Vasaras TOP 10 atrakcijas ģimenes atpūtai Igaunijā

Vasaras TOP 10 atrakcijas ģimenes atpūtai Igaunijā

29. Jul 2016, 14:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Igaunijā var atrast daudz interesantu piedzīvojumu un atrakciju parku, kas dod iespēju izbaudīt brīnišķīgas brīvdienas ģimenes lokā. Izzināt zinātnes noslēpumus vai iepazīties ar interesantiem vēstures faktiem, kopā ar bērniem apmeklēt interaktīvus muzejus, kuros izbaudīt dažādas jautras vai vecmodīgas, sen aizmirstas atrakcijas - ar to visu var iepazīties unikālajos Igaunijas tematiskajos izklaides parkos. Vienalga, vai jūs apceļojat Igaunijas dabas takas un izbaudāt neskarto dabu vai iepazīstaties ar pilsētu šarmu jebkurā no valsts reģioniem jūs uzņems draudzīgi un atvērti.

10

Satiksmes pilsētiņa un spēļu māja Laitses Rallija Parkā

Harju maakond, Hingu küla

Satiksmes pilsētiņa un spēļu māja ir lieliska vieta, kur rīkot bērna dzimšanas dienu, organizēt izbraucienu ar pirmsskolas vai skolas vecuma bērniem un pavadīt laiku kopā ar ģimeni! 600m2 lielajā spēļu mājā pašiem mazākajiem ir atsevišķa rāpošanas zona, jau lielākiem bērniem ir spēļu istaba, kopā ar virtuves stūrīti, leļļu māju un citām iespējām, kā arī kino istaba, Lego konstruktoru stūrītis, Xbox, SlotCar trase, PS3 spēļu konsoles un rallija simulators. Satiksmes pilsētiņā ir liela smilšu kaste, spēļu mājas, šūpoles, iespēja braukt ar velosipēdiem, iznomāt kartingus ar pedāļiem, elektriskos automobiļus, automašīnas ar benzīna dzinēju, lai bērniem jau no mazotnes mācītu ceļu satiksmes zīmes un ceļu satiksmes noteikumus.

Lasīt vēl
9

Piedzīvojumu centrs Kiviõli

Ida-Viru maakond, Kiviõli

Piedzīvojumu centrs Kiviõli ir ierīkots pie Kivieli (Kiviõli) pilsētas ziemeļu robežas, uz veca izdedžu kalna. Kalns ir sadalīts divās daļās. Vienā kalna pusē atrodas slēpošanas nobraucienu kalns ar garākajiem nobraucieniem, interesantāko sniegadēļu parku un snowtube trasi. Vasarās atpūtniekus gaida veselības trase, downhill un kalnu auto trases, kā arī 700 m garš zip nobrauciens. Kalna otrā pusē ir ierīkots Motocentrs, kur atrodas Igaunijā pirmā pasaules čempionāta etapa trase. Trases garums ir 1950 m, augstumu starpība - 26 m. Blakus ir ierīkota plaša autostāvvieta sacensību dalībniekiem, motociklu mazgāšanas laukums, trases laistīšanas sistēma, zemtrases tuneļi un trases apgaismojums. Vasaras lielākais pasākums šeit ir Kiviõli Motofestivāls, kas ilgst divas dienas.

Lasīt vēl
8

Anglas vējdzirnavu kalns

Saare maakond, Angla küla

Četras no Anglas vējdzirnavām ir Sāremā tipiskās staba vējdzirnavas, kas būvētas divdesmitā gadsimta sākumā. Starp tām stāv nedaudz augstākas, 1927. gadā uzbūvētās holandiešu tipa vējdzirnavas. Uz šodienu vējdzirnavām pievienojies arī Anglas Kultūras mantojuma centrs, kur meistaru vadībā iespējams piedalīties dažādās darbnīcās - podnieku, vilnas apstrādes un filca veidošanas darbnīcā. Var izmēģināt roku arī mājas maizes cepšanā. Noderīgi zināt: Vējdzirnavu grupa pēdējo reizi tikusi restaurēta 2009.-2011. gadā. Visas vējdzirnavas ir atvērtas apmeklētājiem, vienās no tām var vērot meldera darbošanos. Šis ir vienīgais savu izskatu saglabājušais vējdzirnavu kalns Sāremā.

