Vai mans bērns tiks pašvaldības dārziņā, ja to jau apmeklē vecākais brālis?

Vai mans bērns tiks pašvaldības dārziņā, ja to jau apmeklē vecākais brālis?

28. Nov 2017, 10:25 FejuFeja FejuFeja

Līdz aizvadītajai nedēļai es dzīvoju miera vējos pārliecībā, ka septembrī mazā Fejiņa sāks apmeklēt pašvaldības bērnudārzu, jo būs jau gadu un gandrīz 10 mēnešus veca.

Paskatoties pašvaldības lapā informāciju par rindām, protams, aina nav diez ko iepriecinoša, jo viņas kārtas skaitlis ir 200+, taču, ņemot vērā, ka lielais brālis konkrēto bērnudārzu jau apmeklē, nevajadzētu taču būt problēmām, ne tā? Kā nekā prioritātes...

Taču pagājušajā nedēļā mana ilūzija sabruka kā kāršu namiņš, jo aprunājos ar kādu no dēla grupiņas bērnu mammām, kuras jaunākajai meitiņai ir nu jau teju trīs gadi, taču katru dienu mamma vecāko bērnu ved uz pašvaldības dārziņu, bet jaunāko meitiņu – uz privāto. Kāpēc? Neskatoties uz prioritātēm, mazā māsa pašvaldības bērnudārzā nav uzņemta, arī nākamajā septembrī viņas kārta nebūšot vēl pienākusi. Dzirdot ko tādu, apskrējās dūša.

Biju ieplānojusi, ka pie bērnudārza vadītājas par vietu dārziņā runāties došos janvārī, bet rādās, ka tas būs jādara jau ātrāk, lai laicīgi varētu sagatavoties potenciālajam triecienam pa maciņu gadījumā, ja vecākā brāļa prioritāte nenostrādā.

Jāteic, ka meitu rindā uz bērnudārzu reģistrējām jau nākamajā dienā pēc piedzimšanas, tiklīdz saņēmām dzimšanas apliecību, un visos trīs bērnudārzos, kuros esmu Fejiņu reģistrējusi rindā, ir grupiņas jau no 1,5 gada vecuma, tostarp arī dārziņā, kuru apmeklē lielais brālis.

Būšu priecīga uzklausīt jūsu pieredzes stāstus, kā jums veicās ar vietas iegūšanu pašvaldības bērnudārzā gadījumā, ja to apmeklē jau kāds no lielākajiem brāļiem / māsām? Vai tiešām šādās prioritātes funkcionē tikai uz papīra, bet ne reāli dzīvē?

Loģiski, ka Rīgas pašvaldības lapā ir iespēja apskatīties, cik vidēji bērni katru mācību gadu bērnudārzā tiek uzņemti, taču, cik noprotu, nav iespēja uzzināt, cik no rindā priekšā stāvošajiem ir ar kādām prioritātēm, kas ļautu viņiem citus rindā stāvošos apdzīt.

mamma27 mamma27 28. Nov 2017, 20:03

Mēs Rīgā tikām gan ar otro bērnu,jo gāja brālis.Meita uzsāka iet decembrī,jo novembrī palika1.6g Hārdijs kā prioritāte tika tikai no septembra,jo kad palika 1.6 ,nebija vietas.(tas bija aprīlī).Mums pozitīva pieredze,bet jāiet laicīgi runāt ar vadītāju!

zacc zacc 28. Nov 2017, 15:32

Katrai pašvaldībai ir savi noteikumi par bērnudārzu uzņemšanas kārtību. Ja runa ir par Rīgu, tad, jā, ir priekšrocība, taču, ja rindas ir ļoti garas, tāpat var nepietikt vietas visiem tiem, kuriem tā priekšrocība it kā ir. Zinu tādus konkrētus gadījumus, kad ar visu priekšrocību bērnudārzā netiek vēlamajā laikā.

lauruxs87 lauruxs87 28. Nov 2017, 11:09

Manai meitiņai janvārī paliek 1g un 6 mēneši janvārī. Un Cik saprotu tad meitiņai pagaidām vietā dārziņā nav pienākusi. Ceru ka septembrī vieta būs. Rindā šobrīd mazā ir 86. Tādu ar tām rindām neko nevar saprast.

Brīve Brīve 28. Nov 2017, 10:38

Nu nezinu gan vai ir tik traki. Mani iet Rīgas centra dārziņā ar ļoti garu rindu un tiek silītē gan tikai māsas un brāļi, citi ap 4g.v. Esmu diezgan droša, ka fejiņai jātiek nākamgad.