Kā izklaidēt bērnu bez roba ģimenes budžetā?

Kā izklaidēt bērnu bez roba ģimenes budžetā?

30. Sep 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gribi izklaidēt bērnu, nezaudējot tai pat laikā daudz naudas? Te būs vairākas vienkāršas idejas, kas dažādos mazuļa un arī tavu ikdienu.

Bērniņam pilnai laimei nevajag daudz. Un patiesībā atmiņas par laimīgo, jauko bērnību nereti sastāv no vienkāršiem notikumiem: pastaiga gar jūru, kokos kāpšana, rakņāšanās pa vecmāmiņas dārzu, skriešana pa peļķēm. Un, kas nav mazsvarīgi, daudzas no šīm bērniem tik ļoti tīkamajām lietām neprasa lielu ieguldījumu, tās ir pilnīgi bezmaksas.

Pieci vienkārši un lēti veidi, kā izklaidēt mazuli, kam vēl nav gadiņš

Mazais postītājs

Nav saprotams, kāpēc bērniem patīk plēst papīru. Vai nu tā ir skaņa, kas viņiem sagādā prieku, vai arī tieši plēšanas process. Kāpēc gan lai nedotu bērnam savus vecos žurnālus un avīzes viena liela, priecīga mirkļa vārdā? Un, kad redzēsi bērna apmierināto sejiņu, tad nemaz nedusmosies par bardaku.

Mūsu mazie brāļi

Protams, lai apskatītu dzīvniekus, var aizvest bērnu uz zooloģisko dārzu, bet jāatceras, ka tāds mazs bērniņš var aizmigt un dzīvnieku apskates vietā nelikties ne ziņas par to, kas apkārt redzams. Tāpēc labāk priekšroku dot līdzīgai bezmaksas izklaidei. Aizejiet uz parku, pavērojiet suņus. Skaidrs, ka jāatceras arī par drošību un tāpēc nevajadzētu ļaut bērniņam aiztikt svešus suņus vai kaķus. Turi mazuli rokās, ķengursomā vai slingā. Pastāsti visu, kas apkārt redzams.

Gaismas šovs

Tādai izklaidei piemērots būs vakars vai pēcpusdiena, kad iespējams aizvērt aizkarus, izslēgt istabā gaismu un apgulties kopā ar bērniņu uz zemes. Šovs var sākties! Ar mazo lukturīti var parādīt gaismas rotaļas uz sienas un griestiem. Lai mazulis vēro kā gaismiņas šaudās. Lielākam bērniņam var ļaut paturēt lukturīti pašam, tikai jāņem vērā, ka viņš var gribēt lukturīti nogaršot. Atceries, mazulim nedrīkst ļaut spīdināt gaismiņu sev acīs.

Pikniks

Ja vasarā esat laukos, mazulim var sarīkot pusdienas svaigā gaisā. Mazulim noteikti patiks apstākļu maiņa, un tev nebūs jāvāc aiz viņa grīda. Ja tomēr neesat laukos, arī pilsētā tuvējā parkā var sarīkot skaistu, vienkāršu ēdienreizi uz sedziņas. Paņem līdzi arī burbuļu pūšamo - labs noskaņojums garantēts.

Dejas

Viesistaba pārvēršas deju zālē! Ieslēdz mūziku, ņem mazuli rokās un sākat dejot. Mazulis būs sajūsmā, un, ja iesiesi viņu slingā, varēsi darīt vairākas lietas vienlaicīgi: klausies mūziku, šūpini bērniņu un esi viņam vienkārši blakus.

Pieci vienkārši un lēti veidi, kā izklaidēt mazuli, kas ir vecumā no 1 gada līdz 3 gadiem

Ceļojums ar autobusu

Bērniem patīk ceļojumi, īpaši viņi priecājas par skatu, kas paveras no sabiedriskā transporta logiem. Ratiņi un autokrēsliņš bērniem ātri apnīk. Pirms braukšanas jāaprēķina, cik ilgs laiks būs jāpavada transportā, jānodrošinās ar ēdamo un dzeramo.

