Nakšņojam pie draugiem: kā tikt galā ar slapināšanu gultā?

Nakšņojam pie draugiem: kā tikt galā ar slapināšanu gultā?

19. Mar 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Slapināšana gultā var būt kā īsts izaicinājums lielākiem bērniem,bet ar Tavu atbalstu un palīdzību viņi var tikt tam pāri. Esam sagatavojuši pārskatu par visbiežāk sastopamajām situācijām, ar kurām bērni, kuri slapina gultā, varētu sastapties.

Konsultē psiholoģe Diāna Zande.

Aug pašapziņa

Tā kā bērna ķermenis aug, mainās un attīstās, bērni arvien vairāk sāk sevi apzināties. Pat tad, ja iepriekš slapināšana gultā viņus īsti nav uztraukusi, iespējams, kļūstot vecākiem, viņi to var sākt uzskatīt par problēmu, saprotot, ka tas, kas notiek ar viņiem, nenotiek ar citiem.

Tieši šī iemesla dēļ ir ļoti svarīgi parādīt bērnam, ka Tu kā mamma vai tētis viņu saproti. Saproti, ko bērns izjūt. Saproti, ko bērns pārdzīvo. Un saproti, ka tā nav bērna vaina. Noteikti iedrošini bērnu runāt par to un dalīties savās sajūtās un bažās par to, kas viņu nomāc vai kādas domas tirda. Kļūstot nedaudz vecākam, bērnam būtu svarīgi saprast, kas ir slapināšana gultā un ko viņš var darīt, lai situāciju pārvarētu.

Tāpat ir vērts apmeklēt ārstu, skolas māsiņu vai citu medicīnisko personālu, lai rastu atbildes uz medicīniskajiem jautājumiem un uzzinātu par iespējamiem ārstēšanas paņēmieniem.

Nakšņošana ārpus mājām

Ja Tavs bērns vēlas izmēģināt nakšņošanu ārpus mājām pie draugiem, bet ir noraizējies par slapināšanu gultā, mudini vinu domā, ka viņš to var kontrolēt un izbaudīt! Paskaidro, ka ar Tavu palīdzību varat kopīgi veikt pasākumus, lai palīdzētu izvairīties no negadījumiem, esot prom no mājām. Pastāsti, ka ir arī citi bērni, kuri līdzīgā vecumā slapina gultā un veic līdzīgus piesardzības pasākumus, lai viss izdotos.

Viens no vissekmīgākajiem paņēmieniem ārpus mājām ir izmantot DryNites® nakts biksites. Tas ir diskrēts atbalsts zem pidžamas ar augstu absorbētspēju, nakts biksītes aizsargā pret negadījumiem un sniedz bērnam pārliecību un neatkarības sajūtu nakts laikā.

Atgādini bērnam, ka neilgi pirms gulētiešanas vajadzētu ierobežot šķidruma uzņemšanu un pirms gulētiešanas noteikti aiziet uz tualeti. Katram gadījumam bērnam līdzi iedod rezerves DryNites® naktsbiksītes, maiņas pidžamu un maisiņu slapjajām drēbēm.

Ja bērns atļauj, vari izrunāt ar bērna vecākiem, pie kuriem viņš dosies ciemos, ka naktī var gadīties negadījumi. Atklājot patiesību, pārliecināsies, ka bērnam tiks sniegta palīdzīga roka, nevis viņš tiks nokaunināts.

Lai izdodas!

Māmiņu Klubs

20121128173408-44521.jpg

www.bernuenureze.lv

Eksperts

Diāna Zande

Kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, psiholoģe
Diāna Zande Vecāku skolā