Šovasar Rīgā notiks zinātnes nometne bērniem

07. Aug 2015, 08:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sākumskolas vecuma bērnu vecākiem radusies alternatīva bērnu izklaidei pagalmā vai TV pārraižu skatīšanai un datorspēlēm, no līdz 14. augustam Rīgas centrā notiks iknedēļas dienas nometne ar zinātnes piesitienu. Uzsākta pieteikumu pieņemšana.

Rīgas centrā, plašās telpās, kurās rudenī durvis vērs mazo un lielo bērnu centrs „Arbūzs”, kas piedāvās bērnu pieskatīšanu un nodarbības pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, līdz 14.augustam zinātkāri 6 līdz 12 gadus veci bērni iepazīs pasauli caur zinātnes prizmu, izzinot ķīmijas, fizikas un bioloģijas noslēpumus, speciāli bērniem pielāgotās nodarbībās. Kopā ar pieredzējušiem un atraktīviem pasniedzējiem un nometnes vadītāju eksperimentējot, bērni uzzinās, kā rodas ziepju burbuļi vai kā top cukurgailīši.

Ik nedēļu tiks uzņemti 15-20 bērni, kas 5 dienas apmeklēs pilsētas nometni pusi dienas no 9 līdz 13 vai pilnu dienu līdz pat 17:00, lai dienas otrajā pusē izkustētos un radoši izpaustos teātra vai mākslas nodarbībās. Stāsta nometnes autore un lielo un mazo bērnu centra „Arbūzs” izveidotāja Agija Rumpe: „Vēl pašai esot bērnam, mani aizrāva mazāku bērnu pieskatīšana mājas pagalmā. Gadu gaitā esmu iepazinusi bērnus un sapratusi, kas tiem ir nepieciešams, kā arī – kā atvieglot vecāku ikdienu. Mana komanda ir mēnešiem strādājusi pie labākās programmas kvalitatīvai, izglītojošai un attīstošai bērnu brīvā laika pavadīšanai jau šovasar.” Nometnes vadītāja Lauma Ziemeļniece piebilst, ka viņu aizrāvusi ideja par bērnu vasaras nometni Rīgā, un nebaidot arī formalitātes, ar ko nācies rēķināties, gatavojot nometni galvaspilsētas centrā.

Bērnu nometnei iespējams pieteikt, aizpildot anketu, kas atrodama mājas lapā www.lielimazi.lv. Dalība nometnē ir maksas, tā kā tā tiek veidota organizatoru pašu līdzekļiem. Nometnes rīkotāji aprēķinājuši, ka dalības maksa nometnē ir vienāda vai pat mazāka, kā standarta bērnu pieskatīšanas pakalpojuma izmaksas.

###

Vairāk informācijas: Agija Rumpe, agija@lielimazi.lv, tel.: +371 29198422

###

Noderīgi resursi:

Nometnes mājas lapa www.lielimazi.lv

Nometnes nodrošinātājs Lielo un mazo bērnu centrs Arbūzs Facebook: http://fb.me/arbuuzs, Draugiem: http://draugiem.lv/lielimazi

mamma27 mamma27 29. Jul 2015, 11:35

Pieteicāmies! Ceru ,ka būs interesanti!

mamma27 mamma27 22. Jul 2015, 18:31

par šo varētu padomāt,jo mēs kā reiz uz to laiku būsim Rīgā un puikam ļoti patīk šādas aktivitātes.