Rotaļas ar mīklu
Nākošreiz, kad grasīsies cept pīrādziņus, sauc palīgā bērnu. Ļauj viņam parotaļāties ar mīklu, un mīkla vispār ir lielisks materiāls mazo pirkstiņu trenēšanai. Un vēl var sasaldēt mīklu nākošajai reizei, kad bērnu gribēsi iepriecināt ar mīklas rotaļām. Ļoti laba ir sāļā mīkla, ko kopā ar bērniņu, izmantojot dabīgās, mājās atrodamās krāsvielas, varat nokrāsot.

Izsaiņosim kopā! 
Ja kaut reizi esi redzējusi, kā bērni izsaiņo dāvanas, noteikti zini, ka viņiem šis process ļoti patīk. Čaukstoņa, košas krāsas papīrs viņam iespējams, interesēs pat vairāk kā pati dāvana. Kāpēc lai nepārvērstu dāvanas izaiņošanu aizraujošā rotaļā? Ņem kādu no bērna rotaļlietām, ar ko viņš kādu laiku nav spēlējies, iesaiņo to skaistā papīrā vai avīzē un apsien ar košu lenti. Pēc tam svinīgi pasniedz bērnam dāvanu un pavēro, ar kādu prieku bērniņš to izsaiņos.

Mazais pavārs
Cepsi cepumiņus? Ņem talkā savu mazo pavāriņu! Protams, viņš vēl ir par mazu, lai visu izdarītu precīzi un darbotos ar mikseri, bet tik un tā - noteikti atradīsies kāds vienkāršs un interesants darbiņš tieši viņam. Piemēram, cepumiņu dekorēšana. Ļauj bērnam gatavos cepumiņus izrotāt un neaizmirsti visu safotografēt. Būs priecīgas atmiņas!

Pieci vienkārši un lēti veidi, kā izklaidēt pirmsskolas vecuma bērnu

Krāsainā vanna

Uzdāvini bērnam iespēju paplunčāties krāsainā vannā: rozā, zaļā vai zilā. Vajadzēs ūdenim pievienot tikai dažas pilītes pārtikas krāsvielas. Var mēģināt sajaukt vairākas krāsas un paskatīties, kād tad būs iznākums. Piemēram, ja sajauksiet sarkanu ar zilu, ūdens kļūs violets. Un nepārdzīvo, ja mazulis pēc tādas peldes atgādina tev raibu baklažānu. No dažām pilēm pārtikas krāsvielas, bērna ādiņai nekas nenotiks.

Atpakaļ nākotnē

Ņem rokās savus bērnības albūmus, parādi bērniņam savas fotogrāfijas, kurās esi redzama maziņa, paskataties kopā arī bērna fotogrāfijas no pagājušās dzimšanas dienas. Tā būs tāda pamatīga ekskursija pagātnē. Atmiņu pilna diena garantēta!

Mazais dārznieciņš

Darbs dārzā var kļūt par vienu no mīļākajām bērna nodarbēm. Pavasarī izvēlies kādu saulainu stūrīti dārzā vai sagatavo bērnam podiņu ar zemi. Lai viņš tur iesēj kādas puķītes - puķuzirņus, saulespuķes vai varbūt kādas dillītes. Lai viņš pats izrok bedri, ieber tajā sēkliņas. Un labākais ir tas, ka mazā dārznieciņa darbs nekad nebeidzas - viņam būs pašam jārūpējas par savu dārziņu, jālaista, jāvēro, kā viss aug.

Vienkrāsains ēdiens

Pieaugušajiem patīk daudzveidīgs ēdiens, bet bērni tomēr ir vairāk konservatīvi savās kulinārajās izpausmēs. Bērnu ēdienreizi var pārvērt svētkos. Mēģini sagatavot vakariņas no vienas krāsas pārtika produktiem. Galdu var rotāt oranžā krāsā - makaroni ar sieru, burkānu salāti, apelsīnu sula. Zaļā krāsā - zupa, brokoļi, piena kokteilis ar laimu vai kivi utt.

Dabas aicinājums

Dodies pastaigā, ņem līdzi groziņu ar dabas materiāliem. Lai bērns lasa visu, kas viņam patīk: akmentiņi, koku lapas, zariņi, kastaņi. Mājās dod viņam līmi un kartonu, lai bērns izveido pats savu mākslas darbu. Viņam noteikti patiks arī akmeņu krāsošana ar guaša krāsām.

Māmiņu Klubs