Lasīt vēl
7

Igaunijas Policijas muzejs

Lääne-Viru maakond, Rakvere

Igaunijas Policijas muzejs ir izveidots kā interaktīvs muzejs, kur caur aktīvām nodarbēm un spēlēm var iepazīt policijas darbu. Mūsu muzejā var pārbaudīt savu reakciju, sēžot pie automašīnas stūres, pielaikot policijas aprīkojumu, iemācīties, kā jārīkojas ielas nemieru laikā, noņemt pirkstu nospiedumus, atrisināt kriminālas mīklas un izmēģināt vēl daudz ko interesantu. Mazos apmeklētājus gaida Bērnu Policijas muzejs, kur var apgūt pareizas ceļu kustības noteikumus, iejusties detektīva lomā, kā arī meistarot un spēlēties rotaļu istabā. Muzeja ekspozīcija ir tapusi sadarbībā ar Policijas un robežsardzes pārvaldi. Igaunijas Policijas muzejā par garlaikošanos nav jāuztraucas!

Lasīt vēl
6

Otepē Piedzīvojumu parks

Valga maakond, Otepää linn

Otepē Piedzīvojumu parks piedāvā gūt aizraujošas emocijas starp zemi un debesīm! Parkā vari pavadīt kaut visu dienu. Adrenalīna devu nodrošina dažādu sarežģītības līmeņu kokos izveidotas šķēršļu trases, gandrīz 350 m garais nobrauciens pār Linnamē senleju vai 20 m augstais lidojums ar katapultu. Ģimenes mazākie pārstāvji savu piedzīvojumu kāri var apmierināt drošajā bērnu trasē. Piedzīvojumu parkā Tev padomus un palīdzīgu roku sniegs profesionāla komanda. Kopā mēs pārvarēsim visus šķēršļus! Te Tu vari atbrīvoties no ikdienas rūpēm un stresa, ļaujoties piedzīvojumu garšai vienatnē, ģimenes, draugu vai darbabiedru kompānijā!

Lasīt vēl
5

Ilonas Brīnumzeme

Lääne maakond, Haapsalu

Ilonas Brīnumzeme ir tematiskais centrs, kas veltīts bērniem un ģimenēm, un kas balstās uz Astrīdas Lindgrēnes grāmatu ilustratores Ilonas Viklandes zīmējumiem. No septembra līdz aprīlim ir atvērta trīsstāvu ēka, kurā ir galerija, kino un izstāžu zāle, Karlsona istaba, Ilonas virtuve un rotaļu istaba, kur norisinās meistarošanas un tematiskās dienas. No maija līdz augustam ir atvērta arī Brīnumzemes dārza Matīsa māja un Rokdarbu šķūnītis, kur varēs meistarot daudz aizraujošu lietu. Dārzā varēsiet pārbaudīt savas prasmes sviešanas precizitātē, staigāšanā ar kruķiem, zvejošanā, skatuves mākslā un smilšukastes spēlēs.

Lasīt vēl
4

Zinātnes centrs AHHAA Tartu

Tartu maakond, Tartu

Vēlies pārsteigt sevi? Zinātnes centrs AHHAA gan piedāvā zinātni, aizraujošas nodarbības, piedzīvojumus un noderīgas iemaņas, gan dod iespēju patīkamai laika pavadīšanai. Mūsu centrā atradīsi atraktīvu mācību vidi un iegūsi jaunas zināšanas. Lielākā daļa izstāžu veidotas pēc metodes "rokas klāt". Tu vari pats visu sajust un izmēģināt. Vienalga, vai tas ir planetārijs, skolas laboratorijas pilotprogrammas, mācību materiālu veidošana vai zinātnes teātris. Pie mums tu vari pat nosvinēt savu dzimšanas dienu. Papildus tam, Dienvidu centrā (Lõunakeskus) katru dienu darbojas 4D kinoteātris. AHHAA tevi gaida! NB! Kases tiek slēgtas stundu pirms zinātnes centra darba laika beigām.

