KOMENTĀRU KONKURSS: Kādas spēles kopīgi tiek spēlētas jūsu ģimenē?

KOMENTĀRU KONKURSS: Kādas spēles kopīgi tiek spēlētas jūsu ģimenē?

27. Aug 2017, 08:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Galda spēļu pasaule ir ļoti plaša un tajā vienmēr iespējams atrast aizvien jaunas, vēl nezināmas un aizraujošas spēles.

Sen aiz muguras tie laiki, kad vienīgās spēles, kuras zinājām, bija Cirks, Riču-raču un domino. Taisnības labad gan jāsaka, ka arī mūsdienās neviena no iepriekš nosauktajām spēlēm nav zaudējusi savu aktualitāti, taču klāt nākušas vēl daudzas jaunas spēles. Taču pāri laikiem nemainīgs gan palicis tas, ka galda spēļu spēlēšana ir lielisks veids, kā kopīgi visai ģimenei pavadīt laiku.

Aicinām Tevi piedalīties komentāru konkursā un pastāstīt par galda spēlēm, kuras kopīgi mēdzat spēlēt savā ģimenē.

Kas jādara, lai piedalītos?

Tepat komentāros pastāsti (priecāsimies, ja arī parādīsi foto), kādas spēles tiek spēlētas jūsu ģimenē? Kuras no tām ir mīļākās un populārākās?

Laimīgos balvu saņēmējus noskaidrosim 31.augustā.

BALVU FONDS

GALDA SPĒLE "BURTU BILDES"

no mācētprieks.lv

20170810223248-93882.jpg

Galda spēle, kurā piedalīties divi vai vairāki dalībnieki. Cik punkti ir uzmesti metamajā kauliņā, par tik lauciņiem (alfabēta secībā) jāpārbīda spēlētāja kauliņš. Nokļūstot uz lauciņa ar burtu, jāatpazīst tas un jānosauc trīs vārdi, kas sākas ar šo burtu (ja nevar nosaukt, tiek izlaists nākamais gājiens). Spēles mērķis ir nokļūt uz lauciņa FINIŠS pirmajam! Ja gājienu skaits pie finiša pārsniedz atlikušo, spēlētājs dodas pretējā virzienā.

***

Autiņbiksītes - biksītes Huggies® Pants

autiņbiksītes - biksītes mazajiem rāpotājiem un staigātājiem

20170803065530-17998.jpg

Rubrika par bērnu rotaļāšanos - Huggies® Rotaļu zeme"

20170629095820-48787.jpg


inleila inleila 30. Aug 2017, 22:41

Galda spēļu sezona parasti sākas ar garajiem rudens vakariem, kad tiek spēlēts Monopols, kuģu kaujas, dambrete, šahs, lotto jeb kā mūsu ģimenē spēle tiek dēvēta par Muciņkauju, Riču raču, Cirku. Ļoti patīk arī koka Latvijas kartes puzle, kurai pateicoties dēls zina visas lielākās Latvijas pilsētas un to izvietojumu kartē.
Tuvākajā laikā plānos iegādāsimies Uno kārtis un Hali Gali spēli.

Runner Runner 22. Aug 2017, 20:51

Mūsu ģimenēvir vesels spēļu plaukts. Iecienītākās ir Uno; fāzes10; krēsliņu krāmēšanas spēle; alias un kuģu šaušana.
Draugu pulkā numurs viens ir Uno 😉

ziemelbriedis ziemelbriedis 22. Aug 2017, 18:59

mūsu ģimene joprojam aktualakas spēles ir kur visi ir uzvarētāji. tādas mūsmajās ir gliemežu sacīkstes un sunīši kas ēd bumbiņas. sākam arī spēlēt atmiņas spēli(atrodi vienādo), cirku, riču raču, dominu un daudzas citas - bet bērni vēl mācās samierināties ar iespēju, ka uzvarēt nevar vienmēr 😀

