Pulciņi un nodarbības mūsmājās

Pulciņi un nodarbības mūsmājās

22. Oct 2014, 21:31 mamma27 mamma27

 

Pulciņi man vienmēr ir likusies laba nodarbe,jo tie palīdz bērnam daudz ko uzzināt,iemācīties un lietderīgi pavadīt laiku. Tad nu sākot no trim gadiem ,tiklīdz dārziņā piedāvāja dejošanu, mēs to izmantojām un arī angļu valodu.  Adrianam ļoti patika,tāpēc nu jau ceturto gadu dārziņā Adrians apmeklē angļu valodu,kur viņš tiešām daudz ko jau ir iemācījies un dejošanu ,kur arī pamatsoļi un laba stāja ir apgūta . Abi šie pulciņi izmaksā mums 14 eiro(katrs) mēnesī-divas nodarbības nedēļā.

Tā kā Adrians mums tāds ļoti aktīvs,un mans sapnis bija kādreiz dejot Dzirnās, tad četru gadu vecumā arī Adrianu vedu uz dejām Dzirnās. Nogājām pusgadu, puika sāka sītēties ,ka negrib,nepatīk. Par iemeslu izrādījās skolotājas maiņa un līdz ar to vairāk arī nespiedām,jo sapratām,ka ar varu jau nekas nenotiks. Lai arī varbūt vēl nebija īstais vecums tik nopietnai dejošanai.

Tad nu sapratām ,ka Adriana aktivitāt ir kaut kā jāmazina.Ārsti ieteica peldēšanu. Mēs arī izlēmām par labu,tad nu jau trešo gadu Adrians iet Pļavnieku ģimnāzijā ,divreiz nedēļā peldēt. Sākumā biju nobijusies,kā būs,bet jau pēc nedēļas viņš uz baseinu gāja ar prieku.  Divus gadus aktīvi apmeklējot peldēšanu, Adrians ir labi iemācījies peldēt, brīvi baseinā peld un nirst. Priecājos par šīm prasmēm,jo pati diezgan slikti protu peldet,bet viņam ļoti patīk vasarā ar vecotēvu doties makšķerēt,un tur peldēšanas prasmes var noderēt,jo uz ūdens visādi gadās. Šis pulciņš mums izmaksā 4,27 eiro viena reize.

20141022212948-19944.jpg

20141022213000-29401.jpg

Pagaidām vairāk neko neapmeklējam,jo gaidam ,kad sāksies skola. Šad tad Adrians ir izteicis vēlēšanos mācīties spēlēt ģitāru. Esmu apdomājusi šo lietu ,bet tā kā izvadāt un saskaņot ar savu darbu īsti nevaru,tad nu pagaidām atlieku. Nākamgad sāksies skola un tad domāju iesaistīt korī, dejošanā, basketbola pulciņā un iespējams vēl kādā ,atkarībā ko skolā piedāvās.

 

Esmu dzirdējusi ,ka ļoti daudz meitenes iet baleta pulciņos, iespējams gribētu tādā laist arī Denīzi ,kad paaugsies. Pagaidām viņa vēl maziņa un nevienu pulciņu neapmeklē.

Vēl bērni apmeklē keramikas ,gleznošanas ,karatē pulciņus.Jāsaka,ka par izmaksām īsti neesmu interesējusies un dzirdējusi.

 

Pati bērnībā apmeklēju mūzikas skolu, mācījos spēlēt vijoli. Esmu gājusi arī korī un ansamblī. Dejoju arī tautiskās dejas sākumskolā un vidusskolā.

Tētis Adrianam bērnībā apguva biatlonu. Ir arī nedaudz mācījies džudo. Mācījies ir arī sporta dejas dejot pāris gadus un vidusskolas gados tautiskās dejas.

Tāda nu pieredze mums ar pulciņiem un nodarbībām.