Kā Tavu ģimeni ietekmē Rīgas Satiksmes cenu izmaiņas?

Kā Tavu ģimeni ietekmē Rīgas Satiksmes cenu izmaiņas?

21. Jan 2015, 12:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daļa Latvijas sabiedrības pauž nosodījumu Rīgas domes lēmumam paaugstināt sabiedriskā transporta pakalpojumu tarifu, februārī solot pret to protestēt.

Sociālajā tīklā «Facebook» 18.janvārī izveidota kustība «Pret Rīgas domes biļešu paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā» ar mērķi aicināt tīkla lietotājus uz protestu pret biļešu cenu paaugstināšanu 1.februārī, ignorējot un neizmantojot Rīgas sabiedrisko transportu. «Facebook» lietotāji gan izteikuši viedokli šo nostāju paust 2.februārī - darba dienā, jo 1.februāris ir svētdiena, kad sabiedriskais transports tāpat tiekot daudz retāk lietots.

Izveidotajai lapai ir jau 1368 sekotāji.

Lapā lietotāji «dalās» ar publiski izskanējušiem viedokļiem un faktiem

par biļešu cenu paaugstināšanu, kā arī izsaka savu viedokli par radušos situāciju. Tāpat lapā sarkastiskā veidā tiek uzsvērtas augstās Rīgas sabiedriskā transporta pakalpojumu izmaksas no februāra, piemēram, norādot, ka kaimiņvalsts Igaunijas galvaspilsētā Tallinā jau vairākus gadus iedzīvotājiem ir bezmaksas sabiedriskais transports, bet Rīgā tikmēr «samaksāt sodu kontrolei būs lētāk».

Kā ziņots, ņemot vērā, ka valdība tā arī nav piekritusi sadarboties ar Rīgas domi pilsētas sabiedriskā transporta finansēšanā, kā arī to, ka ir traucēts piemērot atšķirīgus apmaksas noteikumus rīdziniekiem un nerīdziniekiem, no šī gada 1.februāra stāsies spēkā jaunas biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā.

Pēc «Rīgas satiksmes» izmaksu aprēķiniem, jaunā pilnās biļetes

cena Rīgas sabiedriskajā transportā no februāra būs 1,15 eiro iepriekšējo 0,60 eiro vietā.

Tas nozīmē, ka ikvienam cilvēkam, kurš neietilpst kādā no pasažieru kategorijām, kam dome noteikusi atlaides, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas biļete maksās 1,15 eiro. Savukārt, biļeti pērkot pie vadītāja, tā maksās divus eiro.

Biļešu cena pieaugs arī Rīgas mikroautobusos. No februāra tā maksās 1,15 eiro, nakts braucieniem - divi eiro.

LETA 


Kā Tavu ģimeni ietekmē Rīgas Satiksmes cenu izmaiņas?

Vai mainīsies ikdienas paradumi?

Saulite21 Saulite21 22. Jan 2015, 01:10

Man personigi skiet ka del sim paceltam cenam bus velvairak zaku brauceju neka tagad ir.

Pati sobrid nedzivoju Riga,bet ka busim Riga,tad nekur ipasi nebrauksim,bet ja brauksim,tad viram lugsu,lai aizved😀.

21. Jan 2015, 14:04

Par zaķiem runājot, dzirdēju, ka sodu arī būtiski pacēla braukšanai bez biļetes, varbūt tas garaušus nobiedēs.
Pati sabiedrisko izmantoju reti vairāk kā ekstru, pabraucu pāris pieturas, lai nebūtu ar kājām jaiet slikto laikapstākļu dēļ vai vnk ar bērnu aizbraucam uz kādu parku (Vērmanītis, Kronvalda). Makā stāv vairākiem braucieniem, ja nu ievajagas. Panda taksi būs lētāk tagad😀
Kāds rakstīja, ka sapirka etalonus lētos, varbūt zinat kāda, cik ilgi varēs tos izmantot? Jo ja es tagad nopirktu 50braucienus par pašreizējo cenu, tad man vismaz gadam tiktu😀

ruta27 ruta27 21. Jan 2015, 13:22

mani tas ipasi neietekmes,jo es izmantoju menesa bileti pa 16 euro,jo berni ir javada uz darzinu

zacc zacc 21. Jan 2015, 13:18

Nekā, jo mūsgalā sabiedriskais transports ļoti neērts. Uz centru ir 3x ātrāk ar savu mašīnu, nerunājot par nokļūšanu vēl kaut kur citur. Man uz darbu, piemēram, ar mašīnu ir 20 min, bet sabiedrisko - 1 h 20 min, turklāt jābrauc ar diviem transportiem.
lai tas afēristu kantoris Rīgas Satiksme iet un iesālās.

21. Jan 2015, 13:02

Kad esmu Rīgā, tad cenšos visur izstaigāt ar kājām.

Banija Banija 21. Jan 2015, 13:01 Runcis-Puncis

Piekrītu. Vairākas paziņas lepni saka, ka viņi arī turpmāk brauks bez maksas, jo biļetes nekad nepērk.

21. Jan 2015, 12:58

pilnīgi nekā, jo dzīvoju Jūrmalā.
Mums ir mēnešbiļetes, kuras diemžēl mana vecumā vairs dabūt nevar.
Pie mums biļete mikriņam un autiņam maksā 0, 70 centi.
Ja brauc ar mikriņiem Jūrmalas un uzrāda skolnieku apliecību tad maksā 0, 42 centi .

Banija Banija 21. Jan 2015, 12:48

Ar sabiedrisko pārvietojamies katru darba dienu- gan es, gan Roberts, gan mūsu ģimenes galva. Protams, mums ierastākā biļete (50 braucieniem) tagad kļuvusi uz pusi dāgāka, kas ir neliels šoks. Šādu biļeti parasti izvēlējāmies, jo nekad nevarējām zināt, kuram būs mazais jāizņem, kad kurš saslims u.tml., tādēļ arī bija visizdevīgākā, bet tagad... Ar nepacietību gaidu, kad atsāksies velo sezona, kad atkal varēsim vizināties uz nebēdu un bez maksas.
Vispār... nedaudz sāp sirds, kādēļ neklātienes studentiem ir samazināta braukšanas maksa, jo viņi tomēr lielākoties ir strādājošas personas.

LvMomi LvMomi 21. Jan 2015, 12:01

Takā ar sabiedrisko pārvietojos ļoti reti. Tad līdz šim pirku biļeti pie vadītāja, jo braukt bija spontāns lēmums. Tagad vnk par to pašu naudu pirkšu biļeti ar vairākiem braucieniem. Un tas būs mans jaunais paradums... pirkt biļeti pirms.

Citkārt pārvietojos ar kājām vai auto. Ja degviela saglabājās tik lēta, tad lai pats nils braukā ar savu sabiedrisko.