KOMENTĀRU KONKURSS: Kādi ir tavi paņēmieni cīņā ar kolikām?

10. Feb 2017, 00:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kurš vēl nezina, kas ir kolikas, tas uzzina, kad mazulītis ir jau klāt! Vairāk kā 70% jaundzimušo pirmajos trijos dzīves mēnešos saskaras ar kolikām. Pārsvarā gan kolikas nav pataloģija jeb saslimšana, bet gan  mazuļa kuņģa zarnu trakta pierašana pie jaunajiem apstākļiem. Kamēr mazulītis vēl bija māmiņas puncītī, viņa kuņģīša zarnu trakts  "nav strādājis", bet pirmās 2 - 3 nedēļas tas ir atradies mammas hormonu labvēlīgajā ietekmē.

Parasti pirmajās divās dzīves nedēļās mazulis saņem tikai un vienīgi māmiņas pienu. Tā daudzums ir neliels, tāpēc pārstrādāšanās notiek visai viegli. Ap trešo dzīves nedēļu nepieciešamā piena daudzums pieaug, un daudzām māmiņām, saistībā ar nepareizu mazuļa pielikšanu pie krūts vai nepietiekošu laiku pie krūts, piens "nostājas", un mazulis saņem vairāk "priekšējo pienu", kas ir piesātināts ar ogļhidrātiem, un daudziem mazuļiem tieši ogļhidrāti ir tie, kas palīdz savairoties gāzītēm puncī.

Kā ar tām tikt galā? Vai tev ir kāds ieteikums no pieredzes?

Pastāsti tepat, komentāru joslā!

Būs arī BALVA!

20170208113735-98762.jpg

Bio kokvilnas mīkstais grabulis ar koka zobgrauzni ir droša un dabīga rotaļlieta, kas nomierina bērnu un atvieglo zobu nākšanas radītās sāpes! Rotaļlietā ir iestrādāts grabulītis un noņemams koka riņķis, kas palīdz atttīstīt acu un roku koordināciju.

Rotaļlietas izmērs - 15 cm garšs, koka riņķis 9,5 cm diametrā, iesaiņots jaukā dāvanu kastē.

Ieteicams bērniem no 3 mēnešu vecuma.

Vairāk par balviņu

Uzvarētāju paziņosim 13.februārī!

Bet jau šajās brīvdienās, ieslēdz TV3 kanālu svētdienas rītā, lai kopā ar mums baudītu brokastis, kuru laikā uzzināsim daudz jauna Māmiņu Kluba TV raidījumā! Viena no tēmām - kolikas!

Piedalies konkursā un skatāmies TV raidījumu kopā!

Māmiņu Klubs

Dārta_O Dārta_O 12. Feb 2017, 16:10

Mums vislabāk palīdz mammas un tēta mīlestība, tuvums un siltās rokas, kas nēsā mazo apkārt kamēr iemieg un pamostoties kolikas ir pazudušas

DianaGreidane DianaGreidane 11. Feb 2017, 20:32

Mums labi palīdzēja pilieni un ik pa laikam ar punci pret punci gulēšana. Man ieteica vecmāte, kad piedzima pirmais dēliņš. Tā masējot bērniņam punci un nomierina viņu, jo mammas sirds puksti nomirina bērniņu. 😀

Elionore Elionore 09. Feb 2017, 16:57

Pirmos trīs mēnešus negājām ciemos, neaizrāvāmies ar ciemiņiem pie mums, joprojām nevazājām mazuli pa veikaliem u.c. publiskām iestādēm. Jau četri mēneši, nezinu, kas ir kolikas 😀

08. Feb 2017, 20:55

Uzskatu, ka kolikas ir ne tikai pārtikas radītas, bet tās arī ietekmē attiecības ģimenē, vide, kurā mazulis aug.
Kolikas mums bija varbūt pāris dienas. Palīdzēja kājiņu kustināšana. Es gan pienu jau laiciņu pirms dzemdībām nedzēru (nelietoju laktozi saturošus produktus). Šokolādi gan ēdu cik līda. No tās nekādas ietekmes nebija. Par citiem saldumiem nezinu. Manuprāt vislabāk palīdz mīloša un uzmanību veltoša ģimene, kur viss norit mierīgi, kur tētis ar mammu ieklausās viens otrā un bērnā, kur nestreso par sīkumiem.

