Pret agresiju - ar prātu!

Pret agresiju - ar prātu!

05. Jan 2018, 12:22 DreamComeTrue DreamComeTrue

Mūsu mājās ir parādījies viesis. Ne pats jaukākais un ne pats pūkainākais. Mūsu nu jau gandrīz 3 gadniekam ir iekodusi - agresijas muša. Kā tas izpaužas? Ar krišanu zemē, mantu mešanu pa gaisu un roku vēzēšanu. 

Pēc ilgām pārrunām ar manu partneri, secinājām, ka mūsu metodika kaut kā nestrādā, tāpēc - JAUNS GADS .. un JAUNAS METODES. 

Sāksim ar to, ka lielākā daļa iespaidu bērnam nāk no apkārtējās vides. Sakarā ar to, ka mēs abi pēc dabas esam ļoti mierīgi cilvēki, secinu, ka vislielākais iespaids nāk no animācijas filmām, ka viņam tika atļautas skatīties. Ko darīsim lietas labā? No standarta 3 animācijas filmām visas dienas garumā - būs tikai viena, un tā pati dienas vidū pēc diendusas. Animācijas filmas saturs? Viss bez jebkādām agresijas pazīmēm, tātad ķersimies klāt manas bērnības filmiņu arhīvam, sākot ar Vinnija Pūka piedzīvojumiem, un beidzot ar klasiskajām Latviešu filmām, kā Zaķīša Pirtiņa vai Pasaciņa. 

Krišana zemē. Jā, tas pēdējā laikā ir ļooooti intensīvi. Kā tikko jaunais cilvēks nedabū ko grib - tā HOPS un ir uz zemes .. lasīju dažādu psihologu padomus, lielākoties visi kā viens iesaka ignorēt - ja šāda situācija notiek mājās - atstāt bērnu vienu istabā - ja ārpus mājas, pagriezties un lēnām doties prom. Tad nu šis būs arī kā pārbaudes punkts man pašai. 

Mantu mešana pa gaisu, dusmu iespaidā. Esam izlēmuši konfiskācijas iespēju. Ja rotaļlieta tiks apzināti mesta pa gaisu, lauzta vai plēsta, šī mantiņa tiks uz kādu laiku konfiscēta. Tam par godu jau šajās brīvdienās tiks iegādāta konfiskācijas kaste. Kāpēc tik drastiski? Jo, pirmkārt, manā bērnībā viss tika taupīts un ja kāda manta tika plēsta varēja dabūt no omītes arī ar trauku lupatu pa pirkstiem, sakarā ar to, ka mēs šajā ģimenē necīnāmies pret agresiju ar agresiju, nāksies mēģināt ko citu. 

Roku vēzēšana pa gaisu. Par spīti tam, ka mēs iemācījām mazajam, ka visas lietiņas ir PAI, tomēr pēc nelielas padzīvošanas pa bērnu dārzu - kaušanās bija klāt kā pārsteigums. Tad nu nāksies šo vēlreiz sākt no jauna. Lielākoties šāda reakcija no viņa ir tieši pirms gulētiešanas, tad nu būs jāsāk savādāks diendusas un vakara miega rituāls. Mūsu plāns? Vienkārši .. 
Stundu pirms miega kopīgiem spēkiem tiks savāktas un vietās noliktas visas rotaļlietas. Kad tas būs izdarīts, būs došanās mazgāties, jo kā jau mēs visas zinām - ūdens nomierina bērnus. Un tad klasika, kamēr tiks lasīta vakara pasaka, dēlam būs iespēja izdzert siltu pienu ar medu. 

Kaut kā ar atgriešanos darbā, visas šīs lietas steigā tika atmestas, jo darba dienas rutīna diez gan atņem spēkus gan mums vecākiem, gan mūsu mazajiem, tomēr tagad, kad esmu atkal mājās visu cauru dienu, būs tikai saņemas un ar vislielāko optimismu uz priekšu!

Kā jūs rīkojaties, kad jūsu mazais rāda savu raksturu? Es patiesībā esmu ļoti ieinteresēta paklausīties arī citu mammu pieredzi! :) 

Tad nu pagaidām, uz redzi meitenes. Mūsu mājās tuvojas diendusas laiks, kas nozīmē - pirmais mēģinājums! Jauku Jums visām dienu vēlot ..
Kristiāna. :)

DreamComeTrue DreamComeTrue 09. Jan 2018, 15:42 agnete8

Mums šobrīd izdodas diez gan veiksmīgi. Par konfiskāciju paskaidrojam, lai nebūtu samulsis. Niķošanās gan pagaidām nav īsti mazinājusies, bet ir parādījies kas cits. Ar vislielāko prieku ir sācis man palīdzēt visādos mājas darbos. 😀
Tātad ir progress.