Rudens brīvlaikā uz ekrāniem visā Latvijā skatītāju iemīļotās animācijas filmas “Kastīši” veidotāju jaunā filma “KUBO UN DIVAS STĪGAS”!

Rudens brīvlaikā uz ekrāniem visā Latvijā skatītāju iemīļotās animācijas filmas “Kastīši” veidotāju jaunā filma “KUBO UN DIVAS STĪGAS”!

14. Oct 2016, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Filmu veidojusi studija “LAIKA”, kas atpazīstamību skatītāju un kinokritiķu vidū ir izpelnījusies ar savu īpašo ‘rokrakstu’ – filmas autori strādā “stop motion” jeb stopkadra tehnikā - sīkākā detaļa, kas redzama kadrā, ir veidota ar rokām. “LAIKA” filmdaru veidotās filmas “Korelaina”, “Paranormans” un “Kastīši” nominētas ASV Kinoakadēmijas balvai Oscar®!

20161013082657-68318.jpg

Studijas “LAIKA” filmām raksturīgi neparasti varoņu stāsti, iespaidīgs vizuālais noformējums un neaizmirstams kino piedzīvojums, un tieši to piedāvā līdz šim vērienīgākais studijas veikums - “Kubo un divas stīgas”!

Atjautīgais un labsirdīgais zēns vārdā Kubo dzīvo nelielā piejūras pilsētā, un viņam patīk stāstīt citiem dažādus stāstus un spēlēt uz japāņu mūzikas instrumenta - sjamisena. Kādu dienu viņš nejauši atbrīvo pagātnes garu, kurš senas atriebības dzīts, sāk vajāt zēnu. Kubo dodas ceļā, lai rastu padomu, kā uzveikt ļaunumu. Viņš sastop Pērtiķieni un Vaboli, un nu visus trīs gaida neparasts piedzīvojums. Viņu uzdevums ir izglābt Kubo ģimeni un atklāt senu noslēpumu – kādēļ gāja bojā viņa tēvs, pasaulē dižākais samurajs. Ar maģiskā mūzikas instrumenta sjamisena palīdzību Kubo stāsies pretī naidniekiem, lai atklātu dzimtas noslēpumu, atkal apvienotu ģimeni un piepildītu savu likteni.

20161013082734-43202.jpg

Filmu latviešu valodā ieskaņojuši: Santa Didžus, Ainārs Ančevskis, Ģirts Jakovļevs, Ieva Kerēvica, Gunta Virkava, Eremijs Sējāns un citi. Filma ieskaņota studijā “Rija”.

Filmu oriģinālvalodā ieskaņojuši: Rooney Mara, Charlize Theron, Matthew McConaughey, Ralph Fiennes, Cary-Hiroyuki Tagawa, Art Parkinson

Režisors: Travis Knight

20161013082757-73365.jpg

No 21. oktobra filma tiks demonstrēta Rīgā, k/t “Kino Citadele”, “Cinamon Alfa”, “Multikino Riga Plaza”, Ventspils kino “RIO”, Rēzeknes k/t “Silverscreen”, Daugavpils k/t “Silverscreen”, Liepājas k/t “Balle”, Siguldas k/t “Lora”, Valmieras k/t “Gaisma”, Smiltenes kinoteātrī, Madonas k/t “Vidzeme”, Kuldīgas Kultūras centrā un Cēsīs – Vidzemes koncertzālē.

Pirmie seansi Latviešu valodā no 15.oktobra, krievu valodā no 20.oktobra!

20161013082818-74587.jpg