Lieliskā svētdiena "Bērnu Rītā"

Lieliskā svētdiena "Bērnu Rītā"

26. Sep 2016, 11:49 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Milzīgā ikdienas skriešana un laika trūkums liedz biežāk iziet no mājas un laiku pavadīt kopā ar bērniem, ne mājās. Protams, pie mums ir skaisti - mežs, upe, dārzs, taču reizēm sagribas ko citu, piemēram, kino, popkornu, kolu...

Pirmo reiz kopā ar bērniem bijām "Bērnu Rītā". Šo pasākumu, nevis parastu filmu izvelējos tādēļ, ka nevēlējos aiziet tikai uz filma, bet gan jauki atpūsties un pavadīt laiku, ļaujot bērniem arī padarboties. 

Pirmo reiz izmantojām arī Goda ģimenes karti 3+, saņemot atlaidi

Patīkami pārsteidza tas, ka pirmo reiz pa šiem gadiem, kopš esam daudzbērnu ģimene, varējām izmantot 3+ karti. Līdz šim apmeklējām tādus pasākumus un vietas, kur šī karte nedarbojās, bet šoreiz  -patīkami pārsteidza, ka apmeklējot kino 1+3, atlaide darbojās. 

Mani patīkami pārsteidza arī tas, ka iegādājoties biļetes mūs apkalpoja ļoti jauka sieviete, visu izstāstīja, iedeva datus, kā šo karti var izmantot pērkot biļetes i-netā. Bieži vien ikdienā sanāk sastapties ar nelaipniem un dusmīgiem cilvēkiem, bet šis - patīkami pārsteidza.

Jauka sagaidīšana un darbošanās pirms filmas

Uzbraucot 4.stāvā manas meitenes bija pārsteigtas, jo uzreiz mūs sagaidīja laipnas "Bērnu Rīta" meitenes, iepazīstināja ar to, kas šeit notiek, ka jākrāj zīmodziņi, ka ir dažādas nodarbes. 

Sadalījāmies divās daļās - lielā meita pati gāja uz šiem "posteņiem", mēs ar mazo Emīliju divatā pildījām visus uzdevumus. Pirmais - sēžot mīkstajā pufā krāsojām zīmējumu - mamma krāsoja, Emīlija teica, kādas krāsiņas viņa vēlētos. Tad no plastalīna mēģinājām taisīt putniņu, saliekot visu - actiņas, deguntiņu, knābīti. Tikmēr lielā māsa jau bija sataisījusi skaistu atslēgu piekariņu, par to iegūstot vienu zīmodziņu. Mums par zīmēšanu un veidošanu pienācās divi.

Tālāk gājām testēt končiņas un dejot ar taurentiņu. Emīlijai šis stends patika vislabāk, ļoti patika arī dejot, šādi nopelnot vēl vienu zīmodziņu. Tad gājām vērt bumbiņas diedziņā, lai izveidotu skaistu piekariņu. Emīlijai šis darbiņš arī ļoti patika, jo pati lika diedziņā bumbiņas. Nopelnīts jau ceturtais zīmodziņš.

Lielā māsa nedaudz dusmīga, jo stāvot garajā rindā uz sejas zīmējumiem, nav sakrājusi vairāk par 2 zīmodziņiem. Tad nu arī lielā māsa nolēma pastrādāt un atmeta ar roku garajai rindai, ejot krāsot zīmējumus un veidot figūriņas.

Lai sakrātu pēdējo- piekto zīmodziņu, mēs ar Emīliju gājām mest bumbu mērķī un nopelnījām piekto zīmodziņu. Tad planšetē spiedām laimesratu un laimējām smaidiņu zīmodziņu. Emīlijai ļoti patika darboties, skraidīt, dejot.

Iestiprināmies pirms filmas

Kamēr vēl māsa gāja nopelnīt zīmodziņus, mēs ar Emīliju braucām uz otro stāvu, lai kārtīgi sagatavotos filmai. Tā kā ikdienā cenšamies ievērot veselīgu ēdienkarti, dažreiz varam arī "pagrēkot" šajā jomā, tādēļ paņēmām lielo saldo Popkorna paku, vēl vienu mazāku paciņu, tad super lielo Kolas glāzi, suliņu. Patika tas, ka tur bija pieejamas paplātes, lai aiznešana būtu daudz vienkāršāka un ērtāka. 

Atpūtāmies pirms filmas sēžot un visu vērojot

Atgriezāmies ceturtajā stāvā, pa to laiku māsa bija sakrājusi visus zīmodziņus un vēl paspējusi izstāvēt rindu uz seju apgleznošanu. Īsi pirms filmas cilvēku bija ļoti daudz, visas brīvās sēdvietas pie auditorijām bija aizņemtas, arī bērni aktīvi rosījās darbnīciņās un brīvu vietu vairs nebija. Mums paveicās, ka atbraucām atrāk, lēnam padarbojāmies aktivitāšu centros un tad, sēžot turpat uz grīdas, malkojot lielo kolu un popkornu, gaidījām filmu un brāli, kurš solījās arī piebiedroties un vērot filmu kopā ar mums trim dāmām. 

Skatoties filmu, Emīlijai zūd uzmanība

Tā nu visa ģimene, izņemot tēti, kurš nedēļas nogali pavadīja zvejojot un medījot, bijām kino.

Ieņēmām savas sēdvietas, Emīlijai bija paliknītis, lai viņai būtu augstāk, to laipni piedāvāja puisis, kurš skenē biļetes.

Nedaudz bažījos, vai Emīlijai filmas skatīšanās nebūs par nogurdinošu, jo abi lielie bērni tik maziņi nevarēja noskatīties nevienu filmu līdz beigām. Iesākums bija ļoti cerīgs, viņai ļoti patika paliktnītis, sēdēja kā liela dāma ar popkornu klēpī un kolas glāzi rokās. Arī tumsa, sākoties filmai, viņu nesabiedēja. 

Lai arī animācijas filma ,un filma par stārķiem, arī manam lielajam pusaudzim patika. Viņš ļoti bieži smējās, vēl šorīt abi ar lielo māsu pārrunāja, kas patika, kas bija visforšākais...

Kad filma bija pusē, Emīlijai sāka zust uzmanība un traucēt apkārtējās lietas - kāds iesmejas, ieraudās, kāds staigā, arī viņa savu uzmanību filmai vairs nespēja noturēt. Tad nāca man klēpī, tad pie brāļa, tad pie māsas, tad stāvēja kājās, tad apsēdās zemē... Tā nu mēs otru daļu filmai pavadījām "vaktējot" mazo māsiņu. 

Domāju, ka viņa vēl ir nedaudz par jaunu, lai spētu nosēdēt vairāk kā stundu vienā vietā un skatīties filmu, bet tas nenozīmē, ka uz filmām vairs neiesim, nē, mēs noteikti iesim vēl un vēl, gaidot jaunu "Bērnu rītu" kinoteātrī, jo šādi ir iespēja ne tikai skaitīties filmu un ēst popkornu, bet arī darboties darbnīciņās darot dažādas lietas.

Tām mammām, kuras vēl nav bijušas, noteikti varu ieteikt to pamēģināt. Ar ratiem var uzbraukt ar liftu, mēs braucām uz filmu svētdienā, tad arī autostāvvietas, piemēram, pie tirgus, ir bezmaksas. Arī cilvēku pūļi svētdienā ir mazāki. Mums mūsu kino svētdiena visiem ļoti patika - izspēlējāmies, filmu paskatījamies, izsmējĀmies un izkustējām no mājām, kā arī svaigu gaļu pa ceļam nopirkām tirgū.