Kā izvēlēties bērnam rudens apavus?

28. Sep 2017, 11:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Apavu izvēle bērnam vienmēr bijis svarīgs jautājums, jo ir jāparūpējas, lai tie būtu gan ērti, gan praktiski, gan, protams, arī dizainiski pievilcīgi.

Interneta veikala Liberi.lv vadītāja Natālija Pantelejeva stāsta, ka, izvēloties bērnam apavus, svarīgākais ir zināt, kādos apstākļos tie tiks valkāti. Proti, vai tie paredzēti sausākiem laikapstākļiem, vai arī aukstākam un mitrākam rudenim? Pēdējā gadījumā ieteicams izvēlēties apavus ar speciālu membrānu, kas nodrošinās bērna kājiņām siltumu un komfortu, un nelaidīs cauri apaviem mitrumu.

Kas ir apavos iestrādātā membrāna?

Liberi.lv piedāvājumā ir apavi ar dažādu zīmolu membrānām, tostarp ar Amphibiox, SympaTex, GoreTex.

Membrānas galvenā funkcija ir saglabāt apavu ūdensnecaurlaidību, tā nodrošinot to nēsātājam komfortu. Membrānai ir mikroporaina struktūra, un katrā tās kvadrātcentimetrā ir vairāk nekā 1,4 miljardi mikroskopisku poru. Tās poras ir 20 000 reižu mazākas par ūdens pilienu, tādēļ ūdens nevar izplūst caur membrānu.

Ja izvēlētie apavi ir ar membrānu, varat būt droši, ka:

  • apavi nelaidīs cauri ūdeni;
  • to nēsāšana nodrošinās komfortu;
  • apavi elpos;
  • apavu iekšienē tiks nodrošināts dabisks mikroklimats;
  • apaviem būs ilgs mūžs.

Liberi.lv vadītāja uzsver, ka, lai gan apavi ar membrānu būs dārgāki, izvēloties tos savam bērnam, varam būt droši, ka bērns nesaslims, jo kājiņas nesvīdīs un būs sausumā.

Jānorāda, ka Liberi.lv piedāvājumā ir ne tikai rudens apavi ar membrānu, bet arī ar flīsu, kas nodrošinās kājiņām siltumu arī pie nelieliem mīnusiem.

Kā zināt, ka izvēlētie apavi ir kvalitatīvi?

Liberi.lv ļoti rūpīgi izvēlas apavu modeļus, kurus piedāvāt pircējiem, lielu vērību pievēršot to kvalitātei un piemērotībai Latvijas apstākļiem. Taču kā zināt, ka izvēlētie apavi ir kvalitatīvi? Liberi.lv vadītāja Natālija Pantelejeva iesaka pievērst uzmanību vairākiem faktoriem:

  • apaviem jābūt viegliem;
  • to zolei jābūt mīkstai un jālokās;
  • apaviem jābūt anatomiskiem un ar stingru pēdiņu.

Natālija Pantelejeva no pieredzes zina stāstīt, ka liela nozīme, izvēloties apavus, ir arī to funkcionalitātei, jo ir svarīgi, lai bērns pats spētu apavus gan uzvilkt, gan novilkt. Tāpēc piemēroti ir apavi ar lipeklīšiem, savukārt, ja izvēle izdarīta par labu apaviem ar rāvējslēdzēju, jāseko līdzi tam, vai bērns ir spējīgs rāvējslēdzēju pats arī aiztaisīt.

Kā izvēlēties apaviem pareizo izmēru?

Piemērot apavus, jāraugās, lai no pirkstu galiem līdz apavu purngalam paliktu brīvs aptuveni 1 cm. Tas ļaus bērnam apavos justies komfortabli, kājām nodrošinās siltumu, kā arī būs vieta, kur kājiņai augt.

Tāpat arī uzmanība jāpievērš apavu platumam un pacēlumam. Tāpēc, izvēloties apavus, jālūdz bērnu tos piemērīt un nedaudz pastaigāt, lai redzētu, cik labi viņš tajos jūtas.

Interneta veikalā Liberi.lv pieejams plašs apavu modeļu klāsts un dažādi izmēri. Viss interneta veikala klāsts uz vietas pieejams Liberi.lv veikalā Purvciemā, savukārt, interesējošos apavus pasūtot internetā, tos iespējams uz vietas piemērīt arī veikalā Imantā.

Liberi.lv

20170914160252-42438.jpg

Veikals Purvciemā

Braslas iela 29A, Rīga

Darba laiks

Pirmdiena – piektdiena: 10:00 - 19:00

Sestdiena:  11:00 - 16:00

Svētdiena – brīvs

***

Veikals Imantā

Anniņmuižas bulvāris 82, Rīga

Darba laiks:

Pirmdiena – piektdiena: 10:00 - 19:00

Sestdiena: 11:00 - 17:00

Svētdiena: 11:00 - 16:00