Ievas_mamma Ievas_mamma 08. Feb 2017, 17:58

Un par tām diētām runājot - nedēļu no uztura izslēdzu jebko cukuru saturošu, neēdu ne kāpostus, ne pākšaugus, ne arī pienu. Neēdu gandrīz nevienu augli, no dārzeņiem tikai saknes. Strauji zaudēju svaru, biju nikna uz visu pasauli, gribēju apēst visu, ko redzēju, arī piens kaut kur sāka pazust...bet mazā tikai raud un purkšķina... Tad man visi teica, lai beidzu "māžoties", lai padomāju arī par sevi. Turklāt - bērnam ir caur mātes pienu pamazām jāpamēģina viss. Tad nu arī pārstāju savu drastisko diētu.
Vienīgais, ko tiešām neēdu ir kāposti un vīnogas. Ar saldumiem pa drusciņai, pākšaugus reti, tajā dienā neko citu vēderu uzpūstošu. Augļus pa drusciņai ēdu visus, ar riekstiem un sēklām arī neaizraujos, bet, ja gadās - neatsakos. Tīru pienu cenšos nedzert, ja vien šausmīgi nekārojas, kefīru dzeru droši. Pierādījās, ka ne vienmēr vaina ir uzturā. Reizēm vispār ir tādas dienas, ka ir vairākas dienas iepriekš ēsts ļoti pareizi, bet mazā mokās ar vēderu. Un tad pie vecmammas paēdu pupiņu zupu, gaidīju, kas būs - nekas! Mazā smaida kā saulīte!
Piekrītu Santafee - ir svarīgi būt bērniņam blakus, mīlēt, balstīt. Tam tiešām, manuprāt, ir lielāka nozīme, nekā mums liekas. Tāpat reizēm ir jāļauj bērniņam izkliegties, izstāstīt, kas uz mazās sirsniņas sakrājies. Tiklīdz meitiņa pamanīja, ka tiešām skatos actiņās un klausos, viņa kļuva daudz mierīgāka.
No praktiskajām lietiņām - nolikšana uz puncīša. Mums tad ne visai patika, bet uz mana punča gulēja. Siltu plaukstu var paturēt uz vēdera. Kājiņas pavingrināt, punci pamasēt. Un tad, ja tiešām vajag, tad manis jau iepriekš minētais Espumisan. Tiešām palīdz.! Jā, dzēru arī fenheli. Nav brīnumlīdzeklis, bet zināmi uzlabojumi bija.
Lai veicas tām, kurām visa šī 'jautrība" vēl priekšā - mums tas jau garām. 😀 Bet ziniet, ka laiks steidzas ļoti ātri, drīz tas beigsies. 😀

ziemelbriedis ziemelbriedis 08. Feb 2017, 17:47

fenkeļtēja, bija mans labākais draugs 😀
un mazo arī daudz paijājām un nēsājām uz rokām

Ievas_mamma Ievas_mamma 08. Feb 2017, 17:42

Mums ļoti palīdzēja Espumisan. Tiešām iedarbīgi pilieni!

mamma88 mamma88 08. Feb 2017, 16:48

diēta mammai ja baro ar krūti un sab simplex

Ilvija82 Ilvija82 08. Feb 2017, 15:33

Mūsējam patika, ka glāsta puncīti un palīdzēja arī tīšana autiņā!

FejuFeja FejuFeja 08. Feb 2017, 14:00

Mēs esam izmēģinājuši vairākus aptiekā nopērkamos līdzekļus, bet beigu beigās secināju, ka nav ko bojāt bērnu, barojot ar medikamentiem, tāpēc apstājāmies pie tā, ka turpinu litriem dzert fenheļa un māmiņu tēju un... ļauju meitiņai izkliegties, jo esmu sapratusi, ka drīz tāpat punča sāpes no mums atvadīsies. Protams, protams, vēderiņa glaudīšana, rociņas turēšana uz vēderiņa, taču tas arī viss, jo kāpēc lietot medikamentus, ja nav nekādas atšķirības - lieto vai nelieto.

Blumen Blumen 08. Feb 2017, 13:33

Ja kolikas ir riktigs bubulis!Mes ari cinamies ar masažiņu punčukam+pēdiņu astotnieciņa vilkšanu un Sap simpleks pilieniem-paliek vieglak,bet pampera tik un tā ducina.Mazais ēd mākslīgo,tapec man diētu nekādu nav!Palīdz ļoti kad vēl bebuku uzliek pusguļus uz sava vēdera.

Klintasmamma Klintasmamma 08. Feb 2017, 12:44

Mums pret kolikām bija vesels saraksts ar obligātajām palīglietām un palīglīdzekļiem: silts ķiršu kauliņu spilventiņš+mammas diēta (nekas salds)+biogaia pilieni+baltais troksnis fonā (ideāli noder youtube atrasts kāds putekļsūcēja video). Ak, protams, arī bērna nēsāšana tīģerēna pozā noteikti līdzēja (vai arī mazajai vienkārši patika, liekot aizmirst par punča sāpēm).