārtot arī mājās, pārsteidzot draugus un paziņas! 

Zinātniskajā teātrī „Laboratorium.lv” šajā sezonā jaunums būs programma „Zinātnes pasaules paradoksi”. Tajā tiks demonstrēti eksperimenti, kas skatītājus pārsteigs ar savu neparastumu un dabas likumu „pārkāpšanu”. Autori šo uzvedumu iesaka apmeklēt skatītājiem no 12 gadu vecuma. Tas savā ziņā būs eksperiments, jo līdz šim teātra mērķauditorija bija gados jaunāki bērni. Šī izrāde teātra attīstībā kļūs par jaunu posmu.

„Pats galvenais mūsu sasniegums – izbrīnītās un sajūsminātās skatītāju sejas katrā izrādē, dažreiz pat pēc katra eksperimenta. Mēs zinām: jo lielāki bērni, jo grūtāk to panākt, jo viņi jau daudz ko ir redzējuši, izmēģinājuši, uzzinājuši un noskaidrojuši – viņus pārsteigt nav vienkārši. Tāpēc jaunas izrādes gatavošana mums šķiet ārkārtīgi interesanta. Mēs gatavojam arvien jaunas sarežģītības pakāpes trikus, kas būtu saistoši arī nobriedušākiem skatītājiem. Tas mums ir liels izaicinājums!” atzīst Vladislavs Šavlovskis, zinātniskā teātra dibinātājs un iedvesmotājs. 

Laboratorium.lv” kolektīvs katrā uzvedumā pierāda, ka zinātne var būt ne tikai noderīga, bet arī ļoti aizraujoša!

Biļetes uz visiem uzvedumiem jau var iegādāties->>

Papildu informācija pa tālruni 28809300 vai mājaslapā:

www.laboratorium.lv

www.facebook.com/laboratorium.lv

lauvinja lauvinja 04. Jan 2017, 08:36

Mazais skolnieks jau pošas uz izrādi 14.janvārī, gaida ar nepacietību!