Māmiņu Klubā pieskatīšanas grupa ar Klaudiju Hēlu

Māmiņu Klubā pieskatīšanas grupa ar Klaudiju Hēlu

03. Oct 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs labi apzināmies, ka mūsu dzīvē pienāk brīdis, kad bērniņu gatavojam bērnudārza gaitām – kādam šī dzīves pieredze ir ātrāk, kādam vēlāk, viss atkarīgs no tā, kad mēs māmiņas esam gatavas atgriezties darba dzīvē vai arī, kad esam spiestas do darīt, jo ilgāk mājās palikt nav iespējams. Tāpēc Māmiņu klubā pašā Rīgas centrā durvis vēris bērnu pieskatīšanas un rotaļu grupa, kuras vadītāja būs fizioterapeite Klaudija Hēla.

Bērnu rotaļu un pieskatīšanas grupiņa ir paredzēta mazajiem vecumā no pusotra līdz trīs gadiem

Fizioterapeite Klaudija Hēla stāsta, ka Māmiņu klubā šis nav kā bērnudārzs, šī ir pieksatīšanas grupa, tas nozīmē – mums nav licencēta programma, ko bērnudārzā izejam, tā ir grupa, kurā cenšamies pēc Eimijas Pikleres pedagoģijas vadīties, dienas gaitu veidot. Doma ir tā, ka būs līdzīgi kā bērnudārzā – mēs ēdam, ejam gulēt, ejam ārā, ir savs dienas ritms, liels uzsvars tiek likts uz spēlēšanos, rotaļāšanos, mēs sagatavojam telpu – bērni paši rotaļājas un spēlējas, mums nav nekādi rīta apļi, kas ir bērnudārzā tradicionāli, mums nav nekāda programma, pēc kā mēs izejam.

20150908113714-17625.jpg

Mājās došanās - jau pēcpusdienā

Mēs zinām, ka bērnudārzi mazos gaida no astoņiem, reizēm pat septiņiem rītā līdz septiņiem vakarā, pieskatīšanas grupa atšķiras ar to, ka tā savu darbu sāks astoņos no rīta un bērni mājup dosies pustrijos pēcpusdienā.

Pēc būtības fizioterapeite Klaudija Hēla uzskata, ka bērnam vieta ir ģimenē nevis iestādēs, kur viņu audzina, mēs gribam palīdzēt uz kādu puslaiku, jo bērniem no 1,5-3 gadiem ļoti vajadzīgas mājas un ģimene, šīs grupiņas vajadzīgas maz, svarīgi, ka ģimenes vērtības iemācās ģimenē nevis pieskatīšanas grupiņā vai bd, mūs likumi ir kādi ir, mammām jāiet strādāt.

Protams, mēs bērnu varēsim vest uz pieskatīšanas grupiņu katru dienu, taču tik pat labi tās var būt pāris reizes nedēļā vai vēl retāk.

20150908113732-80198.jpg

Iespēja vecākiem izbaudīt daļu dienas kā brīvu

Ja vecāki zina, ka 3 vai 2 dienas iepriekš, ka grib izskriet uz pus dienu, divas diena siepriekš var pieteikt savu bērnu grupiņā, ja mums ir brīva vieta, var to darīt tikai uz vienu dienu, dažām sundām te var atvest.

Svarīgi ir tas, ka tas bērns var iejusties, tāpēc jebkurā laikā vecāki var palikt visu dienu sākumā, varēs nākt sākumā, kā vecāks jūt savu bērnu, kā nepieciešams, tā var darīt.

Tas, kā sāksies rīts Māmiņu kluba pieskatīšanas grupiņā ir ļoti būtiski, jo svarīgi, lai mēs no rīta ierēķinām laiku, kuru varam pavadīt bērnu atvedot uz šo grupiņu, lai mazajam ir iespēja atvadīties no mammas vai tēta, jo tā bērniņš jutīsies droši un zinās, ka pēc kāda laika māmiņa atkal būs klāt un mēs dosimies mājās.

Kas pieskatīs mazuļus?

Klaudija Hēla stāsta: "Mēs būsim trīs pieaugušie, kas pieskata bērnus, grupiņā pašā būs 2 pieaugušie aktru dienu, mainīsiemies, būs pedagoģe, kas izmācījusies par pirmsskolas izglītības pedagoģi, mamma, kas nāca uz mūsu rotaļu grupām, viņa ir aizgāja uz apmācībām, kas ir pēc Eimijas Pikleres pedagoģijas, kristīne, tad strādās Lita – viņa mācās 3.kursā – pirmsskolas izglītības pedagoģe, viņa būs un es pati arī būšu."

20150908113748-62245.jpg

Pieskatīšanas grupa Māmiņu Klubā - īpašā vidē

Lielākā uzmanība šajā pieskatīšanas grupiņā ir vērsta uz bērnu rotaļāšanos – īpaši iekārtota telpa, kurā bērniem ir iespēja rotaļāties pašiem, kā arī pašiem apjaust to, ko viņi jau prot un apgūt jaunas prasmes.

Pusotra līdz 3 gadīgs bērns nav tas, kas sēž pie galda zīmē, šķērē un līmē, viņš ir tik ļoti zinātkātrs un atraktīvs.

Svarīgi radīt vidi, lai viņš var izzināt, tas ir pats galvenais, ja nelieku viņam darīt, viņš iemācīsies daudz vairāk nekā tad, ja likšu: sarkanās bumbas un tikai, nē nepareizi, dari vēlreiz, tas neko nedod.

Vairāk par Māmiņu kluba bērnu rotaļu un pieskatīšanas grupu ir iespējams uzzināt mūsu interneta portālā maminuklubs.lv, māmiņām ir iespēja uzdot savus jautājumus un noskaidrot visu, kas interesē. Tāpat mēs sakām lielu paldies mūsu draugiem no rostul.lv par to, ka palīdzējuši mums sarūpēt pieksatīšanas grupiņai nepieciešamās mēbeles, lai mazajiem būtu mājīga vieta, kur pavadīt laiku.

Grupā ir tikai 12 vietas, lai tā nebūtu pārpildīta un būtu iespējams pievērsties katram no bērniem.

Mēs vēlamies, lai bērniem būtu iespēja spert savus mazos solīšus tuvāk patstāvībai mīlošu un aizrautīgu cilvēku sabiedrībā un ticam, ka šī pieskatīšanas un rotaļu grupa tāda noteikti būs.

Māmiņu Klubs

odzina18 odzina18 22. Sep 2015, 12:32

Kāda ir maksa?