Mācām figūras mūsu mazuļiem

Mācām figūras mūsu mazuļiem

21. Oct 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēc gada vecuma - pusotra var sākt iepazīstināt bērnu ar ģeometriskām figūrām. 

Sākumā bērnam jāpalīdz izprast formas, un to var darīt rotaļājoties ar ko līdzīgu kā zemāk redzamā attēlā. Rotaļlieta bērnam māca sašķirot priekšmetus pēc to formas. Patiesībā tas ir izgudrotāja Frebeļa izgudrojums. Šis cilvēks savulaika atklāja, ka bērnus ir ne tikai jāpieskata, ar viņiem ir arī jādarbojas rotaļu formā. 

Var uztaisīt planšetes ar ģeometriskām figūrām no gofrēta kartona. Šis materiāls, pēc manām domām, ir vienkārši ideāls bērniem vecumā līdz 3 gadiem, jo tas izceļ figūru ar savu faktūru, to var pataustīt ar pirkstiņiem, kas īpaši palīdz kaut kā apgūšanā. 

Dažādu krāsu gofrēto papīru var iegādāties veikalos TIMARI un Baltijas Papīrs. 

Tāpat, lai mazulim iemācītu formas, noderēs paštaisīta spēle, ar izgrieztām dažādu krāsu formām, kas ir no atšķirīgas faktūras. 

Šī spēle ir daudzfunkcionāla - sākumā mazais sašķirot var figūras pēc krāsas, pēc tam atrod tādu pašu figūru, kā parauga attēlā. 

Vēlāk varat parādīt bērnam,  kā no atšķirīgām figūrām var uztaisīt māju (trīsstūris un kvadrāts), zitviņu (aplis un trīsstūris), sniegavīru (3 apļi), eglīti (3 trīsstūri) utt. 

Ar šādām aizraujošām spēlēm jūsu mazulis viegli un ātri apgūs formas un ir tas būs viņa pirmais solis brīnumainajā, lielajā matemātikas pasaulē. 

Sabīne Bakilina