Vecāki, veltīsim vairāk laika saviem bērniem, lai nenotiktu nelaimes!

Vecāki, veltīsim vairāk laika saviem bērniem, lai nenotiktu nelaimes!

03. Jul 2017, 19:44 Banija Banija

Ir lietas, kas mani šokē. Un viena no tādām ir Liepājā pazudušais 5-gadīgais puisēns.

Uzreiz viņa vietā iedomājos savu dēlu, kurš ir bez dažām minūtēm 5 gadus vecs... Nē, es tomēr nespēju iztēloties šādu ainu...

Protams, var gadīties, ka bērns netīšām noklīst, piemēram, pazūd no redzesloka bērnu laukumiņā. Taču jau pat šajā mirklī mana sirds no uztraukuma apmet kūleni, kur nu vēl situācijā, ka bērns viens pats dodas brīvsolī pa pilsētas ielām. Jau tas vien, ka bērns pazudis 8.30 no rīta, bet vecāki iesniegumu policijā par bērna pazušanu uzrakstījuši vien nākamās dienas pēcpusdienā, liek domāt, ka šajā ģimenē kaut kas nav kārtībā. Jo kā gan vecāki var būt tik vienaldzīgi pret tik maza bērna pazušanu?

Protams, kāds teikst, ka nevajag citam mest ar akmeņiem, piedevām, ja notikusi šāda nelaime, taču šajā brīdī man gribās gaudot pret debesīm.

Vecāki, mīliet savus bērnus, veltiet viņiem savu laiku! Un, protams, arī stāstiet, ko darīt šādās situācijās, kad esi apmaldījies. Esmu priecīga, ka mans 4-gadnieks zina, ka nelaimes gadījumā jāzvana 112, kur atrodas viņa mājas, kā viņu sauc un ka jāvaicā apkārtējiem pēc palīdzības, ja nu kas...

Šķiet, bērniem, kuru vecākiem viņu liktenis ir vienaldzīgs, jau no mazām dienām šūpulī ielikts vēstījums, ka viņi no mazotnes sāks klaiņot, meklējot draudzību un patvērumu pie vecākiem bērniem, svešiniekiem. Loģiski, ka lielākoties šie ļaudis nav no labākajām aprindām, līdz ar to likumsakarīgas ir atkarības un ne tas labvēlīgākais dzīves liktenis.

Vecāki, mēs esam atbildīgi par tiem, kuriem esam devuši dzīvību. Par saviem bērniem.

P.S. Ceru, ka mazo zēnu izdosies atrast sveiku un veselu un vecāki turpmāk viņam pievērsīs vairāk uzmanības.

nosiguldas nosiguldas 04. Jul 2017, 09:07 mamma88

tieši tā un tās taču nav nelabvēlīgas ģimenes.

mamma88 mamma88 03. Jul 2017, 13:13

Tur jau soc.nelabveliga gimene...zel,ka ta.
No pasas pieredzes. Rotalu laukuminos memmes sez uz solina un klacojas,tikmer berni jau sen aiz majas aizgajusi un staiga vieni pasi(3-4gadi). Gribeju jau saukt policiju,bet tad tomer kaut ka visa bilde salikas kopa un viss nokartojas.
Un vel viens gadijums. Auklite pieskata visticamak turigu vecaku atvasi. Puika sez un spelejas smiltis. Auklite izdoma,ka vinam ir pa vesu,un saka 3 gadigam,lai viens pagaida,aizies pec jakas. Labi,ka puscela pardomaja,un tomer atnaca un panema lidzi. Tada zina liekas drausmas. Tu maksa cilvekam algu par savu bernu pieskatisanu,bet nevari but dross par so cilveku. Ta iemesla del,ka neuzticos svesiem,es esmu savas intereses nolikusi malina,un pati pieskatu savejos...

mincenee mincenee 03. Jul 2017, 11:39 muzikantu_mamma

Tas jau tāpēc, ka bērns esot no nelabvēlīgas ģimenes un tiek iekaustīts. Jau iepriekš klaiņojis. Kuram gan gribas pie tādiem vecākiem atgriezties, kur glāstu un mīļuma vietā saņem dūres sitienu?

Ievas_mamma Ievas_mamma 03. Jul 2017, 10:29 muzikantu_mamma

Piekrītu! Un tajā pašā laikā gribās piebilst - Dieviņ, sargi mūs VISUS. It sevišķi tos mazos brīnumiņus.

muzikantu_mamma muzikantu_mamma 03. Jul 2017, 10:23

Man ļoti sāp šīs visas situācijas.. Bērni šādā vecumā ir ļoti jāpieskata. Varbūt izklausīsies skarbi, bet es uzskatu, ka bērns ir nevis pazudis, bet vecāki to ir pazaudējuši - tāds būtu patiesāks virsraksts visiem rakstiem. Un kā var par to ziņot tikai nākamajā dienā? Tā ir vecāku nolaidība!
Zinu, ka nedrīkst tā runāt, jo pašiem tāda situācija var gadīties, bet es sevi neredzu šādā situācijā. Ne telefonā lūrēšana, ne saruna ar kaimiņu nav attaisnojums, lai nepieskatītu savu bērnu, zinot to, ka bērni ir zinātkāri un viņiem interesē viss apkārt notiekošais.
Ļoti ceru, ka puika atradīsies sveiks un vesels! Man kā mammai sāp sirds, redzot šādus rakstus.. Bet es arī liktu citām iestādēm novērot situāciju mājās, jo tas nav normāli..