Pilzene – bērniem un vecākiem!

Pilzene – bērniem un vecākiem!

08. Sep 2014, 09:37 lauvinja lauvinja

Pilzene ir viena no lielākajām Čehijas pilsētām un atrodas tikai 90 km no Prāgas. Tā ir vieta, kur rekomendēju iegriezties – būs interesanti gan bērniem, gan vecākiem. Pilsēta ir pazīstama kā Škodas šūpulis un Pilzenes alus rašanās vieta. Tomēr tur ir daudz ko redzēt, izbaudīt un piedzīvot un ar vienu dienu Pilzenē būs par maz!

Pilzenē ir skaista vecpilsēta, kuras viducī ir laukums. Savā laikā pilsēta ir bijusi Bohēmijas centrs. Tā malā slejas majestātiska katedrāle, droši var uzkāpt tornī un apskatīt pilsētu no augšas. Skats ir iespaidīgs! Ap centrālo laukumu ir izvietoti daudzi muzeji un tūrisma informācijas centrs. Attieksme tūrisma informācijas centrā bija fantastiska – palīdzēja gan ar informāciju, gan karti, gan piezvanīja laipni uz mūsu izraudzīto viesnīcu un sarunāja, ka varam ierasties jau no rīta puses, lai atstātu savu auto un mantas pirms dodamies pilsētu iepazīt!

Tikām arī pie speciāla bukleta – Pilzene bērniem, ar plaši aptverošu informāciju par izklaides iespējām un restorānu sarakstu ar adresēm, kuros ir pieejami bērnu laukumi – ar skaidrām norādēm vai šie laukumi ir iekšā zem jumta vai laukā. Vienīgais mīnuss – norādītie muzeju darba laiki īsti neatbilda realitātei un tāpēc iesaku šo pirms apmeklēšanas pārbaudīt netā.

Pirmajā dienā apciemojām Spoku un pasaku tēlu muzeju (angliskais nosaukums - Museum of Ghosts, bet mēdz saukt arī par Museum of Monsters un Museum of fairy tails), jāatzīst, ka muzejs bija dikti mazs ne pārāk iespaidīgs – maza izmēra, maz eksponātu, toties laba reklāma. Tālāk mūsu ceļš veda uz Leļļu muzeju, kas izvietots trijos stāvos, ir interaktīvs bērniem. Parāda leļļu teātra attīstību cauri laikmetam, var noskatīties vairākas īsas ludziņas. Mums patika! Bonusā apmeklējuma laikā bija skrejriteņu izstāde cauri to attīstībai, kas arī bija interesanta.

Vecākiem gribējās apskatīt ceturto lielāko Sinagogu pasaulē un vakarā paspējām visi uz Pilzenes alusdarītavas apskati. Protams, alus tapšanas ceļš un alus darītavas apskate vairāk priecēja vecākus nekā bērnus, bet arī bērniem bija gana interesanti, jo ekskursija bija atraktīva. Jāpiebilst, ka Pilzene ir sava veida alus lielpilsēta, ir apskatāmas vairākas alusdarītavas un ir īpaši izveidots Alus vēstures muzejs.

Otro dienu veltījām Tehnomānijas jeb zinātnes centra apskatei un izpētei. Šis ir kaut kas līdzīgs Ziinoo Cēsīs vai AHA Tartu. Mazliet citāds, bet bērniem ļoti interesants un aizraujošs. Ar četrām stundām bija gandrīz par maz! Bez tam, ja laiks atļauj un bērni jau skolnieki, interesanti būtu paņemt kādu „lekciju” par konkrētu izpētes tēmu piem. skaņa vai piedalīties eksperimentālās laboratorijās, kur var izpētīt dažādas lietas.

Čehijā ir vairāki Dinozauru parki un viens no tiem atrodas arī Pilzenē, to arī apmeklējām. Parks nav ļoti liels, bet dinozauri kustina galvas, astes, rūc un ir gana atraktīvi un interesanti. Skatījām arī 3D kino par ūdens dinozauriem. Kino ir iekļauts apmeklējuma cenā. Mums patika!

Starp citu arī viesnīcas ir pieejamas saprātīgās cenās – par vienu nakti ar brokastīm 2 pieaugušie un 2 bērni (7 un 13 g.v.) samaksājām 70 eiro.

Ja sanāk – tiešām iesaku Pilzeni apmeklēt!