Kļūsti par mazās Ances sargeņģeli!

25. Dec 2023, 18:35 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba Labdarības fonda redzeslokā ir mazā Ance - meitenīte, par kuru stāstījām mūsu raidījumā jau iepriekš. Agrajā bēbīšu vecumā gūto smago traumu dēļ, ciešot no bioloģiskās mammas vardarbības, Ance nestaigā un faktiski ir akla.

Tomēr nu jau vairākus gadus Ancīte ir drošās rokas, savās eņģeļu audžumammas Ivitas un daudzu brāļu un māsu ģimenē. Novembrī, pateicoties Māmiņu Kluba Labdarības fondā saziedotajiem līdzekļiem, Ancei bija iespēja doties uz cilmes šūnu terapiju Slovākijā. Vai varam cerēt uz brīnumu un uzlabojumiem?

Novembra izskaņā Ance devās uz Slovākiju, lai veiktu cilmes šūnu ārstēšanu meitenītes acīm. Meitenītes audžumamma Ivita atzīst, ka sākotnēji nav varējusi iedomāties, kā tas notiks, jo viss šķita biedējoši, taču, ierodoties klīnikā, viss tika izskaidrots un noritēja viegli. Tagad, pēc cilmes šūnu ievadīšanas, jāgaida četrus mēnešus, kamēr šūnas aug un veidojas, lai varētu saprast, vai redze Ancei ir uzlabojusies.

Audžumamma Ivita stāsta, ka tagad mājās ar Anci darbojas ar spilgtām rotaļlietām, ar gaismiņām, lai meitenīte varētu kā funkciju trenēt skatīšanos. “Jau tagad šķiet, ka viņa pagriež galvu uz gaismas pusi. Ir cerība, ka viņa varētu vismaz redzēt mantas, Ances diena būtu interesantāka,” saka meitenītes audžumamma.

Pēc svētkiem, ja Ances redze būs uzlabojusies, viņu gaida rehabilitācijas klīnikā ārvalstīs, lai varētu turpināt iesākto ārstēšanu. Intensīvāka rehabilitācija tiek plānota arī martā Slovākijā, kas būs divas intensīvas nedēļas ar vingrojumiem, skābekļa terapiju un logopēda nodarbībām, lai palīdzētu uzlabot Ances dzīves kvalitāti. Šī ārstēšana izmaksās 3,5 tūkstošus eiro.

Kļūsti par mazās Ances sargeņģeli! Ziedo meitenītes veselības uzlabošanai!

Ziedojums uz Māmiņu Kluba Labdarības fonda kontu (visi ziedojumi ar norādi - Ancei - tiek novirzīti meitenītes ārstēšanas nodrošināšanai):

MĀMIŅU KLUBA LABDARĪBAS FONDS Reģ.Nr. 40008273324
Ziedojumu konts: LV27UNLA0055000548342

Kontaktinformācija:
e-pasts: fonds@maminuklubs.lv Paldies! Kopā mēs varam!