Lasīt vēl
3

Hidroplānu osta (Igaunijas Jūras muzejs)

Harju maakond, Põhja-Tallinna linnaosa

Eiropas aizraujošākais muzejs ir Hidroplānu ostā! Vēsturiskajā hidroplānu angārā ir ekspozīcija, kas sastāv no 200 īstiem eksponātiem: īsta zemūdene "Lembit", gadsimtu vecs ledlauzis "Suur Tõll", hidroplāns Short 184, vecākā Igaunijas izcelsmes kuģa vraks utt. Hidroplānu osta ir neaizmirstama pieredze visai ģimenei: ceļojums apkārt pasaulei ar Dzelteno Zemūdeni, fotografēšanās kostīmos, liels akvārijs, simulatori, kino un daudz kas cits aizraujošs! Turklāt atvērta ir arī kafejnīca MARU un muzeja veikals, kurā ir lieliska izvēles jūras tematikas priekšmetu.  Āra teritorijā ir darbojošās osta, kuģi, jahtas, lielisks pilsētas un jūras skats, kā arī rotaļu laukums bērniem. 

Lasīt vēl
2

Vudila Rotaļu zeme

Jõgeva maakond, Kaiavere küla

MUMS NAV LAIKA GULŠŅĀT  - MŪS GAIDA VUDILA ROTAĻU ZEME! Vudila rotaļu zemēJūs gaida liels ūdens parks ar slidkalniņiem un baseiniem, caurules sauna, šūpoles, rāpšanās atrakcijas, batuti, "sky-jump" atrakcijas, elektriskās automašīnas, ATV un bagiju trases, airu laivas, ūdens velosipēdi, liela rotaļu istaba un daudz kas cits. Papildus izklaidēm Vudila rotaļu zeme piedāvā ēdināšanas pakalpojumus un foreļu zveju.Decembra mēnesī Vudilā tiek atklāta Ziemassvētku zeme (Jõulumaa), bet ziemas otrajā pusē notiek ģimenes un zivju diena Vudila Sudraba zivs (Vudila Hõbekala). Vudila rotaļu zeme atrodas Jegevas apriņķī Tabiveres pagastā,  1,7 km attālumā no Elistveres Dzīvnieku parka (Elistvere Loomapark) gleznainā Kaiaveres ezera krastā. 

Lasīt vēl
1

Lotes zemes tematiskais parks - lielākais tematiskais parks visai ģimenei Igaunijā!

Pärnu maakond, Reiu küla

Lotes zemē gaida vairāk nekā simts atrakcijas, tematiskās mājas, garšīgi ēdieni, suvenīru veikali un skaista pludmale. Atklājumu, izgudrojumu un aizraujošu piedzīvojumu pietiks visas dienas garumā gan bērniem, gan pieaugušajiem. Baltijas lielākais tematiskais parks -Lotes zeme - ir skaistajā jūras piekrastes mežā izveidotais Izgudrotāju ciems, kas ir pazīstams no Lotes animācijas filmām, mūzikliem un grāmatām. Lotes zemē tiksies ar Loti, Bruno, Albertu un citiem Izgudrotāju ciema iedzīvotājiem, kā arī kopā ar tiem varēsi ķerties pie izgudrošanas un spēlēšanās.  Tematiskais parks atrodas sešu kilometru attālumā no vasaras galvaspilsētas Pērnavas.

Lasīt vēl
AVOTS: visitestonia.com