Mātes, meitas un...svārki?

Mātes, meitas un...svārki?

12. Apr 2017, 12:17 Hopeful_soul Hopeful_soul

Par šo tēmu aizdomājos jau gandrīz pirms gada, kad, apciemojot krustbērna dzimšanas dienas ballīti (vasarā) novēroju, ka gandrīz visas no padsmit klātesošajām "lielajām meitenēm" ģērbušās biksēs (mazās dāmas gan visas kleitiņās). Protams, ziemā vai sliktos laikapstākļos to varētu lab saprast, bet jaukā un siltā laikā? Tā nu aizdomājos par mūsu - lielo mammu ieradumiem attiecībā uz bikšu un svārku/kleitu valkāšanu un to, kā tas ietekmē mūsu meitas.

Sievietes sāka nēsāt bikses 20.gs.60.-70.gados pēc kultūras (hipiju) revolūcijas; līdz tam norma (ar atsevišķiem izņēmuma gadījumiem) bija svārki. Mana vecmamma valkāja tikai keitas līdz pat mūža nogalei un izskatījās ļoti labi; māte kleitas un svārkus nēsāja jaunībā, pēdējos gados arvien vairāk izvēloties bikses. Manai paaudzei bikšu valkāšana jau ir pats par sevi saprotams pasākums, svārkus uzvelkot tikai svētkos. Un manām meitām?

Alfā HunM skatlogā pat mazo meitenīšu manekenam (uz 86 izm.) uzvilkti moderni džinsiņi. Jā, hipsterīgi un smuki, bet bērnam tak plika mugura! Un dikti iežmiegta un nebērnišķīga tāda meitenīte izskatās, vārdu sakot - izskats neatbilst attīstības līmenim, ja mazas meitenītes tiek ģērbtas kā jaunietes.

Pēdējā laikā pārsvarā nēsāju svārkus, lai gan līdz tam biju zvērināts džinsu fans. Un - atklāju ka mugura siltāka, labāk jūtos un nav mūžīgo raižu par to, vai neizskatos par resnu:) Stilbi reizēm biški pasalst, bet to novērst palīdz biezās zeķbikses un garie zābaki. Tāpat gandrīz visu (izņemot sportošanu, sēņošanu mežā utt.) tikpat labi var darīt svārkos.

Esmu dzirdējusi par vasarīgo iniciatīvu "100 dienas svārkos", aicinot sievietēm kļūt sievišķīgākām, vingrošanu svārkos utt. Godīgi sakot, svārkos tik tiešām jūtos sieviešķīgāk; atbalstu uzskatu, ka, nonstopā valkājot bikses, sievietes kļūst mazliet skarbākas, vairāk "ģelavajas" un svārkos tomēr vairāk jūtas "kā mājās".

Galu galā - ar ko tad mūsdienu modernā daudz darošā un sasniedzošā sieviete atšķiras no vīriešiem?

Tātad - lai dzīvo svārki:) Un neizmirst, īpaši jau vasarā:)

Kā ar jums, mammas, kam meitas (un arī dēli)? Cik bieži izvēlaties svārkus un kā tajos jūtaties, salīdzinājumā ar biksēm? Vai uzskatāt, ka svārki nāk par labu meitiņu sievišķības attīstībai? Padalīsimies!

pandulaacis pandulaacis 12. Apr 2017, 18:30

Man nav nevienu bikšu jau ento gadu garumā 😀 Pēdējos 5 tiešām.

Hopeful_soul Hopeful_soul 12. Apr 2017, 14:45 kristine1818

Jā, kleitas/svārki laikam tiešām ceļ pašapziņu😀

kristine1818 kristine1818 12. Apr 2017, 13:58

Ja godīgi, vienmēr esmu bijusi bikšu piekritēja. Likās tā ērti, ātri uzvelc un dodies. 😃 brīžiem uzvelkot pat parastu kleitu, tiešām parastu, likās ka es izskatos itkā ietu uz balli. Taču kad iepazinos ar tagadējo draugu/manu bērnu tēvu, tad viņš bija tas, kas lika man vilkt kleitas, svārkus. Nepārproti, ne jau ar varu, tik teica ka viņam tā patīk, liekos izskatigaka. Bet ilgi nevarēju saņemties teikt jā kleitām, svārkiem. Taču kad piedzima meita, viss ko gribēju viņai vilkt bija kleitas. 😃 protams, tagad kad aktīvi staigā, un dara blēņas tad viņai tiek uzvilkti legingi un tunika, lai ērtāk. 😃 taču tagad, kad gaidu otru bērniņu, vēders sāk jau augt, tad nu mani lielāko ties var redzēt kleitā. Pēkšņi tā jūtos ērtāk,skaistāk. Nu un bikses ar jau spiež, un neceļas roka pirkt jaunas, jo vēlāk jau atkal nederēs. 😃

Hopeful_soul Hopeful_soul 12. Apr 2017, 12:19

Lūdzu piedodiet par pareizrakstības kļūdām😀 My bad😀