Kā var slimu bērnu vest uz eglīti bērnudārzā?

Kā var slimu bērnu vest uz eglīti bērnudārzā?

18. Dec 2013, 13:08 veesma veesma

Jautājums, kas man neliek mieru ir - Kā var slimu bērnu vest uz dārziņu uz eglīti.

Šis jautājums man radās, kad uzzināju, ka paziņa savu slimo bērnu vedīs uz eglīti dārziņā. Un tādas mammas man ir vairākas zināmas, kuras slimu bērnu ved uz kādu pasākumu.

Es saprotu, ka bērnam gribas eglīti, bet man liekas, ka jāpadomā arī par citiem bērniem, kuri ir veseli. Varētu jau aizvest bērnu, ja viņš nedaudz klepo, vai ir nelielas iesnas, bet ne jau ja ir temperatīra, kas norāda, ka bērns tiešām ir slims.

Man tā liekas bezatbildība no vecāku puses.

Ko Jūs domājat? Vai Jūs slimu bērnu vestu uz eglīti?

Vēsma

princesemince princesemince 19. Dec 2013, 09:44

Es atkal nu jau kuro mācību gadu secinu - bērni slimo, kad viņiem ienāk prātā, vai arī ja vecākiem tāda "vajadzība". Zinu neskaitāmus gadījumus, kad vecāki iedod bērnam temperatūru mazinošos līdzekļus, klepus zāles un mierīgi laiž uz b/d. Un, kas interesantākais, tas bērns vienā mierā ir vienīgais slimais, kamēr izveseļojas, jo pārējie 20 vispār ne ausi nekustina, tā kā emocionāli nav ieinteresēti slimot. Tā kā - katram savs. Tad tik tiešām, kā te kādā komentārā bija rakstīts, ar bērnu nedrīkst ne uz lielveikalu, ne mazveikalu, ne radu saietu doties vispār - nemaz un necik - rudens/ziemas/pavasara sezonā.
Pirmajā b/d gadā man arī šķita, ka manējam iesnas, jo citi puņķaini, bet tas bija tikai līdz brīdim, kad nonācām līdz homeopātam. Un viss. Tagad uz visām slimošanām skatos visai atšķirīgi. Mierīgi ejam ciemos vai pieņemam ciemiņus, kur var gaisā virmot kāds vīrusiņš, jo zinu - ja manam bērnam nebūs ieinteresētības sēdēt mājās, tad saslimt viņš toč nesaslims 😀

princesemince princesemince 18. Dec 2013, 17:05

Es pasmaidu, jo mums šogad sanāca, ka 70% bērnu bija tikai uz eglīti, jo pagājušo un šo nedēļu pa mājām dzīvo puņķu vai klepus dēļ 😉 Taisnības labad jāsaka, ka "veselie" daudz neatpalika no "slimajiem" - klepotāju korītis bija varens. Ej, tad nu parādi ar pirkstu, kurš te vairāk par citiem grēko?!

18. Dec 2013, 16:36

Man to grūti saprast.. Tīrākā necieņa pret citiem!

18. Dec 2013, 16:13

bezatbildiba

lauvinja lauvinja 18. Dec 2013, 15:23 lauliite

Par vējbakām vispār jau diez vai bij vainīks mazais b/d izlaidumā, jo:
1) VĒJBAKAS inf. avots ir slimnieks, kas izdala vīrusus pēdējās 1—2 inkubācijas dienās ( kad vēl nekas neliecina par vējbakām) un slimības laikā līdz 5. dienai pēc pēdējo izsitumu parādīšanās.
2) kas vēl būtiskāk - Inkubācijas periods ilgst 11—21 dienu., tas nozīmē, ka saslimt varēja tikai pusotru/divas/trīs nedēļas PĒC izlaiduma + pieskaiti 1-2 dienas, kad nav ne pumpas nedz t.

http://www.neslimo.lv/pme/?name=vejbakas

lauvinja lauvinja 18. Dec 2013, 15:20

Jā, diemžēl tā daudzi uzskata un dara, ka eglīte ir svēta un bērns tur jāstiepj, kaut gandrīz beigts! Savus slimus nevedu un nevedīšu, bet par citiem, esmu izmetusi no galvas šo te, netaisos savu enerģiju bezjēgā kaisīt vējā, jo nekas, nekas nemainās gadu no gada!

veesma veesma 18. Dec 2013, 13:20 ulula

Mums tas pats, mazais no 6.decembra mājās, bija iesnas un klepus. Tagad jau esam veseli, pirmdien bijām pie dakteres, viņa saka, bērns vesels, uz dārziņu var iet, bet tomēr neiesaka, jo tagad pēc eglītēm tik sākšoties slimošana. Tā kā arī apsveru domu vest šodien, vai nevest. Tikko zvanīja audzinātāja, aicināja, lai vakarā atnākam, bet es tomēr laikam mazo nevedīšu, jo reāli redzu cik bezatbildīgi ir vecāki, kuri slimus bērnus ved.

aab aab 18. Dec 2013, 13:09

šogad meitai šorīt bija paredzēta pirmā dārziņa eglīte. rakstu "bija paredzēta", jo meita mājās ārstējas. bērns viss ir pumpās un nezinām, kas tās īsti ir par pumpām. es netaisos nest atbildību par to, ja kāds bērns pēc tam saslims. nu nē.... es vispār neatbalstu šādu slimu bērnu vešanu uz dārziņu.