KOMENTĀRU KONKURSS: Kāda ir tava spēcinošo salātu recepte?

KOMENTĀRU KONKURSS: Kāda ir tava spēcinošo salātu recepte?

12. May 2016, 08:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavasarī nudien aizvien retāk gribas baudīt siltos ēdienus, tā vietā priekšroku dodot augļiem un dārzeņiem. Jā - arī salātos! Un te nu ir iespēja variēt: zaļie lapu salāti, pirmie ķiršu tomātiņi, nātres, baziliks un ne tikai..

20160510143117-68149.jpg

Lai atgūtu spēkus un tavas acis veselīgi starotu no enerģijas un dzīvesprieka pieplūduma līdz ar siltajiem saules stariem, līdzās fiziskai slodzei nepieciešams uzņemt trūkstošās uzturvielas un vitamīnus, ir akūti nepieciešamas veselīgu un garšīgu salātu receptes tavai un tava bērna pavasara ēdienkartei. Tāpat arī uztura speciālisti īpaši pavasarī iesaka lietot zaļumus, kas ir labs vitamīnu avots organisma spēcināšanai, jo tie satur ēteriskās eļļas, fotoncīdus, C un B grupas vitamīnus, karofīnu. Izaudzē varbūt sev zaļumus uz palodzes, uz balkona pašas rokām – tas neprasa daudz pūļu un kalpos arī kā pavasarīgs dekors tava virtuvē, un pievieno tos gan salātiem, gan citiem ēdieniem!

Iesūtiet mums savu spēcinošo salātu recepti kopā ar FOTO tepat, komentāru joslā!

Balva

 Signes Meirānes grāmata, kurā iekļautas arī mūsu Māmiņu Kluba māmiņu receptes, kas piemērotas bērnu uzturam!

Iznāk oriģinālrecepšu grāmata bērniem – «Bērni ēd! Brokastis. Pusdienas. Vakariņas.»

Foto: Publicitātes foto

Grāmatā «Bērni ēd! Brokastis. Pusdienas. Vakariņas.» atradīsi daudzas un dažādas idejas, kā papildināt un pilnveidot jau zināmas receptes, kā arī idejas jauniem ēdieniem. Veidojot grāmatu, īpaši piedomāts pie tā, lai receptes var gatavot gan bērni saviem vecākiem, gan vecāki bērniem, kā arī lai maltīti varētu baudīt visa ģimene kopā. Receptēs tiek izmantots pēc iespējas mazāk cukura, ļoti tiek piedomāts pie tā aizstāšanas ar citām izejvielām, bet, protams, ir dažas kūkas, kurās bez cukura nu nekādi neiztikt. Tāpat grāmatā atradīsi skaistas, garšīgas un interesantas idejas bērnu ballītēm un vērtīgus padomus no Signes pašas pieredzes.

Grāmata būs pieejama visās «J. Roze» grāmatnīcās, u/v «Stockmann», «Valters un Rapa», «Zvaigzne ABC», «Globuss», «Manilla», «Riija» un citās tirdzniecības vietās. Aptuvenā cena veikalos – 14,99 EUR.

Grāmata šobrīd ir pieejama visos Maxima XXX veikalos. Drīzumā meklējiet to arī Maxima XX!

Gaidām tavas salātu receptes līdz 15.maijam tepat, komentāru joslā!

Māmiņu Klubs

inleila inleila 15. May 2016, 22:07

Pašlaik spēcinošā salātu recepte topā ir svaigie salāti: redīsi, salāti, lociņi un dilles izaudzēti savā siltumnīcā un klāt kāds veikalā pirktais gurķis, tomāts.
Bet vēl arī vitamīnu salāti, kas mūsu ģimenē ļoti garšo ir:
Avokado salāti

2 avokado
- 2 tomāti
- 1 neliels sarkanais sīpols
- 1 neliels ābols
- 1 citrons
-nedaudz dilles

Pagatavošana:
Visu sagriež mazos gabaliņos (kā rosolam) Bļodiņā sajauc ar olīveļļu, sulu no 1 citrona, pievieno sāli un piparus. Gatavs!

11. May 2016, 14:32

Lai pagatavotu manus spēcinošos salātus, galvenokārt, ir vajadzīgas divas pamatlietas: salātu lapas (lai būtu salāti) un gaļa vai tuncis (lai būtu sātīgi) pārējais ir, kas garšo un improvizācija. Es šos salātus ēdu rīta pusē un dēļ sātīguma var pat līdz vakariņām "izvilkt." Tātad šoreiz man tapa ar vistas fileju, ko sagriežu mazos gabaliņos un ar garšvielām apcepu, kad gandrīz gatavs pārkaisa mandeļu skaidiņas. Kamēr gaļa apcepas šoreiz sagriezu salātus, avokado, gurķi, tomātus, puķkāpostus, mazās kukurūzas, svaigo sieru, dilles, piebēru spinātu lapiņas. Visu liek bļodā, pa virsu gaļa ar mandeļu skaidiņām, apmaisa ar pesto un nedaudz eļļas. Kad taisu ar tunci tad tunča eļļa ir gana laba saistviela, ka citas mērces, eļļas nevajag, ar dārzeņiem, sieriem, sēklām variēju.