Valsts policija aktualizē bērnu drošības jautājumus. Atklāta kampaņa "Supervaronim nepazust"

18. Oct 2017, 15:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērni ir mūsu galvenā sabiedrības vērtība. Un ikviena sabiedrības locekļa pienākums ir rūpēties, lai bērni piedzīvo laimīgu bērnību – drošībā un apkārtējo rūpēs par viņiem. Diemžēl pēdējā laikā esam saskārušies ar traģiskiem notikumiem, tostarp, arī tādiem, kuros cieš bērni. Tādēļ Valsts policija un sadarbības partneri ir apvienojušies, unikālā un vērienīgā kampaņā “Supervaronim nepazust”, vēršot sabiedrības uzmanību jautājumiem, kas saistās ar bērnu drošību.

"Supervaronim nepazust!" ir sociālā kapmaņa, kuras mērķis ir mudināt sabiedrību apzināties kopīgo atbildību 
par mūsu bērniem un viņu drošību. Ar šo kampaņu mēs vēlāmies aicināt gan vecākus, gan skolotājus runāt ar bērniem jau kopš mazotnes par jautājumiem, kas saistīti ar viņu drošību un rīcību dažādās situācijās. Jo ikviens bērns, kurš zina, kā rīkoties, nokļūstot ķezā, ir Supervaronis! Zināšanas par pieciem ar drošību saistītajiem jautājumiem, kļūst par bērna superspējām, kas viņu var aizsargāt, un ļauj vienmēr justies drošam.

 Zemak pievienotajos failos atradīsi palīgmateriālus, lai palīdzētu savam bērnam kļūt par īstu supervaroni. JO SUPERVARONIM NEPAZUST! 

Vai Jūs savās mājas esat izrunājuši šos jautājumus ar bērnu? Vai viņš zina atbildes uz pieciem svarīgākajiem jautājumiem, kuri jāzina, ja nu bērnam gadās kāda nelaime, tas apmaldās vai jūtas apjucis? 

20171018154019-62440.jpg

Iemāciet bērnam atbildes uz šiem jautājumiem. Zemāk ievietotajo materiālos atradīsiet visu, kas nepieciešams īsta Supervaroņa komplektam!

Pieaugušajiem - Šajā materiālā var smelties iedvesmu pamācošai sarunai ar bērnu. Rokasgrāmatā sniegti ieteikumi, kā bērnam iemācīt atbildes uz katru no drošības jautājumiem!

Supervaroņa apliecībaApliecībā atrodami pieci drošības jautājumi un bērns to aizpilda kopā ar pieaugušo. Apliecības kopā ar uzlīmēm varēsiet iegūt Rimi lielveikalos. Ja tās beigušās - nebēdā, šeit tās ir neierobežotā daudzumā. Izdrukā un izkrāso!

Supervaroņu SuperAnnas un TSuperToma plakātsŠajos plakātos SuperToms un SuperAnna vērš uzmanību bērnu drošībai un atgādina par tiem jautājumiem, kurus jāprot atbildēt katram bērnam. Lai aktualizētu bērnu drošības jautājumu, varat to izdrukāt un novietot redzamā vietā!

Supervaroņa maskaIzmantojiet masku kā rotaļu elementu, lai kopīgi mācītos un stāstītu bērniem par drošību. Izdrukā, izgriez un izkrāso to!

Izkrāso supervaroņus -Līdzīgi kā ar Supervaroņa masku, šo materiālu izmantojiet kā radošu mācīšanās elementu, stāstot bērnam par drošību. Izdrukā un izkrāso to!

Kampaņu atklāja Goda vēstnese, bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga, uzrunājot bērnus: “Cilvēks ir piesiets ar savām kājām pie zemes, tādēļ lidot mēs Supervaroņiem neiemācīsim. Taču drošības sajūtu var iemācīt – kad sirdī ir tā sajūta, ka zini, kā rīkoties, nonākot nepatīkamā situācijā, – tad var teikt, ka esi kļuvis par Supervaroni! Supervaronim svarīgi ir zināt divus maģiskus vārdus – lūdzu un paldies. Īstam Supervaronim ir jāzina, ka viņam ir tiesības palūgt arī svešam cilvēkam palīdzību”. 

Tāpat kampaņu atklāja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis: “Mēs, Valsts policija, visbiežāk saskaramies jau ar sekām, ir pienācis laiks cīnīties ar cēloņiem – kopā rīkoties proaktīvi, lai novērstu iespējamās nelaimes! Kad runājam par bērniem, nekas nav bīstamāks par pieaugušo – vecāku, skolotāju vai sabiedrības locekļu – vienaldzību. Bērni ir mūsu visu atbildība! Ja vecāki ir drošas bērnības balsts, sabiedrība – drošības spilvens.”

Vairāk info meklē vietnē, kur dzīvo SuperAnna un SuperToms