Sirsnīgā pasākumā atvērta grāmata vecākiem “20 padomi laimīgākai bērnībai”

Sirsnīgā pasākumā atvērta grāmata vecākiem “20 padomi laimīgākai bērnībai”

02. Jun 2017, 11:08 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ar sirsnīgu pasākumu t/c Spice 30. maijā tika atvērta SOS bērnu ciematu izdotā grāmata “20 padomi laimīgākai bērnībai”. Grāmata tapusi, atzīmējot SOS bērnu ciematu 20 gadu darbības jubileju Latvijā. Grāmatā aizkustinošos, patiesos un sirdsgudros stāstos SOS mammas dalās bērnu audzināšanas pieredzē, atklājot savus noslēpumus laimīgākai bērnībai. Stāstus apkopojusi grāmatas autore Zane Zusta. 

SOS mamma Iveta Kupča stāsta: “Šī grāmata mums, SOS mammām, ir ļoti mīļa dāvana ciematu 20 gadu jubilejā un mums ir liels gandarījums, ka pašas varējām piedalīties tās gatavošanā. Prieks, ka šādā veidā varam dalīties ar savu pieredzei sāpinātu bērnu audzināšanā un ceram, ka mūsu pieredzes stāsti iedvesmos ikvienu, kas audzina ģimenē savējos un pieņemtos bērnus. Ceram, ka grāmata būs arī solītis uz lielāku izpratni sabiedrībā par to, ka bērniem ir jāaug ģimenēs arī tad, ja pašu vecāki par viņiem nevar parūpēties un, ka bērnu nami nav risinājums.”

Latvijas SOS bērnu ciematu patronese Iveta Vējone grāmatas atvēršanā pauda gandarījumu, ka to caurstrāvo sirsnība, - grāmatā iekļauta pieredzē balstīta gudrība, kas var atvērt ikviena lasītāja sirdi un kalpot par rokasgrāmatu, kurā meklēt padomu un atbalstu. Viņa arī aicināja ikvienu vecāku vairāk ieklausīties savā sirdsbalsī, ikdienā vairāk laika pavadīt kopā ar bērniem un samīļot viņus, būt līdzās.

“Grāmata “20 padomi laimīgākai bērnībai” ir nenovērtējamu padomu krātuve, kas cildina tādas Spicei tuvas vērtības kā mājas, ģimene un cilvēkmīlestība. No SOS mammām ikviens varam mācīties, ka nesavtība un vēlme palīdzēt nebūt nav mītiskas vērtības, bet gan reāls un katrā mājojošs spēks! Tikai caur pieaugušo sirdsgudrību bērni var saņemt vislielāko un vērtīgāko dāvanu- laimīgu bērnību”, atzīst t/c Spice direktore Iveta Lāce.

Grāmatas izdošanas atbalstītāja Møller Gruppen pārstāve Elīna Grāvīte uzsver: “Møller Gruppen un SOS bērnu ciematus saista jau vairākus gadus ilga draudzība, un mums ir liels gandarījums sniegt atbalstu arī šī sirsnīgā un nozīmīgā projekta tapšanā. Vēlamies no sirds pateikties katrai SOS bērnu ciemata mammai par mīlestību, drosmi un rūpēm, sniedzot bērniem iespēju izaugt mīlošās ģimenēs. Aicinām ikvienu atbalstīt šo viennozīmīgi svarīgo projektu, iegādājoties grāmatu “20 padomi laimīgākai bērnībai”.

Grāmatas mērķauditorija ir ikviens, kurš audzina bērnus – savējos vai pieņemtos. No maija beigām grāmata ikvienam lasītājam būs pieejama Jāņa Rozes grāmatnīcās un grāmatas izdošanas atbalstītāja Møller Auto salonos visā Latvijā, kā arī labdarības e-veikalā mājas lapā - www.sosbernuciemati.lv .