Pirmo reizi kino

Pirmo reizi kino

16. Feb 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas!

Plānojot šo nedēļu no tās negaidīju nekādus negaidītos pārsteigumus. Trešdienā nolēmu savu četrgadnieku atstāt mājās, ar domu sagatavoties Valentīna dienai.

Bet jau pirmdienā sākās pārsteigumi. Viens no tiem - pateicoties MK, mēs nokļuvām Multikino Riga Plaza.

Es - pirmo reizi uz māmiņu seansu, bet mans dēls - vispār pirmo reizi bija kino.

Kad ej kaut kur ar bērniem, tad ir pilnīgi normāli kaut ko aizmirst, palaist garām. Tā nu bija arī ar mums - pagājām nost no kases un aizdomājāmies, bet par vilmu taču mums nepajautāja.. Aiz mums stāvēja sieviete ar 2 bērniem, kas bija vecāki par manu. Zinu, ka viņi taisījās uz citu filmu, bet rezultātā nokļuvām vienā seansā. Tātad - viņiem ir tikai viena zāle māmiņām? Un kāpēc tam ir iespēja izvēlēties starp 3 filmām?

Skatījāmies "Augustu".

Paldies šai tantei, jo viņa ļoti palīdzēja. Mans vecākais dēls nokavējās un nepaguva ar mani atnākt uz eskalatoru, viņa viņu paķēra līdzi un man nebija jālaižas lejā pakaļ dēlam. Man mācība - jābūt tālredzīgākai :)

Bet zālē bērniem izklaides - tieši ekrāna priekšā bērnu laukumiņš - galdiņš ar krēsliņu, slidkalniņš, rotaļlietas pirmsskolas vecuma bērniem. Arī pārtinamais galdiņš turpat lejā. Un es kaut kā biju iedomājusies, ka viņš ir kaut kur pie ieejas :) Priecē pozitīvā atmosfēra - bērnu skraidīšana un trokšņošana nevienu netraucē. Tāpat arī pieaugušo kursēšana šurpu turpu. Kopā ar mums bija apmēram 11 pieaugušo, no tiem viens bija tētis.

20140213123102-33449.jpg

Uz seansa beigām fonā pat sāka skanēt dziesma no kādas multenītes, kāds no bērniem izklaidējās. Mans bērns te spēlējās, te strīdējās ar tās tantes no rindas dēlu, un te skraidīja starp rindām. Pārējie pamatā bija tādi mazuļi kā mana 7 mēnešus vecā meitiņa :)

Zāle neliela - līdz 10 rindām. Gaisma. Skaņa tiešām nebija pārāk skaļa, jā, un arī filma pati par sevi bija bez skaļiem specefektiem.

Meitiņai izdevās tur parāpot, paēst un kādam no biedriem sanāca pat pagulēt.

Secināju, ka katru nedēļu (kā daži paziņas) es neparakstītos apmeklēt kino, bet reizi mēnesī izklaidei = būtu pat ļoti jauki. Pie tam zīdainim no tāda apmeklējuma ne silts ne auksts. Un nav vērts ņemt četrgadnieku uz filmu, kura viņu nespēj ieinteresēt. Es šo filmu gribētu uzmanīgāk paskatīties, ja vien nebūtu mūžīgie "mammu, paskaties", "mammu, viņš man..", "mammu..". Pie tam, arī pirmsskolniekiem nepieciešama biļete - 3 eiro, tāpat kā visiem.

Kopumā, mēs tikām pie jauniem iespaidiem, izgājām cilvēkos un sabiedrībā. Paldies MK un Laurai par mums piedāvāto jauko iespēju!

20140213123123-26564.jpg

 

Vai esat apmeklējušas seansus māmiņām?

Ko jūs domājat par kino apmeklēšanu kopā ar bērniem?

Paldies!

Jūlija