Reportāža: Pārtikas izstāde "RĪGA FOOD 2016."

Reportāža: Pārtikas izstāde "RĪGA FOOD 2016."

19. Sep 2016, 15:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tiem, kuri neinteresējas par kulinārijas lietām un šādas izstādes neapmeklē, ievietoju paskaidrojošu citātu par izstādi "Riga Food":

"Plašākā pārtikas izstāde Baltijas valstīs “Riga Food” ik gadu iezīmē nozares attīstību kopumā, izceļ jaunumus un sniedz iespēju iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. Ķīpsalā ikviens gardēdis var smelties idejas savai ēdienkartei, nogaršot daudz ko jaunu un baudīt pavāru, konditoru un bārmeņu šovus, savukārt profesionāļi – smelties idejas, gūt jaunas zināšanas un informāciju, kā arī veicināt sava biznesa attīstību." (www.bt1.lv)


 

Ņemot vērā faktu, ka mans blogs, tomēr, ir par ēšanas lietām un vietām, man šī izstāde bija jāapmeklē. Turklāt, izstādes plakātā ir ne tikai priecīga tante, bet arī pipars! Tātad, braucu!
Mani vecāki šo izstādi apmeklē jau kuro gadu. Es šāda veida pasākumu apmeklēju pirmo reizi un neiztika bez pārsteigumiem.
Mani nedaudz pārsteidza cenas. Lai novietotu mašīnu stāvvietā, nācās samaksāt 4 Euro. Ieejas biļete vienam interesentam - 5 Euro. Man kā skolēnam - 3,50 Euro. Man tētis vēl mājās teica, organizatoriem kulinārijas tēma īpaši neinteresē un problēmas ēdienāšanas un pārtikas ražotnes jomā pilnīgi nesatrauc. Uz katru uzņēmumu viņi skatoties tikai kā uz potenciālajiem stendu īrniekiem...
Labi, tagad par izstādi.

Pirmo apskatījām mazo tirgotāju un ražotāju stendus. Mājražotāji bija sadalīti pēc novadiem, kurus tie pārstāvēja - Kurzeme, Vidzeme, Latgale un Zemgale. Apskatījām Bio saimniecības "Ragāres" stendu. Jāsaka, ka mūsu mājās 90% no garšvielām un tējām ir tieši "Ragāres". Tāpēc, rekomendēju! Pie "Ragāres" stenda vecāki gribēja sastapt Jāni, viņš šīs saimniecības saimnieks. Bet Jāni nesastapām. Toties mamma parunājās ar saimniecības "PITAS" īpašnieci Loritu un viņa mums uzdāvināja savu "Nešpetno Ķiploku". Ziema nāk, tāpēc - rekomendēju! ;)

Es biju izbrīnīts, cik daudz šajā izstādē tētim un mammai bija pazīstamu cilvēku.

Pie katra otrā stenda kāds labāk vai sliktāk pazīstams cilvēks. Vispār bija interesanti. Piedāvājums diezgan daudzveidīgs.
Dažādas maizes - saldas, ar ogām, ar sukādēm, desmitiem medus veidu, mājas desas un kūpinājumi, garšvielas, sieri, olas, saldumi.Un pat saldējums no kazas piena! To gan neiedrošinājos pagaršot - nu neuzticos tām kazām kaut-kā ))).

Šajā izstādes sektorā varēja nobalsot par titulu "Tautas garša". Katram apmeklētājam tika iedoti četri žetoni un ja tev patika kāds produkts, tad varēja nobalsot ar saviem žetoniem. Mēs visus žetonus sametām "Līgatnes Mājas saldējums" stendā, jo man šis saldējums garšoja īpaši labi. Šis ir mans šīs izstādes atklājums. Tāpēc, rekomendēju! ;) Turklāt, cik zinu, ir iespējams vienoties par šī saldējuma piegādi līdz namdurvīm. Ērti uz kādu jubileju vai ballīti. TE viņu facebook lapa.




Tad devāmies uz otru izstādes sektoru. Tur jau bija lielie ražotāji un tirgotāji. Te skatos, Bean boozled želejpupiņa staigā....,  nu cilvēks porolonā. Tāds liels pupiņas makets un cilvēks iekšā svīst. Skatos, blakus stends! Nu jā! Šitās končas man patīk un te es nedaudz patērējos. Kā jau labs pircējs, tiku arī pie dāvanām.



Pie "NOO Cepeškungs" stenda vecāki mani iepazīstināja ar Juri Grīnbergu. Juris ir zīmola ''NOO Cepeškungs" pārstāvis Latvijā. Viņš pastāstīja par "NOO Cepeškungs" aktualitātēm un jaunumiem.

Man garšoja jaunais produkts - īpašā marinādē marinēts speķis. Garšoja galīgi ne pēc speķa. Bija iespēja nogaršot vairāku veidu pastētes un nobalsot par savu favorītu. Visvairāk balsu ieguvusī pastēte arī nonāks veikalu plauktos Latvijā! Un protams, dabūju no Jura rokām arī prezentu - cigārdesiņas. Tās jau pa ceļam uz mājām apēdās....

Pie Memory water stenda varēja izmērīt savu bio-enerģiju. Es izmantoju šo iespēju un noskaidroju, ka uz testēšanas brīdi mans bio-enerģijas rādītājs bija 82,4%.


Meitene, kura veica man šo testu, teica, ka tas esot diezgan labi. Tas, laikam, tāpēc, ka mēs mājās jau vairāk kā gadu dzeram tieši šo ūdeni! :)

Tad vēl iegādājāmies dabīgu ingvera sīrupu "ROCHESTER". Tāds UHH! Tas pagaidām ir jaunums, bet jau daudzos veikalos Latvijā nopērkams.

Ja redzēsiet šādu pudeli veikalā, tad ņemiet, rekomendēju! Ļoti labs ziemā pie tējām.
Protams, arī bez tradicionālajiem labumiem nezitikām - maize, kūpināta gaļa, paipalu olas, saldumi utt. Es nemaz nebiju domājis, ka šādi pasākumi var būt tik interesanti. Nākamajā gadā apmeklēšu vēl!

AVOTS: pipars.lv

Rakstu piedāvā www.pipars.lv

 20160729222911-18828.jpg