Mēs gatavojamies skolai

Mēs gatavojamies skolai

03. Sep 2015, 12:30 nosiguldas nosiguldas

Manā ģimenē skolas gaitas šogad uzsāk mazā Katrīne Keita, viņa ir pirmklasniece. Līdz pat pēdējai dienai uz skolu viņa iet negribēja, jo varēja just, ka baidās no tā, kas viņu sagaida. Bet tagad, kad pirmā mācību diena aiz muguras, skola patīk ,tikai nogurust gan, jo Katrīnei ir jāpaliek uz pagarināto dienas grupu. Pirmo septembri mēs nosvinējām ar kopējām pusdienām un gardu kūku sagaidot ciemos omītes. Bet uz svētkiem mēs saģērbāmies melnbaltās drēbēs. Es mācu Katrīni, ka katra vieta un katrs pasākums prasa savu attieksmi. Es uz darbu eju noteiktā apģērbā, jo strādāju ofisā. Katrīnes darbs ir skola un tapēc arī viņai ir jāievēro noteikti noteikumi. Skolas drēbes ir skolas drēbes un tās nav valkājamas pa māju. Tām ir jābūt tīrām, skaisti salocītām un noliktām. Svētku apģērbs arī ir sava veida forma "Dress kods" un viņai tas patika.

20150903122756-46940.jpg

Ziediņus mums sagādāja omīte, mazs jauks ciniju pušķītis bija Kates dāvana skolotājai.

Audzinot divus lielos bērnus atceros, ka tuvojoties augustam vēdera skraidīja skudriņas no šausmām, jo prikšā bija saraksts pusotras lapas garumā, ko tad vajag iegādāties skolai.

Tad nu lai izbēgtu no šīm nepatīkamajām sajūtām, gatavojot Kati skolai, tam sāku gatavoties ļoti laicīgi. Pašam procesam piegāju ļoti racionāli. 

20150903120423-63664.jpg

Kurpes pirku izlaidumam ar domu, lai bērnam būtu ērti pēc tam ar tām staigāt pa skolu. Tāpat kleita tika pirkta ar domu, ka to varēs vilkt uz svētkiem skolā. Baltās blūzītes mums bija atdotas mantojumā un melni svārciņi arī. Šo to nopirkām HUMANA izpārdošanā. Dažas tunikas, jauks sarafāns un vēl daži nieciņi un apģērbs bija sagatavots.

20150903120455-78065.jpg

Pirms kaut ko iegādāties devos uz skolas sapulci, kur mums ļoti sīki izstāstīja, kas noteikti jānopērk.

Izmantojot dažādu veikalu dažādas atlaides uz 31. augustu kancelesjas preces bija sapirktas. Tāpat skolas soma tika atsūtīta jau augusta sākumā.

Trollkids TROLLKIDS
Mugursoma b

Mugursoma neliela, ļoti viegla no materiāla, kas neizmirkst, ar muguras turētāju.

To nopirku (Membershop.lv), man ļoti patīk šī internetveikala preču kvalitāte un tapēc biju pārliecināta arī par to, ka šī lieta būs kvalitatīva. Tieši tā arī notika. Par šo veikalu runājot, te var iegādāties ļoti dārgas preces un arī preces ar lielām atlaidēm, katrs izvēlās pēc sava maciņa iespējām. Ir labi arī tas, ka es varu preces atgriezt atpakaļ bez maksas, ja man viņas neder vai neapmierina.

Uz pirmo septembri mums nebija tikai nepieciešamais papildus nodarbībām. Tā kā Katrīne dosies uz vizuālās mākslas pulciņu, bija nepieciešamas pāris lietas, kuras tagad ar 40% atlaidi var nopirkt RIMI ( 12. krāsu guašs un akvareļu papīrs.) Vēl protams būs pirkumi, jo pulciņam būs nepieciešami speciāli materiāli, bet par to mums paziņos nedaudz vēlāk.

Vēl ļoti aktuāli bija iespēja Kati sazvanīt jo es esmu Rīgā bet viņa 40 km no manis. Sākumā meklēju telefonu ar pogām, bet vēlāk atteicos, jo tiek nav iespējams instalēt programmu pēc kuras es varu redzēt, kur atrodās mans bērns. Te nav runa par totālu kontroli, bet gan par drošību. Telefonu nopirkām AMIGO bezmaksas un esmu ļoti apmierināta, telefons ļoti vienkāršs bez papildus funkcijām.

Kad viss ir salikts droši varu bērnu laist uz skolu, sirds gan trīc, bet gan jau viss būs labi.