Iepazīsti dažādās ūdens procedūras!

17. Nov 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad laiks ārā kļūst aizvien drēgnāks, aktīvās atpūtas iespējas jāmeklē iekštelpās. Izmanto iespēju ģimenisku atpūtu apvienot ar veselības uzlabošanu! Dodamies uz Veselības centru “Biķernieki”, kur Rehabilitācijas nodaļas vadītāja Agita Spare stāsta par dažādajām ūdens procedūrām.

Uz baseinu drīkst doties ar jau pavisam mazu zīdainīti. “Ūdens mazuļiem ar paaugstinātu muskuļu tonusu palīdzēs atslābināties, savukārt vājākiem zīdainīšiem stimulēs refleksu attīstību,” stāsta Veselības centra “Biķernieki” Rehabilitācijas nodaļas vadītāja Agita Spare.

Veselības centrā “Biķernieki” ūdens procedūras bērniem tiek piedāvātas jau no 1 mēneša vecuma. Vismazākajiem tiek piedāvātas pērļu vannas, kas ir ūdens masāža zīdaiņiem ar sīkiem ūdens burbulīšiem. Tie patīkami nomierina, regulē muskuļu tonusu un uzlabo mikrocirkulāciju.

Mazulim ūdens pasaule nav nekas svešs. Tādā pavadīti pirmie 9 mēneši un tagad, ūdenī pavadot laiku ar tēti vai māmiņu, tas sniegs pozitīvas emocijas.

Bērniem, kuri sasnieguši jau 6 mēnešu vecumu, tiek piedāvāta peldināšana ūdenī ar vienu no vecākiem. “Tas pozitīvi ietekmē psihomotoro attīstību, uzlabo kustību koordināciju, līdzsvara izjūtu un sekmē saikni ar vecākiem,” stāsta Agita Spare, piebilstot, ka tā ir nevis peldētapmācība, bet gan radināšana pie ūdens, kas būs jau pamats tālākai peldētapmācībai.

Veselības centrā “Biķernieki” ūdens procedūras var baudīt arī pieaugušie. Piemēram, zemūdens masāžu, kuras laikā uz ķermeni vienlaikus iedarbojas gan termisks, gan mehānisks un ķīmisks kairinājums, kā rezultātā organisms atslābinās. Tās laikā atslābinās muskulatūra, ķermenis relaksējas, uzlabojas vielmaiņa un limfas attece.

Vēl viena ūdens procedūra ir šarko duša. Tās laikā ar spēcīgu ūdens strūklu tiek veikta ķermeņa masāža, izteikti tonizējot ādu, zemādas audus un muskuļus, stimulējot arī vielmaiņu un audu trofiku.