Izdomātas sāpes, lai varētu palikt mājās

Izdomātas sāpes, lai varētu palikt mājās

08. Nov 2017, 09:47 FejuFeja FejuFeja

Parasti dēlēnu uz bērnudārzu ved vīrs. Mēs ar Fejiņu paliekam mājās, jo reizēs, kad kādu iemeslu dēļ brāli no rīta pavadām mēs, tā ir nedaudz sabojāta diena. Fejiņu nepamodinot īsi nav iespējams apģērbt iešanai laukā, savukārt, pamodināta pirms laika, mazulīte kļūst nīgra un ar savu īgnumu neskopojas visas dienas garumā.

Paēduši brokastis, iztīrījuši zobus un apģērbušies, mani puiši ir gatavi doties ceļā, tik vēl pirms tam dēls atnāk pie manis uz guļamistabu atvadīties un novēlēt labu dienu.

Šorīt viss izvērtās nedaudz savādāk. Dēls ienāca istabā un sašļukušā balsī vaicāja, vai viņš man drīkst ko pateikt? Protams, ka drīkst! Tad nu lielais brālis metās stāstīt, ka šodien viņam sāpot vēderiņš un viņam ir jāpaliek mājās, viņš uz dārziņu neiešot.

Man galvā uzreiz 101 doma. Pirmkārt, kas varētu būt atgadījies, kāpēc sāp vēderiņš? Otrkārt, kā pārbaudīt, kur sāp un vai tiešām sāp? Kā rīkoties... Redzot, ka sāku jau domāt par tālāko rīcību, dēls atkārtoti paziņoja, ka šodien viņam jāpaliek mājās.

Vairs nespējot sagaidīt, kad varēs doties ceļā, vīrs aicināja dēlu doties ģērbties. Un abi aizgāja savās dienas gaitās.

Pēc tam sazinājos ar vīru, kurš stāstīja, ka vēdersāpes vairāk netika pieminētas, un tas, visticamāk, bijis vien iegansts, lai izlūgtos palikt mājās.

Un te nu es sāku prātot... kā zināt, ka sāpes ir reālas, bet kad – vien pēkšņi izdomāts iemesls, lai dabūtu to, ko gribās? Ja ar katru šādu iemeslu ļaušu palikt mājās, tad maisam gals būs vaļā un šādas it kā sāpes dēls izdomās aizvien biežāk. Taču kā zināt, kad sāp patiešām?

Mūsu piecgadnieks ir izcils aktieris, kurš ar savām žēlabainajām acīm sāpīti spēs notēlot labāk par dažu Holivudas aktieri.

Nenoliedzami, ir reizes, kad dēlam ļauju kādreiz arī palikt mājās. Taču par šādām brīvdienām vienojamies iepriekš.

lauvinja lauvinja 08. Nov 2017, 10:17

Labāk noskaidro kāpēc bērns gribēja palikt mājās un ko vari darīt, lai iemeslu novērstu. Tāpat vari pastāstīt, ka tu neesi ārsts un vēdersāpes ir gana nopietns iemesls (ja nav citu acīmredzamu simptomu - caureja un vemšana) un tev nāksies mazo vest uz slimnīcu, lai dakteri pasaka, kas par vainu. Mazliet ar domu, ka dienu tāpat nepavadīs mājās spēlējoties.

Varbūt var vienoties par veidu, kā mazais izstāsta un kā jūs kopā izplānojat dienu, kad mazais drīkstēs palikt mājās, vienlaikus paskaidrojot, ka izdomātas kaites liegs tev gana ātri reaģēt tad, kad tiešām kaite būs īsta (par uzticēšanos bērnam).