LEGO DUPLO ABC: Ar klucīšiem var apgūt arī burtus!

LEGO DUPLO ABC: Ar klucīšiem var apgūt arī burtus!

08. Feb 2016, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai tavs pirmsskolnieks jau apguvis burtiņus? Mācies alfabētu kopā ar LEGO DUPLO!

Bērni mācās dabīgi - rotaļājoties. Viņi ir kā sūklīši un jebkurš rotaļu process viņiem var nozīmēt jaunu informāciju par pasauli, kurā viņi dzīvo ik dienas. Tā viņi apgūst dažādas sadzīves lietas un mācās tās pielietot arī savā ikdienā un pat komunikācijā.

Rakstīšana, lasīšana un skaņas  - tas viss ir saistīts. Un ar LEGO DUPLO klucīšiem iespējams apgūt arī burtiņus. Kad bērni sāk apgūt simbolus ar austiņām, viņi jau instinktīvi vēlas uzzināt, kā šīs skaņas izskatās, smaržo, garšo. Kā garšo? Var izvārīt pat burtiņu zupu, un bērns noteikti to garšu atcerēsies! Tādu variāciju, patiesībā - nav maz!

Atrast, kā stimulēt bērnu darbināt savu dabīgo interesi var daudz un dažādos veidos. Izmanto to, kas bērnam patīk, to, ko viņš jau atpazīst, apvieno visu ar skaņām un burtu izskatu jeb siluetiem.
  • ja bērnam patīk palīdzēt virtuvē, cepat kopā pankūkas un dekorējiet tās ar šokolādes burtiņiem
  • ja bērnam patīk dziedāt, klausieties dažādas burtiņu, alfabēta dziesmas
  • ja darbojaties bieži ārā, burtus var rakstīt pat sniegā, smiltīs, un tos var izveidot gan no zariņiem, gan no akmeņiem, gan no ziediņiem
  • ja bērnam patīk zīmēt, ļauj viņam uzzīmēt, piemēram, lācīti un pieraksti klāt, ka vārds "lācītis" sākas ar burtu L
  • ja bērnam patīk darboties ar klučiem, būvējiet kopā, izmantojot klucīšus, uz kuriem ir burtiņi

Mācieties burtiņus kopā ar LEGO DUPLO klucīšiem! Izmanto bērnistabu kā jūsu radošo telpu! Un tai pat laikā - nogaidi, vēro, jo dažkārt lasītprasme, skaņu apgūšana, kas iet roku rokā, ir lieta, ko bērni pamana ap sevi paši. Atver acis vaļā, un arī tu pamanīsi burtus ap sevi!