Laiks gulēt, bet māc bailes par slapju gultiņu

Laiks gulēt, bet māc bailes par slapju gultiņu

19. Oct 2015, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Labs nakts miedziņš un  rituāli pirms tā, palīdz bērnam relaksēties un noskaņoties nakts miedziņam. Arī laikā, kad ģimene mēģina tikt galā ar nakts enurēzi, ir svarīgi izveidot ikvakara rituālu. Ko šajos rituālos vajadzētu ieviest, lasi tālāk:

Vannošanās ir jautra! Vanna pirms došanās uz gultiņu, ļauj bērnam nomierināties un atpūsties caur spēli. Silts ūdens, putas un saruna par dienas notikumiem ir ideāls veids,kā atpūsties.

Nomierinoši glāsti un pieskārieni. Bērnam, kurš nemitīgi uztraucas par to,vai viņš spēs naksniņu izgulēt sauss, mierinājumu spēj sniegt arī glāsti un pieskārieni,

Piemērots apģērbs un apakšveļa nakts miedziņam.  DryNites® nakts biksītes nodrošina aizsardzību visas nakts garumā. Nakts biksītes ir veidotas,lai tās līdzinātos parastām apakšbiksītēm, lai bērns nekautrētos tās vilkt zem nakts veļas.

Samazināts apgaismojums. Padari bērna guļamistabu mājīgu un mīlīgu, samazini apgaismojumu, lasi stāstus, dziedi dziesmiņas, runājies un glāsti bērnu- visi šie ir piemēroti veidi, lai novērstu uzmanību no slapināšanas gultā.

Šķidruma ierobežošana. Mēģini ierobežot dzērienu, īpaši dzirkstošu un kofeīnu saturošu- lietošanu pēdējās stundās pirms gulētiešanas. Tomēr atceries, ka jāpārliecinās par pietiekamu šķidruma uzņemšanu visas dienas garumā. Ieteicamā diennakts šķidruma uzņemšana bērnam ir 7-8 tasītes.

Tualetes apmeklējums. Noteikti iedrošini bērnu neilgi pirms gulētiešanas apmeklēt tualeti, lai līdz miminumam samazinātu negadījuma iespējamību, kas būtu arī pozitīvs solis pretī sausām naktīm.

Laimīgas domas. Domā pozitīvi. Nerunā par pēdējās slapināšanas reizi. Tā vienā koncentrējies uz patīkamiem brīžiem, pavadot laiku kopā, smejoties, runājot un atpūšoties! 

Māmiņu Klubs

20121128173408-44521.jpg

Speciālistu padomi, videopadomi, māmiņu personīgā pieredze

www.bernuenureze.lv