Sheridana Sheridana 22. Aug 2017, 11:22

Mēs spēlējam 3 spēles:
1. vietā ir iepirkšanās spēle,visus augļus un dārzeņus apgriež ar zīmējumu uz leju, katram spēlētājam ir 1 groziņš un iepirkumu saraksts, tad lozē , ja produkts ir sarakstā,liek savā grozā,ja ne,blakus, uzvar tas kuram pilnāks grozs.
2. vietā ir cūciņas peppas spēle, kurā ir 2 puses,no vienas puses ir spēle bērnudārzs, otrā pusē peppai ir dzimšanas diena. Jāgriež laimes rats un ar savu izvēlēto figūriņu jādodas uz tuvāko krāsu,kas tika uzgriezta laimes ratā,uz lauciņiem ir dažādi zīmējumi, tad attiecīgi jāizpilda prasītais, jāizlaiž gājiens, papildus gājiens uc.
Un 3. spēle ko spēlējam ir domino, ar dinozauriņiem, jāliek bildīte pie bildītes.

nosiguldas nosiguldas 22. Aug 2017, 11:20

Tā kā Katrīnei ir deviņi, bet Gustiņam četri mums vislabāk patīk skaitļu loto un cirks. Bet ciks mums nav tāds kā citiem, bet spēle par Latvijas dzelzceļu ar cirka elementiem. Gustavam ļoti patīk braukt uz augšu un leju, bet ar skaitīšanu vēl tā pagrūti. 😃

lauvinja lauvinja 22. Aug 2017, 09:36

O, jā - Jenga (klucīšu likšanas spēle) arī ir topā pa laikam.

Abra ir laba, bet dikti specifiska. Tā jau interesanti pamocīties ar latviešu mīklām.

Elionore Elionore 22. Aug 2017, 09:29

Meita vēl spēlēm par mazu, bet ļoti labprāt darbojas ar kārtīm, ja iedod - mētā, loka, pēta. Ar vīru mums ik pa laikam ļoti patīk paspēlēt kāršu spēli "Citroni", spēlē ar parastajām galda kārtīm, vienkārši noteikumi, jautrība garantēta. Plašākā draugu lokā spēlējam "Sabotieri" - tik smieklīgi ir vērot kādas nu kuram izlikšanās prasmes.. Vēl mums ir spēle "Dusmīgā kode" - kāršu spēle, kurā arī ir "jāmelo". Ģimenes lokā, svētkos spēlējam latviešu mīklu spēli "Abra". Iesākumā visi grib padoties, bet, kad jau ir uz viļņa, tad vairs nevar apstāties..

mincenee mincenee 22. Aug 2017, 08:55

Ar meitu vēl galda spēles nespēlējam, taču sanākot kopā pa brīvdienām vai svētkiem ar mammu, brāli un māsu un mūsu otrajām pusītēm mēdzam uzspēlēt Alias, Uno, Monopolu vai vecās labās cūkas. Bērnībā mums topā bija kāršu spēles, superbingo ar muciņām, domino un cirks. Aa un ārā mēdzam uzspēlēt torņa celšanu, kur katrs liek klucīti un nedrīkst sagāzt. Brālis pats uztaisīja lielus klucīšus.

lauvinja lauvinja 22. Aug 2017, 08:49

Ar pavisam maziem bērniem spēlējām daudz Memo, līdzsvaru attīstošas spēles, kā Ravensburger Pingvīni https://www.babystore.lv/product/54327/ravensburger-spele-pingvins-22080u

Kāršu spēle Uno - spēlējama jau no gadiem 5, vismaz Junior versija noteikti.

Bija periods, kad diezgan daudz spēlējām Alias junioru. Un kaķi un peli https://www.babystore.lv/product/71033/ravensburger-art-21689-sat-mouse-spele-kakis-un-pele

Šobrīd topā Kuģu kaujas, Katana, Carcassone, Tuk-tuk taxi, Monopols (klasiskā un jaunā versija).

Labprāt dzirdētu atsauksmes par Icecool - kādam ir ko teikt?

Co_ora Co_ora 22. Aug 2017, 00:11

Miķelis vēl ir pārāk mazs, lai iesaistītos galda spēlēs, pagaidām abi ar draugu Kārli noskatās kā vecāki spēlē Katanu, iekrituši Alias azartā vai štuko Scrabble nākamo gājienu!