Vai ir līdzsvara riteņi septiņgadniekiem, un kā regulēt sēdekļa un stūres augstumu velosipēdam?

Vai ir līdzsvara riteņi septiņgadniekiem, un kā regulēt sēdekļa un stūres augstumu velosipēdam?

27. Apr 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu kluba portālā veidojam jaunu sleju, kurā uz jūsu jautājumiem atbildēs cilvēks, kurš orientējas velosipēdu pasaulē. Tā kā klāt ir pavasaris, ir ļoti daudz bērnu, kuri tiks pie sava pirmā, iespējams otrā vai trešā divriteņa, taču, lai mēs izvēlētos īsto – tādu, kas bērnam ne tikai patīk, bet arī der, ir jāzina, kāds būtu vispiemērotākais. Uz māmiņu jautājumiem atbild Velonet speciālists!

JAUTĀJUMS

Māmiņa Ilze jautā: Vēlos uzzināt, kā pareizi noregulēt bērna divritenim sēdekļa un stūres augstumu? Vecākais dēls piedalās sacensībās, pirmo reizi tās notiek pa meža ceļu nevis asfaltu, skatoties no malas, bija sajūta, ka dēla divritenim sēdeklis ir par zemu un līdz ar to arī stūres augstums neatbilstošs. Ko darīt, lai šādi bērnam neradītu muguras problēmas? Vai mēs paši varam noregulēt sēdekļa un stūres augstumu vai tomēr tas ir jāuztic kādam velospeciālistam?

ATBILDE

Speciālists atbild: Noteikti ir sākumā jāsaprot vai konkrētais divritenis bērnam nav par mazu, iespējams pie vainas ir izmēru neatbilstība. Tāpat ir jājautā bērnam, cik ērti viņš jūtas šādi braucot, vai nav pārāk liela slodze kādā ķermeņa daļā. Tomēr vislabāk, ja jūs kopā ar bērnu atbrauktu ciemos uz veikalu, mēs kopā lūkotu, kā varam palīdzēt, jo ir jāredz, kāds ir divritenis. Tas neko nemaksā, vienīgi jūsu laiku.

 

JAUTĀJUMS 

Māmiņa Inga jautā:Manam dēlam tūlīt būs 7 gadi, taču viņš nav pierunājams braukt ar velosipēdu, kuram ir pedāļi. Kad dēlam bija 2 gadi, mēs nopirkām sēdošo skrejriteni, kurš derēja līdz pat 4 gadu vecumam, dēls saka, ka joprojām vēlas šādu skrejriteni. Skrejritenis ar maziem ritenīšiem, ar kuru brauc stāvus atsperoties, viņam neinteresē. Vai ir iespēja kaut kur iegādāties sēdošo skrejriteni 7 gadus vecam bērnam?

ATBILDE

Speciālists atbild: Nē, tik lielu sēdošo skrejriteņu nav, jo nav vajadzības tādus ražot, lielākoties bērni aptuveni 4 gadu vecumā jau ir gatavi mīt pedālīšus. Risinājums jūsu gadījumā ir pavisam vienkārš: jūs droši varat iegādāties bērna augumam atbilstošu divriteni ar pedāļiem un tos noskrūvēt. Bērns sākumā apradīs ar to, ka nu viņam ir lielāks velosipēds, iemācīsies ar to braukt kā ar skrejriteni un noteikti pienāks brīdis, kad viņš vēlēsies mīties, lai tiktu uz priekšu ātrāk. Taču par katru cenu likt bērnam mīties arī nevajadzētu, lai nezustu velobraukšanas prieks.

Uzdod arī tu savu jautājumu Velonet speciālistam!

Māmiņu Klubs

Sleja tapusi sadarbībā ar velonet.lv

20160420083910-82068.jpg