Kad domā, mums jau nekas tāds nekad nebūs-utis,kā tikt galā

Kad domā, mums jau nekas tāds nekad nebūs-utis,kā tikt galā

27. Jul 2017, 10:19 mamma27 mamma27

Jāsaka,ka tādus briesmoņus kā utis atceros no bērnības,jo utis bija tikai netīrīgajiem bērniem skolā un dārziņā. Un parasti šie bērni nāca no nelabvēlīgajām ģimenēm. 

Arī man kaut kad bērnībā ir bijušas,bet īsti neatceros.

Tad nu vasaras sākumā,kad bērni pavadīja divas nedēļas pie omītes, saņēmu zvanu- bērniem ir utis!!! 

Pirmais protams bija šoks-nu kā, bet mēs tak regulāri mazgājamies, viss tīrs un kartīgs,un laukos nav lauki,bet mazpilsēta,kur ome dzīvo dzīvoklī. 

Kur, kādā veidā un no kā?! 

Bet uz šiem jautājumie diži atbildi neizdevās iegūt! Tad nu saku lielu paldies Māmiņu klubam par iespēju izmēģināt līdzekļus,kas domāti šiem nejaukajiem kukaiņiem. 

Ko un kā darīt,ja nekad neesi saskāries,esi tikai dzirdējis. 

20170727100751-53667.jpg

Komplekts Lice out ir līdzeklis utu iznīcināšanai, šampūns un ķemmīte.

Vispirms ir jāiespērē kārtīgi matos līdzeklis un jāatstā uz 40 minūtēm. Tad rūpīgi ar speciālu ķemmi mati jāķemmē un jālasa visi briesmoņi ārā. DOmāju,ka tas ir viegli,bet nekā- ddarbs pamatīgs, nervi beigti,, bērnu pacietība arī.Un meitenei ,tak gari mati....

20170727100950-48995.jpg

Kad smagais darbs izdarīts,tad ziež matos šampūnu, tur 10 minūtes un tad ar lielu ūdens daudzumu skalo ārā. Pēc tam atkal rūpīgi izņemmē. 

Šāda procedūra jāatkārto pēc 7 dienām,jo ja vēl mato skaut kas palicis un grib šķilties un dzīvot,tad atkārtoti to visu veicot nobeigsies viss,kas var nobeigties !

Tā arī darījām. Un jau pēc pirmās reizes redzējam,ka galvas tiešām ir tīras. bet nepietiek ,ka vienkārši izmazgām,ir jāķemmē un jālasa ārā jau mirušie kukaiņi.

Bet ko darīt mums,kuriem galvas tīras?! Mēs ar vīru un Hārdijs pūtām speciālu līdzekli,kas ir kā aizsargs ,lai mēs šos radījumus nedabūtu.

Nebūtu lielais čalis gājis pie friziera ,noteikti vēl kadu laiku nebūtu pzmanījuši,jo nekādu pazīmju nebija. Meita pēc dabas mierīga,viņai nekas neniezēja. Puika gan esot galvu reiz pa reizei kasījis,bet nulaukos odi,knišļi, tad nu neviens nepievērsa uzmanību,jo pat prātā kas tāds nevarēja ienākt.

Tagad jau mēnesi visi tīri un kārtīgi. Līdzeklis Lice out tiešām ir iedarbīgs, un ja nukādrei gadās ,tad iesaku izmantot,jo ,lai arī ir dārgs, ir rezultāts. Ome pirms atvedām šo bija pirkusi aptiekā kādu citu -lēto variantu,bet iedarbība bija ļoti slikta,tad nu nāktos pirmt atkārtoti un beigās pārmaksāt. Mums ar šo komplektu pietika abiem bērniem divām reizēm . Ar šampūnu vēl profilaksei pamazgāju reizi nedēļā,ja nu kas.

Aprunājoties ar f\draugiem ,frizieri, secināju,ka utis dīvainākārtā tieši vairāk atklāj bērniem,kas ir no kārtīgām ģimenē, jo tīrā galvā viņas ātrāk iemājo(tas teikums no speciālista). KAtrā ziņā nevajag neko slēpt un kautrēties,ja ir droši pateikt,lai nepielīp citiem ,un lai draugi var pasekot līdz. Jo no kā dabūja mūsu bērni,mums vēl ar vien ir neziņa. Bet ,jak āds ,kuram bija,būtu uzreiz pateikuši,mēs būtu pievērsuši uzmanību,un iespējams tas process nebūtu bijis tik traks! Jo bērni to ļoti pārdzīvoja. Īpaši Adrians,viņš man tāds jūtīgs!

lauvinja lauvinja 27. Jul 2017, 11:41

Lielāka iespēja šos dabūt ir meitenēm, jeb garu matu īpašniecēm, tāpēc tos jācenšas maksimāli savākt, lai tiem lopiņiem grūtāk pārceļot, ja galvas tiek sabāztas kopā.

Vēl visbiežāk šitos dabū b/d un pirmajās divās klasēs, kad galvu kopāsabāšana meitenēm rullē. Pēc tam jau lēnām var atslābt.

Atceros kā murgu vienu gadu meitai b/d, kā dabū tīrus, tā kāds cits atkal ir atnesis. Nācās stingri turēties piei profilakses.

mamma88 mamma88 27. Jul 2017, 11:22

Svarigi ir ari kemmes iztirti,matu gumijas,segas,spilvenus,cepures. Baigi kepiga padarisana. Vel ari jauzmanas vietas,kur berni medz galvas salikt kopa,piemeram,kaut kadas sporta speles,kur visi sanak apli,galvas sabaz kopa un apspriezas. Ari skola tas pats ap galdiem,visi peta kontroldarbus.

mamma27 mamma27 27. Jul 2017, 11:09 lauvinja

Tas pēdējais teikums,kā naglai uz galvas!!!!
Jā ,un protams ne tikai mati jātīra, visa māja jāpārmazgā ,gultasveļa,paklāji- ak cik labi,ka tas lielums tika nobeigts laukos 😃 Man māja tīra! Bet ja nopietni, nekag nevar neko zināt,un skolā ar šī sērga mēdz plosīties,nekad neviens nevar būt pasargāts!

lauvinja lauvinja 27. Jul 2017, 10:43

Priecājies, ka šitā sērga piemeklēja vasarā. Ziemā cīnītos ne tikai matos, bet arī cepurēs 😃 Mēdz dzīvot arī mīkstajās mantās, ja laikus no matiem neiznīdē.

Kā savā laikā teica profesionāls dermatalogs - šitos lopus var darbūt visur, t.sk. sabiedriskajā transportā un spēļu laukumā. Un tiem labi patīk tīri mati.