Pirmo reizi pie zobu higiēnista

Pirmo reizi pie zobu higiēnista

09. Nov 2017, 10:30 Ilvija82 Ilvija82

Labdien!

Tas mirklis, kad dēls jāved pie zobu higiēnista, ir klāt! Šķiet, ka es esmu vairāk nobijusies no gaidāmās vizītes pie daktera kā mazais puisēns.

Raineram pirmie zobiņi iznāca jau trīs mēnešos. Jau no pirmā mazā baltumiņa mutītē, tie tiek cītīgi tīrīti, kopti un loloti, bet no zobu higiēnista un pēc tam jau arī no zobārsta neviens nav pasārgāts. 

Manu zobu stāvoklis nav iepriecinošs un man ir ļooooooti bail no zobārsta. Negribu, lai arī mazajam puisēnam būtu tik pat bail kā man. Kā palīdzēt viņam pārvarēt bailes? Kā paskaidrot, ka pie zobārsta iet visi bērni, ka tas nav nekas patīkams, bet labāk ir doties ātrāk, nevis sagaidīt, kad mazie baltumiņi mutītē sāp.

Esmu pamanījusi, ka dēlam mutē ir parādījušies mazi melnumiņi, tad jau redzēs, ko teiks zobu higiēnists. 

Līdz vizītei mums vēl ir laiks. Varbūt variet dot man padomu, ko un kā teikt mazajam, kuram uz vizītes laiku būs 3 gadi un 5 mēneši. Paldies! 

P.S. Foto no neta

ziemelbriedis ziemelbriedis 09. Nov 2017, 11:38

mēs pagājušo nedēļ bijām pirmajā vizītē pie higēnista, abi bērni priecīgi. Stāstiju, ka viņi ies pie labā zobārsta (jo kāds dārziņā, bij paspējis izstāstīt par zobārstu bubuli). un to ka zobiņus pakutinās un iztīrīs. Higēnists jauki pārbaudija arī zobiņus. Esam arī gājuši pie parastā zobārsta, bet uz parbaudēm speciāli meklējām tādu, kas māk strādāt ar bērniem. Paši ar ī sev atradām mīlīgāku, jo ar bij nepatīkama pieredze, tagad zobus labojam ar baudu 😀 diemžēl mūsējāir mīlīga, bet viņai nav pieredzes ar tik maziem bērniem...