Problēmas bērnu dārzā un risinājumi

01. Nov 2012, 10:37 lauvinja lauvinja

Ne vienā vien forumā nākas lasīt par nedienām bērnu dārzos. Ir jau labi ievākt informāciju no citiem un izkratīt sirdi, bet diez vai forumi var reāli ko līdzēt, varbūt vien nonākt pie apziņas, ka citiem iet tikpat sūdīgi. Tiesa gan, nav skaidrs, vai tas kā var labot situāciju uz vietas.

 

Stulbākais, ko šajā jomā nācies redzēt, ir anonīma vēstule Bez tabu, lai anonīmi risinātu problēmas konkrētā bērnu dārzā un konkrētā grupiņā. Anonīmi tāpēc, lai it kā neciestu bērns. Labi varbūt ir domāts, bet kā to reāli izdarīt?

 

Tāpēc es gribētu likt pie sirds – visu, kas uz sirds – bažas, problēmas, notikumi, izrunāt pie pirmās iespējas – jo ātrāk, jo labāk, izrunāt ar audzinātājām.

 

Ja risinājumu nevarat atrast, tad vienmēr ir iespēja iet pie bērnu dārza vadības. Ne viena bērnu dārza vadība nudien nav ieinteresēta konfliktos starp vecākiem un audzinātājām! Nevajag cerēt, ka bērnu dārza vadība ir bijusi kristāla bumbas lietošanas kursos un spēs saost problēmas, ja par tām neinformēsiet. Ja problēma milst, milst un plīst kā burbulis, tad situāciju, bieži vien risināt, ir daudz grūtāk!

 

Ir vērts būt konstruktīvām, lai ātrāk atrisinātu situācijas!

Māmiņu klubs Māmiņu klubs 01. Nov 2012, 10:54

Šo kaut kādā mērā var pielīdzināt jautājumam par maksas prasīšanu ģimenes dzemdībās- saka,ka ir prasīta maksa,bet Veselības inspekcijā nav neviena iesnieguma. Mēs arī esam par konstruktīvu un atklātu sarunu!