Timrots radījis grāmatu bērniem par dzelzceļu un vilcieniem

Timrots radījis grāmatu bērniem par dzelzceļu un vilcieniem

08. Sep 2016, 13:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tapusi krāšņi ilustrēta grāmata bērniem «Dzelzceļš un vilcieni», kuras autors ir auto eksperts, režisors un mākslinieks Pauls Timrots, informēja «Apgāds Zvaigzne ABC» pārstāve Kristīne Ilziņa.

Apgāda pārstāve sacīja, ka Timrots par dzelzceļu stāsta aizraujoši un bērniem labi uztveramā valodā. Gluži tāpat kā vilciens piestāj stacijās un pasažieriem ceļā atklājas neredzētas ainavas, autors bērnus izvadā pa krāsainās grāmatas lappusēm un atklāj daudz interesantu faktu, salīdzināja Ilziņa.

Jaunie lasītāji tiek īsi iepazīstināti arī ar dzelzceļa attīstību Latvijā un aicināti paviesoties skolā, kurā mācās topošie dzelzceļa darbinieki, un Dzelzceļa muzejā, kurā apskatāmas daudzas brīnumainas lietas.

Lai gan dzelzceļš ir ļoti drošs satiksmes veids, autors ļoti nopietni runā ar bērniem par drošību sliežu tuvumā un aicina viņus būt uzmanīgiem.

Grāmatu bagātīgi ilustrējusi māksliniece Gundega Muzikante, kura, tāpat kā autors, pirms ķērusies pie darba, rūpīgi izpētījusi daudzas grāmatas un citus materiālus par attiecīgo tematu, jo, ilustrējot uz reāliem faktiem un priekšmetiem balstītu grāmatu, ar iztēli vien nepietiek. Ilustratīvo materiālu papildina vēsturiskas un mūsdienu fotogrāfijas.

«Dzelzceļš un vilcieni»«Dzelzceļš un vilcieni». Foto: publicitātes

Bērniem veltītā grāmata «Dzelzceļš un vilcieni» tapusi, svinot 155 gadus, kopš Latvijā atklāta pirmā dzelzceļa līnija.

LASI CITUR: www.zvaigzne.lv

Grāmatas prezentācija notiks 12. septembrī plkst.15 Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā.

Informē: TVNET.lv