Kam pievērst uzmanību, pirms doties pirmajos izbraukumos ar velosipēdu?

Kam pievērst uzmanību, pirms doties pirmajos izbraukumos ar velosipēdu?

03. May 2016, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu kluba portālā veidojam jaunu sleju, kurā uz jūsu jautājumiem atbildēs cilvēks, kurš orientējas velosipēdu pasaulē. Tā kā klāt ir pavasaris, ir ļoti daudz bērnu, kuri tiks pie sava pirmā, iespējams otrā vai trešā divriteņa, taču, lai mēs izvēlētos īsto – tādu, kas bērnam ne tikai patīk, bet arī der, ir jāzina, kāds būtu vispiemērotākais. Uz māmiņu jautājumiem atbild Velonet speciālists!

JAUTĀJUMS

Māmiņa jautā: Kas ir tās velosipēda tehniskās lietas, kam jāpievērš uzmanība, sākoties vasaras sezonai, lai braucot ar divriteni nepaliktu pusceļā?

ATBILDE 

Speciālists atbild: Pirms katras velo sezonas sākuma velosipēdam noteikti ir jāveic tehniskā apkope, jo divritenis visu ziemu nav izmantots. To, protams, var mēģināt veikt paši, taču veloservisos piedāvā apkopes pakalpojumus. Kas būtu jādara? Noteikti jāpārbauda gaisa spiediens riepās, tam jābūt no 3-3,5 atmosfērām, tāpat ir jāsaprot vai ķēde ir nostiepta un saeļļota. Tāpat jālūko vai velosipēdam nav tehnisku defektu, kas būtu jānovērš. Visas šīs lietas ir būtiskas, lai divritenis kalpotu ilgi. Rūpes par velosipēdu vienmēr atmaksājas, jo ir daudz lētāk veikt tehnisko apkopi, nekā pēc tam kaut ko remontēt.

JAUTĀJUMS 

Māmiņa jautā: Kāds ir optimālais sēdekļa augstums līdzsvara divritenim?

ATBILDE 

Speciālists atbild:Ja bērns mācās pārvietoties ar līdzsvara velosipēdu, ļoti svarīgi, lai viņš uz tā justos stabili, jo viņam ir jāapgūst, ko nozīmē turēt līdzsvaru. Sākumā vēlams sēdekļa augstumu noregulēt tā, lai bērns var atsperties no zemes ar pilnu pēdu. Kad kādu laiku tā ir braukts un mazais jau jūtas droši un stabili, drīkst sēdekli pacelt augstāk, tad bērns varēs attīstīt lielāku ātrumu un līdzsavars tiks labāk trenēts, pēc tam iemācīties braukt ar velosipēdu, kuram ir pedāļi, būs ļoti viegli.

Uzdod arī tu savu jautājumu Velonet speciālistam!

Māmiņu Klubs

Sleja tapusi sadarbībā ar velonet.lv

20160420083910-82068.jpg

07. Jun 2018, 22:41

Labus bērnu velosipēdus var iegādāties https://vienibasgatve.lv/ , varu ieteikt pēc pieredzes.