Rakstniecības un mūzikas muzeja mājaslapā atklāta “Zinzinīša orķestra skola”

Rakstniecības un mūzikas muzeja mājaslapā atklāta “Zinzinīša orķestra skola”

27. Jan 2016, 10:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rakstniecības un mūzikas muzejs (RMM) ir izveidojis izglītojošu interneta spēli “Zinzinīša orķestra skola”, kas sniedz iespēju bērniem iepazīt simfoniskā orķestra instrumentus, vienlaikus attīstot dzirdi un mūzikas klausīšanās iemaņas.

Jaunā spēle publicēta RMM mājaslapas sadaļā “Bērniem”, kur jau vairākus gadus viesus ar muzeju iepazīstina rūķis Zinzinītis.

“Zinzinīša orķestra skolā” laipni lūgts ikviens, kurš vēlas uzzināt ko vairāk par simfonisko orķestri. Šeit bērni un arī pieaugušie var patstāvīgi iepazīt mūzikas instrumentus, aplūkot tos tuvplānā un pat izjaukt pa sastāvdaļām.

Vislabāk savus instrumentus pazīst mūziķi, tāpēc mājaslapā arī apskatāmi video, kur Latvijas Nacionālās operas orķestra mākslinieki atklāj sava darba noslēpumus. Turklāt dažiem instrumentiem ir īpaši stāsti par to, kā to eksemplāri nokļuvuši muzejā.

Tāpat jaunajā “Orķestra skolā” pieejama skaņu atmiņas spēle, kas lietotājam palīdz nostiprināt iegūtās zināšanas un pārliecināties, vai instrumentu var atpazīt ne tikai pēc izskata, bet arī pēc dzirdes.

Instrumentu dažādības, krāsaino tembru un pašu mūziķu iepazīšana darīs simfonisko orķestri tuvāku un veicinās simfoniskās mūzikas klausīšanās kvalitāti.

Spēle veidota, pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālam atbalstam. Spēles tehnisko risinājumu nodrošina dizaina un mūzikas mārketinga aģentūra “Jveart”.