Ieteikumi bērnu slēpju izvēlē

Ieteikumi bērnu slēpju izvēlē

05. Feb 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad bērns ziemā atrdas ārā bez jebkādām kustībām, viņš ātri nosalst. Tāpēc vislabākā pastaiga ziemā būtu ar slēpēm - tā ir veselīga visādā ziņā. Bet kādas slēpes ir ērtākās bērnam?

Izvēlēties bērnam slēpes nav nemaz tik viegls uzdevums - tām ir sava specifika, lai bērnam tajās būtu ērti un droši, jā un arī bērna vecumam ir nozīme.

Bērnam 3-4 gadu vecumā vispiemērotākās būs īsas un platas slēpes, kuru garums ir 45cm un platums - 8cm. Vislabāk, ja tām ir noapaļoti gali.

5-6 gadus vecam bērnam, kurš mazliet jau prot slēpot, jāizmanto garākas slēpes, kas ir par 15cm garākas par viņu pašu, tām jābūt apmēram 5cm šaurām.

Skolas vecuma bērnam var iegādāties specializētas, noteikta slēpošanas stila slēpes. Ja patīk distanču slēpošana, slēpēm jābūt 10cm garākām par bērnu pašu. Klasiski slēpēm jābūt izstieptu roku līmenī.

Abām slēpēm jābūt vienādām gan izmēra, gan svara ziņā, tās nedrīkst būt saskrāpētas, to pamatam jābūt līdzenam. Bērniem labāk izvēlēties plastmasas slēpes ar speciālu pretslīdēšanas sistēmu, kas neļautu paslīdēt atpakaļgaitā.

Mazo bērnu slēpēm jābūt drošām, ar uzticamiem stiprinājumiem - no gumijas vai ādas lentām. Ja tas bieži nošļūk un traucē, nāksies pirkt metāla stiprinājumus ar gumijotām aizdarēm.

Pēc 5-6 gadu vecuma var lietot slēpzābakus un slēpes, kam ir stingri stiprinājumi.

Pašiem mazākajiem nūjas nav vajadzīgas, bet, kad iemācās slidināties ar slēpēm, tad ņemiet nūjas, kas ir bērnam līdz padusēm.

Māmiņu Klubs