Pieaugušajiem ir jālieto sociālie tīkli, lai izprastu savu bērnu problēmas

23. Sep 2016, 10:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Man mamma zināja, pie kā es eju, kurp dodos! Mūsdienās vecākiem jālieto sociālie mediji, kuros ir viņu bērns, un jāseko līdzi, raidījumā Ģimenes studija bilst Jānis Palkavnieks.

Problēma skolā: Skolotāji bieži nav reģistrējušies sociālajos tīklos un nepārzina tēmas. Līdz ar to viņiem ir grūtāk izprast, ko bērns saka, ja viņam radušas kādas problēmas ar fotogrāfiju izvietošanu internetā.

Jautājumi, kas saistīti ar sekstingu, ir pietiekami jutīgi, un pieaugušajiem pietrūkst zināšanu, lai runātu par to ar pusaudžiem, par iemesliem, riskiem un sekām.

Baudot tehnoloģiju sniegto brīvību, katrs desmitais pusaudzis mūsdienās ļaujas kārdinājumam nosūtīt draugam vai simpātijai savu kailfoto. Kāpēc jaunieši to dara, pat apzinoties sekas, un kādas šādai rīcībai var būt sekas, kā arī kādu atbalstu var sniegt vecāki un skolotāji, lai pusaudzis atturētos no šāda soļa, Ģimenes studijā diskutē centra "Dardedze" psiholoģe Līga Redliha, vecāku pārstāve Daina Tupule, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas pārstāve, arī Uzticības tālruņa konsultante Anda Sauļūna, portāla “Draugiem.lv” pārstāvis Jānis Palkavnieks.

Centrs „Dardedze” uzsāk informatīvu kampaņu pret jauniešu kailfoto izplatīšanu mobilajās ierīcēs un interneta vidē. Tā kā emocionāla un arī fiziska vardarbība mūsdienās nereti sākas virtuālajā vidē, ar šo kampaņu „Dardedze” vēlas atgādināt pusaudžiem par viņu atbildību un riskiem, ko rada intīmu attēlu sūtīšana draugiem un paziņām jeb tā dēvētais sekstings.

Noklausies visu Ģimenes studijas RADIO raidījumu zemāk>>