Iesoļojam skolā ar bērniem piemērotiem apaviem!

Iesoļojam skolā ar bērniem piemērotiem apaviem!

29. Aug 2018, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vasarā laiks tiek pavadīts, skrienot plikām pēdām vai mazās čībiņās, tomēr, tuvojoties rudenim, ir laiks padomāt par to, kādus apavus sarūpēsim bērniem, lai tie justos ērti, komfortabli un nekaitētu savu pēdu attīstībai, atrodoties skolā vai bērnudārzā.

Ņemot vērā, ka apavos tiek pavadīta lielākā dienas daļa, ir ļoti svarīgi, lai apavi būtu atbilstoši ne tikai pēc izmēra, bet piemēroti pēdas attīstības īpatnībām, sniegtu nepieciešamo atbalstu un neierobežotu nedz kustības brīvību, nedz kāju attīstību.

Kā nopirkt atbilstošus apavus?

  • Dodieties uz veikalu kopā ar bērnu, tādejādi izvairīsieties no neatbilsotša izmēra apavu iegādes. Dažādiem ražotājiem, izmēri atšķiras.
  • Jau esot uz vietas veikalā, nevadieties tikai pēc tā, ka pieliekot pēdu pie apava zolītes, redzat, ka kājai vietas pietiek, apavus var pirkt.
  • Izņemiet apaviem iekšzoli un salīdziniet to ar pēdas garumu. Iekšzoles garumam ir jābūt par 0.5 līdz 1cm garākai, par pēdu
  • Ja apaviem nav izņemamas zolītes, tad, mērot apavus, pārbaudiet, vai pie papēža varat aizlikt savu pirkstu. Ir jābūt nedaudz šai vietai, lai pēdiņa apavos jūtas pietiekami stingri un stabili, bet tajā pašā laikā nav nospiesta.
  • Ja nav iespējams uz veikalu doties kopā ar bērnu, tad apzīmējiet pēdas kontūru, izgrieziet un ņemiet līdzi uz veikalu.
  • Bieži vecāki vēlas iegādāties apavus, kas ir lielāki, ar domu, lai tie ilgāk derētu, bet tā nevajadzētu darīt – kāja tajos šļūkās un bērnam var rasties dažādi noberzumi.
  • Ja iegādāsieties apavus, kas ir pārāk mazi, var tikt nopietni aizkavēta kājas attīstība – tiek traucēta dabiska pirkstu kustība un aizkavējas pēdas velves veidošanās.
  • Atcerieties- ne tikai apavu garums, bet arī platums ir nozīmīgs kritērijs, pirms apavu iegādes.

Daudzās ģimenēs apavi tiek lietoti vairākiem bērniem. Vecāko bērnu nenonēsātie apavi tiek saglabāti jaunākajiem. Lai gan, ja skatāmies uz ekonomiskajiem apsvērumiem, iespējams, jūs ietaupīsiet, bet tad var nākties rēķināties arī ar problēmām, kuru risināšanā, apmeklējot dažādus specialistus, t.sk. fizioterapeitus vai ortopēdus, var nākties patērēties arī krietni vairāk.

20180815205610-15890.jpg

Izvēloties bērnu apavus, neatkarīgi no tā, vai tie tiek izmantoti lietošanai skolā vai bērnudārzā, ir jāpievērš uzmanība tādām lietām kā:

  • Materiāls – bērniem ieteicams izvēlēties apavus no ādas vai materiāliem, kas būs pietiekoši gaisa caurlaidīgi.
  • Zoles augstums – ir iegādājamas dažādas “smkumkurpes” meitenēm, bet ikdienas vajadzībām noteikti vajadzētu izvairīties no paaugstinātas platformas apaviem, papēžiem, pat, ja tie ir ļoti zemi, tāpat jāpievērš uzmanība arī pašai zolei, cik ļoti labi tā pieguļ bērna pēdai.
  • Aizdares veids – šņores, klipši, sprādzes. Veidi ir dažādi, izvēlēties vajag tādus, lai bērns pietiekami labi pats spētu tikt galā ar apavu uzvilkšanu. Tāpēc  - klipši ir ļoti labs un ērts variants, savukārt apavi ar šņorītēm un to sasiešanas apgūšana palīdzēs bērnam attīstīt sīko motoriku. Bet vai ar to tiks galā bērniņš, piemēram, divu gadu vecumā uzsākot bērnudārza gaitas? Tas vecākiem jāizvērtē pašiem.

