Pastāsti bērnudārza audzinātājai par nakts enurēzi

29. Jan 2016, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par to, ka bērns slapina gultā noteikti ir jāzina arī bērnudārza audzinātājām un auklītēm, ja bērns apmeklē bernudārzu.

Konsultē sākumskolas "Taurenītis" vecākā medicīnas māsa Eva Puzankova.

Protams, ka par nakts enurēzi ir jāzina bērnudārzā, jo nakts enurēze nenozīmē tikai to, ka slapināšana gultā ir tikai naktīs. Tas var notikt arī bērnudārzā, guļot pusdienlaiku, jo bērns guļot atslābinās un tad šāda ķibele var gadīties.

„Bērnam slapināšana gultā ir psiholoģisks diskomforts, ka viņš ceļas augšā, gultiņa ir slapja, pats jūtas slikti, ko teiks pārējie bērni,” uzskata vecākā medicīnas māsa. „Veikalos un aptiekās iegādājamas īpašas autiņbiksītes- DryNites, tās bērni neievēro,jo izskatās kā biksītes un tas psiholoģiski palīdz bērnam iejusties.”

Bērnu neirologs Baiba Norīte- Lapsiņa uzskata, ka no vecāku puses labākais būtu atbalstīt bērnu un nerāt viņu par to,ka ir pieslapināta gultiņa, jo tas rada stresa situācijas un nākamajā naktī gulta atkal būs slapja.

Noteikti bērnu nevajadzētu kaunināt par slapināšanu gultā, jo bērns jau tā izjūt kauna sajūtu un nelabprāt par to runā, taču jāatceras, ka tas nav kauns – tā ir situācija, kuru iespējams risināt.

„Mūsu sabiedrībā valda uzskats, ka ārstēt ar tabletēm var visu. Nē, nevar visu, visbiežāk jāmaina situācija, jāmaina attieksme, tas ir tas, ko ir visgrūtāk izdarīt, kas ir vislētākais, bet to ir visgrūtāk izdarīt.Ja ģimene neatbalsta bērnu, tad praktiski neviena tablete nepalīdzēs,” uzskata bērnu neirologs.

Mēģināsim būt pacietīgi vecāki, kas ne vienmēr ir viegli, taču tik ļoti nepieceišams, jo bērniem ir jājūt tas, ka viņus saprotam un vēlamies palīdzēt. Mīlestība un atklātība ir labs sākums ceļā uz risinājumu.

Māmiņu Klubs

20121202215000-45028.jpg 

DryNites® uzsūcošās naktsbiksītes ir radītas, lai atvieglotu bērnu nakts enurēzes (slapināšanas) ārstēšanu un palīdzētu bērnam atveseļoties.

Nakts slapināšana gultā skar daudzus bērnus vecumā no 4 - 14 gadiem. DryNites® sniedz diskrētu atbalstu šiem bērniem!

  • DryNites® labi uzsūc mitrumu, tādejādi pasargājot bērna un gultas veļu!
  • Tās izskatās gluži kā apakšveļa. Bērns tās viegli var valkāt zem pidžamas jeb drēbēm!
  • Nemanāmās, bet uzsūcošās naktsbiksītes ļaus bērnam doties uz nometnēm vai pārlaist nakti pie draugiem – neviens neuzzinās par slapināšanu gultā.
  • DryNites® ir radītas gan zēniem, gan meitenēm, ar atšķirīgu dizainu. Meitenēm – ar taurentiņiem, bet zēniem – ar stilīgiem močiem!

Videosarunu Iphone un Ipad skaties šeit!