Pilsēta kurā piedzimst vējš - Liepāja.

Pilsēta kurā piedzimst vējš - Liepāja.

01. Mar 2014, 12:50 lauruxs87 lauruxs87

Katrai pilsētai ir šavs šarms. Bet mana mīļākā pilsēta Lavija ir mana dzimtā pilsēta Liepāja. Kā tiek dziedāts dziesmā Pilsēta kurā piedzimst vējš. Un tā tas tiešām ir , pilsēja ir vējaina bet ar savu elpu. Lai izstaigātu visu laikam ar vienu vien dienu nepietiek vajag vismaz divas dienas , bet tas ir to vētrs.

Ar ko tad Liepāja tā saista? Jau iebraucot Liepājā jūs sveicinās jūras simbols enkurs, kas gaida pie pilsētas zīmes. Tālāk dodoties uz pilsētas centru jūs pārbauksiet pāri pilsētas kanālam kurš savieno jūru ar Liepājas ezeru. Ja jau esat tikuši pāri tiltam noteikti jāpaskata promenāde, kurā atrodas arī Dzintara pulkstenis, kuram paši pilsētnieki ir ziedojuši savus dzintarus. Pastaigāt pa promenādi un pat ja veicas un esat pareizajā laikā promenādē tieši no zvejas kuģīša tirgo svaigi zvejotas zivis. Nu ko promenādi apskatījāt, dodadies uz centru. Pāri pilsētai lemni slejas Trīsvienības katedrāle, jums ir iespēja uzkāpt tornī un palūkoties uz Liepāju no augšas. Arī pašā katedrālē atrodas kas īpašs  lielākās mehāniskās ērģeles pasaulē.

Nu tad dodamies tālāk. Romantiskais rožu laukums.  Ne tikai interesanta apskates vieta, bet arī tikšanas vieta.

Tālāk ir gājēju iela, bet ne parasta tā ir Latvijas mūziķu slavas aleja un Latvijas lielākā ģitāra.

Kas ta būtu Liepāja bez jūras . Un vietas kas jāredz tas ir parks un jūra. Jūrmalas parkā ir atjaunots gulbju dīķis , vasarā parkā ir strūklakas kas darbojas. Ir iela pilsētā kas izdzied Liepājas himmnu, un tā ir Krūmājas propekts kur atrodas mākslinieku veidotas skulpūras ar Liepājas himnas vārdiem.

Ja jums liekas ka esat visu redzējuši nē ir kāda daļa Liepājas, kam ir savs nosaukums ir sava vēsture un tā ir Karosta.

Agrākā pilsētas armijas daļa , kas parastiem iedzīvotājiem bija slēgta , bet nu pamesta un daļēji apdzīvota un tajā ir iespēja ielūkoties.

Pirmais un unikālais ir Karostas tilts, kas ir vienīgais Latvijā saglabājies izgriežamais metāla konstrukciju tilts. Tam jau ir vairāk kā 100 gadi un tas vēljoprojām strādā, lai gan pirms pāris gadiem tika sabojāts nu tas ir atjaunots. Karostā mirdz pāri visam zelta kupoli, kas ir Sv. Nikolaja Pareizticīgo jūras katedrāle. Arī tā skaisti izceļ Karostu. Ja gribas izbaudīta asas sajūtas, tad tādas var izbaudīt Karotas cietumā. Jūs ekskursijā aizvedīs gids , kas pastāstīs par Karostas cietumu, bet ja ir vēlme jūs varat izbaudīt uz savu ādu, kā tas ir būt cietumniekam. Vēl kāds unikāls piepineklis kas ir palicis ir mols un forti. Jau esot uz mola var redzēt ka forti ir daļēji sagrauti. Tas ir noticis 1 pasaules kara laikā , kad esot domājuši ka nāks ienaidnieks un lai nocietinājumi netiktu ienaidniekam , tie esot sākti spridzināt, bet tā kā ienaidnieki nav nākuši, esot saņemta pavēle atcelt spridzināšanu, tā nu forti stāv, daļa saspridzināti daļa nē. 

Ceru ka jūs kaut mazliet izjutāt Liepājas garšu un es radīju jūsos vēlmi tur doties. Jo tas ir pašiem jāizbauda.

 

Bildes no : No personīgā arhīva un arī no

http://julia08.files.wordpress.com/2008/10/800px-liepaja-ortseingangschild.jpg

http://liepaja.travel/lv/darit-un-redzet/pilseta/apskates-objekti/

http://www.liepajniekiem.lv/zinas/sabiedriba/rozu-laukuma-ziemassvetku-rotajums-izpelnijies-visvairak-liepajnieku-uzslavu-24612

siiiceee siiiceee 01. Mar 2014, 22:38

Tgd vēl viens baudāms skvērs pievienojies- Čakstes laukums, mans mīļākais ✌️

01. Mar 2014, 14:54

ir vēl daudz citas labas vietas 😀 😛