Apavu lietošanai ir jāsakrīt ar mērķi, kādam tie ir radīti:

  • Gumijas zābakus velkam tad, kad laukā ir slapjš, gribas izlēkāties pa peļķēm;
  • Sandales un čībiņas izvēlamies tad, ja ārā ir silts un saulains laiks, kā arī nēsāšanai iekštelpās;
  • Nekādā gadījumā sporta nodarbības neapmeklējam sandalēs vai čībās. Izvēlamies tam piemērotus sporta apavus. Un te vairs nav stāsts tikai par ērtībām, bet arī par drošību;
  • Tāpat pārliecināmies, ka apaviem ir neslīdoša zole, kas ir ārkārtīgi svarīgi, jo bērni loti daudz laika pavada kustībā un skrienot.

Bērnudārza vecuma bērniem apavi ar šņorēm noteikti nebūs pareizā izvēle. Audzinātājām ir daudz pienākumu, arī bērnu grupiņā parasti ir daudz. Lai izvairītos no tā, ka bērns iziet pastaigā ar kārtīgi neaizvērtiem apaviem, klipšu aizvēršana viņam noteikti būs krietni ērtāka arī pašam.

Ar vēl kādu grūtu izvēli parasti sastopas vecāki tad, kad ir nepieciešami svinīgi apavi, sevišķi zēniem. Ja meitenēm dažnedažādas princešu kurpītes ir pieejamas teju katrā apavu veikalā, tad zolīdas un ērtas, bieži vien nav sinonīms. Būtiski lai arī izejamies svētku apavi būtu piemēroti un tiktu ņemtas vērā visas prasības, kas nepieciešamas, ja mums rūp mūsu bērnu kāju veselība.

Piemēram, šīs ECCO kurpes zēniem – būs dubults ieguvums. Apavi, kurus var nēsāt gan ikdienā, gan izmantot svētku reizēs. Un galvenais, ka tie ir ērti un atbilst visiem augstākminētajiem kritērijiem. Šis apavu modelis ECCO-S7-TEEN- kaut kur starp brīvā laika apaviem un apaviem, kas piemēroti svētku reizēm. Jūs nekļūdīsieties, ja šāda būs apavu izvēle ka vienam tā otram izgājienam, jo šis apavu modelis ir īpaši piemērots, lai sniegtu atbalstu katru dienu, katrā solī. Un ir pieejama arī ļoti plaša krāsu izvēle. 

Spied uz attēla un izvēlies krāsu svinīgiem mirkļiem pirmajā skolas dienā, vai ikdienai skolas solā! 

20180815160212-89473.jpg20180815160202-14210.jpg

20180815160223-78743.jpg20180815160237-29655.jpg

Daudziem vecākiem apavu izvēlē, galvenais kritērijs ir cena. Tomēr speciālisti mudina izvēlēties, labāk vienus, kvalitatīvus, piemērotus un ērtus, nekā ik pēc diviem mēnešiem iegādāties jaunus apavus, kuros bērns nejūtas ērti, jo grūti būtu iedomāties bērnu, kurš spētu koncentrēties mācībām, ja viņa kājas būtu sasvīdušas, apavi spiestu vai radītu vēl kādu citu diskomforta sajūtu. 

 Apavi, kas liekus komentārus parasti neprasa, ir sportiskā tipa apavi, šajā gadījumā ECCO INTRINSIC SNEAKER

20180815161000-45544.jpg

Kāpēc, mūsuprāt, šie ECCO INTRINSIC SNEAKER apavi ir piemēroti aktīviem bērniem? 

  • Tie ir sportiski apavi,bet tajā pat laikā universāli, jo ražoti no ādas un auduma.
  • Ļoti ērti lai bērns pats ikdienā tos varētu gan uzvilkt, gan aizvērt.
  • Lai pēdas vienmēr būtu sausas, šajos apavos ir iestrādāta auduma odere. Pēdām ir iespēja elpot.
  • Lai kājiņa attīstos pareizi, apaviem ir elastīga zole nodrošina daību pēdas kustību.
Apavu izvēle vienmēr ir bijis sarežgīts process, bet nedrīkst aizmirst to, ka bērnam mūsu iegādātajos apavos būs jāpavada visa diena. Jūs taču savā ikdienā vēlaties justies labi? Arī bērnam tas ir nepieciešams. Vēl jo vairāk tāpēc, ka viņa pēdas un kājas bērnībā ir ļoti aktīvā augšanas stadijā. 
 

Lai viegli un raiti izdodas iesoļot jaunajā mācību gadā! 

Māmiņu klubs, 2018

20180815205804-72748.jpg